У цій статті ми приділимо увагу одному з найдавніших рецептів, відомих ще з часів Стародавньої Русі - ароматним пиріжків з горохом. Давайте розберемося в тонкощах приготування цієї страви в теорії і на практиці.
Пиріжки з горохом на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 250 мл; сода - 1 ч. ложка; борошно - 500 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт. Для начинки:
сушений горох - 250 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати пиріжки з горохом, сам горох слід замочити в холодній воді, змішаної з чайною ложкою соди. Поки горох розбухає, займемося тіста: кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою. Додаємо до кефірної основі 1 яйце кімнатної температури, цукор і сіль, ретельно все перемішуємо. Борошно просіваємо і порціями додаємо до кефіру. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Даємо тісту постояти в теплі 30-40 хвилин, для того, щоб набухла клейковина борошна.
Набряклий горох відварюємо до м'якості і пюрируем за допомогою блендера. Додаємо в пюре шматочки вершкового масла, сіль і перець. Ріпчасту цибулю обсмажуємо до м'якості і також змішуємо з горохової начинкою.
Шматочки тіста розкачуємо, викладаємо в середину начинку і защипуємо краю. Обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору на рослинній олії. Смажені пиріжки з горохом готові!
Рецепт дріжджових пиріжків з горохом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 ст.; дріжджі - 1 ст. ложка; сіль, цукор - по 1 ч. ложці; сметана - 250 р. Для начинки:
відварений горох - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; зелень; сіль, перець; вершкове масло. Приготування Дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води з цукром, даємо постояти 10-15 хвилин. Борошно просіваємо і додаємо до дріжджового розчину, слідом відправляємо сіль і сметану. Замішуємо густе, не липнущее тісто.
Відварений горох пюрируем з обсмаженою ріпчастою цибулею, додаємо яйце, сіль, перець і масло. Присмачую начинку з гороху для пиріжків зеленню.
Розкачуємо порції тіста і викладаємо на коржі начинку. Краї коржі защипуємо будь-яким зручним для вас способом, після чого змащуємо кожен пиріжок збитим яєчним жовтком або топленим маслом.
Випікаємо пиріжки з горохом в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Теплі пиріжки з горохом однаково гарні як з чашкою ароматного чаю , так і зі склянкою молока.