Пиріжки на кефірі в духовці
Швидкі без дріжджові пиріжки на кефірі, випечені в духовці або на сковороді, прекрасний спосіб порадувати себе і сім'ю випічкою і не возитися з тестом цілий день. Пиріжки на кефірі можна приготувати в духовці як з овочевий або фруктовою начинкою, так і з м'ясною або грибний.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір (кисле молоко) - 1/2 літра;
яйце куряче - 1 шт.;
борошно вищого сорту - 1/2 кг;
сіль - 2 ч. ложки;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сода - 1 ч. ложка без гірки.
Для начинки:
свиняча печінка - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
свіже сало - 300 г;
перець чорний, лавровий лист, сіль - за смаком.
Приготування
Кефір виливаємо в миску і додаємо негашене соду, яйце, сіль, масло і перемішуємо. Просіваємо і потроху додаємо борошно, перемішуємо, тісто повинне вийти еластичним, не надто крутим і не повинно прилипати до рук. Накриваємо тісто серветкою і залишаємо в теплому місці підходити.
Печінка миємо, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді зі спеціями. Відварену печінку прокручуємо через м'ясорубку разом із салом, якщо грати м'ясорубки велика, можна прокрутити 2 рази (якщо є можна додати відварна картопля). Цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо на топленому маслі. Змішуємо печінку і смажену цибулю, солимо і перчимо.
Формуємо пиріжки і викладаємо їх на змащене маслом деко швом вгору. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, через 10 хвилин після початку випікання змащуємо пиріжки збитим яйцем. Випікаємо до готовності (приблизно 20 хвилин, перевіряємо готовність тіста з допомогою зубочистки). Виймаємо деко, знімаємо пиріжки, накриваємо серветкою і даємо охолонути. Подавати можна просто так, а можна з прозорим м'ясним бульйоном .
Рецепт пиріжків
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Кефір виливаємо в миску і додаємо негашене соду, яйце, сіль, масло і перемішуємо. Просіваємо і потроху додаємо борошно, перемішуємо, тісто повинне вийти еластичним, не надто крутим і не повинно прилипати до рук. Накриваємо тісто серветкою і залишаємо в теплому місці підходити.
Печінка миємо, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді зі спеціями. Відварену печінку прокручуємо через м'ясорубку разом із салом, якщо грати м'ясорубки велика, можна прокрутити 2 рази (якщо є можна додати відварна картопля). Цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо на топленому маслі. Змішуємо печінку і смажену цибулю, солимо і перчимо.
Формуємо пиріжки і викладаємо їх на змащене маслом деко швом вгору. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, через 10 хвилин після початку випікання змащуємо пиріжки збитим яйцем. Випікаємо до готовності (приблизно 20 хвилин, перевіряємо готовність тіста з допомогою зубочистки). Виймаємо деко, знімаємо пиріжки, накриваємо серветкою і даємо охолонути. Подавати можна просто так, а можна з прозорим м'ясним бульйоном .
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
Смажені пиріжки на кефірі
Смажені пиріжки - це ситне і смачне блюдо. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми з вами
Пиріжки з ковбасою
Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Смажені пиріжки з м'ясом
Одне з блюд родом з дитинства - пиріжки з м'ясом, які зараз мало хто наважиться купувати в магазині, тому ми охоче ділимося його рецептами, щоб ви