Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з горохом

Пиріжки з горохом

19-03-2015, 19:52
11 589
Пиріжки з горохом
У цій статті ми приділимо увагу одному з найдавніших рецептів, відомих ще з часів Стародавньої Русі - ароматним пиріжків з горохом. Давайте розберемося в тонкощах приготування цієї страви в теорії і на практиці.

Пиріжки з горохом на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 250 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • сушений горох - 250 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріжки з горохом, сам горох слід замочити в холодній воді, змішаної з чайною ложкою соди. Поки горох розбухає, займемося тіста: кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою. Додаємо до кефірної основі 1 яйце кімнатної температури, цукор і сіль, ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і порціями додаємо до кефіру. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Даємо тісту постояти в теплі 30-40 хвилин, для того, щоб набухла клейковина борошна.
    Набряклий горох відварюємо до м'якості і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо в пюре шматочки вершкового масла, сіль і перець. Ріпчасту цибулю обсмажуємо до м'якості і також змішуємо з горохової начинкою.
    Шматочки тіста розкачуємо, викладаємо в середину начинку і защипуємо краю. Обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору на рослинній олії. Смажені пиріжки з горохом готові!

    Рецепт дріжджових пиріжків з горохом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • дріжджі - 1 ст. ложка;

  • сіль, цукор - по 1 ч. ложці;

  • сметана - 250 р.


  • Для начинки:

  • відварений горох - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень;

  • сіль, перець;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води з цукром, даємо постояти 10-15 хвилин. Борошно просіваємо і додаємо до дріжджового розчину, слідом відправляємо сіль і сметану. Замішуємо густе, не липнущее тісто.
    Пиріжки з горохом
    Відварений горох пюрируем з обсмаженою ріпчастою цибулею, додаємо яйце, сіль, перець і масло. Присмачую начинку з гороху для пиріжків зеленню.
    Розкачуємо порції тіста і викладаємо на коржі начинку. Краї коржі защипуємо будь-яким зручним для вас способом, після чого змащуємо кожен пиріжок збитим яєчним жовтком або топленим маслом.
    Випікаємо пиріжки з горохом в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Теплі пиріжки з горохом однаково гарні як з чашкою ароматного чаю , так і зі склянкою молока.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені пиріжки на кефірі
    Смажені пиріжки на кефірі
    Смажені пиріжки - це ситне і смачне блюдо. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми з вами
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам