Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з повидлом

Пиріжки з повидлом

17-01-2015, 22:13
2 369
Пиріжки з повидлом
Будь-яке фруктове повидло домашнього приготування - одна з традиційних начинок для пиріжків. Причому повидло як начинка краще варення, оскільки в його приготуванні використовується значно менша кількість цукру. Приємно побалувати такий випічкою домашніх і гостей, особливо у святкові дні.
Для приготування пиріжків зазвичай використовують просте дріжджове, здобне або листкове тісто (його можна зробити самостійно або купити готовий).

Пиріжки з повидлом - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна - 3 ст.;

  • молоко - 05 л;

  • дріжджі сухі - 10-12 м;

  • цукор-пісок - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • густе повидло домашнього приготування (наприклад, сливове) - близько 1 літра;

  • білок 1 курячого яйця для змащування.


  • Приготування
    Звільнимо себе від негативних думок і налаштуємося на позитив - це необхідно: робота з дріжджовим тістом вимагає гарного настрою і зосередження. 2-4 столових ложки борошна, цукор, сіль і дріжджі розведемо в злегка підігрітому молоці і поставимо в тепле місце хвилин на 20.
    Коли опара підійде, замісимо тісто з просіяного борошна. Просіювання збагачує борошно повітрям, і тісто виходить більш пишним. Змастимо руки олією і вимесим тісто ретельно. Накриємо його чистим рушником і поставимо в тепле місце підходити. Коли підійде, обомнем і почекаємо, коли збільшиться в об'ємі другий раз. Знову обомнем тісто, і можна робити пиріжки.
    Скачуємо з тіста «ковбаску» і нарізаємо її ножем на приблизно однакові шматочки. Розкачуємо кожен шматочок качалкою, накладаємо потроху начинки (тобто, повидла), защипуємо краї. Тепер можна смажити або піч (зрозуміло, другий спосіб більш здоровий, втім, вибір за вами). Якщо збираєтеся смажити, пиріжки треба робити закриті, а якщо піч, можна і відкриті, але формуємо їх так, щоб повидло не витекла при запіканні.
    Багатьох цікавить, як краще приготувати пиріжки з повидлом, смажені на сковороді.
    Можна, звичайно, смажити пиріжки на соняшниковій олії (краще рафінованому). У цьому варіанті смажимо пиріжки з обох сторін. Готовність визначається за кольором скоринки, аппетитному виглядом і запахом. Однак при нагріванні в рослинній олії утворюються шкідливим канцерогенні сполуки. Тому краще використовувати свиняче сало.
    Перед приготуванням пиріжків рясно змащуємо сковороду шматочком свинячого сала і смажимо пиріжки з обох сторін. У цьому варіанті тісто швидше печеться, ніж смажиться, що, власне, і добре, що такий спосіб більш здоровий.
    Але, звичайно ж, ще краще спекти пиріжки з повидлом в духовці.
    Промазуємо деко олією або шматочком свинячого сала (можна попередньо простелити деко пекарської папером), викладаємо на нього пиріжки. Якщо тісто дріжджове, даємо йому підійти хвилин 15 і поміщаємо в духову шафу, розігрітий до середньої температури. Випікаємо протягом приблизно 40 хвилин. Готові пиріжки змащуємо зверху яєчним білком за допомогою пензля.
    Тісто для пиріжків з повидлом можна приготувати на кефірі.
    Інгредієнти:

  • кефір живий середньої жирності (25 %) без консервантів і наповнювачів - 05 л;

  • борошно пшеничне високосортна - 05 кг;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • масло вершкове натуральне - 50 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сода харчова - 1 ч. ложка без гірки.


  • Пиріжки з повидлом
    Приготування
    Виливаємо кефір в миску, додаємо яйце, сіль, розм'якшене масло, соду (не погашену), все ретельно розмішуємо. Тепер потроху додаємо борошно (обов'язково просіяне). Ретельно вимішуємо (можна міксером). Тісто не повинно липнути до рук. Перед тим як формувати пиріжки, дамо тісту підійти хвилин 20 а потім промесим його ще раз. Далі можна ліпити пиріжки і випікати, або смажити.
    До пиріжків з повидлом можна подати свіжозаварений чай, компот, мате або ройбуш, можна, звичайно, і кави або какао .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як
    Пиріжки з брусницею
    Пиріжки з брусницею
    Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
    Листкове тісто з повидлом
    Листкове тісто з повидлом
    Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
    Розтягаї з повидлом
    Розтягаї з повидлом
    Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві