Пиріжки з горохом
У цій статті ми приділимо увагу одному з найдавніших рецептів, відомих ще з часів Стародавньої Русі - ароматним пиріжків з горохом. Давайте розберемося в тонкощах приготування цієї страви в теорії і на практиці.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 250 мл;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 500 г;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
сушений горох - 250 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріжки з горохом, сам горох слід замочити в холодній воді, змішаної з чайною ложкою соди. Поки горох розбухає, займемося тіста: кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою. Додаємо до кефірної основі 1 яйце кімнатної температури, цукор і сіль, ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і порціями додаємо до кефіру. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Даємо тісту постояти в теплі 30-40 хвилин, для того, щоб набухла клейковина борошна.
Набряклий горох відварюємо до м'якості і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо в пюре шматочки вершкового масла, сіль і перець. Ріпчасту цибулю обсмажуємо до м'якості і також змішуємо з горохової начинкою.
Шматочки тіста розкачуємо, викладаємо в середину начинку і защипуємо краю. Обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору на рослинній олії. Смажені пиріжки з горохом готові!
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 3 ст.;
дріжджі - 1 ст. ложка;
сіль, цукор - по 1 ч. ложці;
сметана - 250 р.
Для начинки:
відварений горох - 250 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
зелень;
сіль, перець;
вершкове масло.
Приготування
Дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води з цукром, даємо постояти 10-15 хвилин. Борошно просіваємо і додаємо до дріжджового розчину, слідом відправляємо сіль і сметану. Замішуємо густе, не липнущее тісто.
Відварений горох пюрируем з обсмаженою ріпчастою цибулею, додаємо яйце, сіль, перець і масло. Присмачую начинку з гороху для пиріжків зеленню.
Розкачуємо порції тіста і викладаємо на коржі начинку. Краї коржі защипуємо будь-яким зручним для вас способом, після чого змащуємо кожен пиріжок збитим яєчним жовтком або топленим маслом.
Випікаємо пиріжки з горохом в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Теплі пиріжки з горохом однаково гарні як з чашкою ароматного чаю , так і зі склянкою молока.
Пиріжки з горохом на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріжки з горохом, сам горох слід замочити в холодній воді, змішаної з чайною ложкою соди. Поки горох розбухає, займемося тіста: кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою. Додаємо до кефірної основі 1 яйце кімнатної температури, цукор і сіль, ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і порціями додаємо до кефіру. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Даємо тісту постояти в теплі 30-40 хвилин, для того, щоб набухла клейковина борошна.
Набряклий горох відварюємо до м'якості і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо в пюре шматочки вершкового масла, сіль і перець. Ріпчасту цибулю обсмажуємо до м'якості і також змішуємо з горохової начинкою.
Шматочки тіста розкачуємо, викладаємо в середину начинку і защипуємо краю. Обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору на рослинній олії. Смажені пиріжки з горохом готові!
Рецепт дріжджових пиріжків з горохом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води з цукром, даємо постояти 10-15 хвилин. Борошно просіваємо і додаємо до дріжджового розчину, слідом відправляємо сіль і сметану. Замішуємо густе, не липнущее тісто.
Відварений горох пюрируем з обсмаженою ріпчастою цибулею, додаємо яйце, сіль, перець і масло. Присмачую начинку з гороху для пиріжків зеленню.
Розкачуємо порції тіста і викладаємо на коржі начинку. Краї коржі защипуємо будь-яким зручним для вас способом, після чого змащуємо кожен пиріжок збитим яєчним жовтком або топленим маслом.
Випікаємо пиріжки з горохом в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Теплі пиріжки з горохом однаково гарні як з чашкою ароматного чаю , так і зі склянкою молока.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки на кефірі
Смажені пиріжки - це ситне і смачне блюдо. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми з вами
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з грибами
Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з м'ясом в духовці
Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам