Швидкі без дріжджові пиріжки на кефірі, випечені в духовці або на сковороді, прекрасний спосіб порадувати себе і сім'ю випічкою і не возитися з тестом цілий день. Пиріжки на кефірі можна приготувати в духовці як з овочевий або фруктовою начинкою, так і з м'ясною або грибний.
Рецепт пиріжків
Інгредієнти: Для тіста:
кефір (кисле молоко) - 1/2 літра; яйце куряче - 1 шт.; борошно вищого сорту - 1/2 кг; сіль - 2 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка без гірки. Для начинки:
свиняча печінка - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; свіже сало - 300 г; перець чорний, лавровий лист, сіль - за смаком. Приготування Кефір виливаємо в миску і додаємо негашене соду, яйце, сіль, масло і перемішуємо. Просіваємо і потроху додаємо борошно, перемішуємо, тісто повинне вийти еластичним, не надто крутим і не повинно прилипати до рук. Накриваємо тісто серветкою і залишаємо в теплому місці підходити.
Печінка миємо, ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді зі спеціями. Відварену печінку прокручуємо через
м'ясорубку разом із салом, якщо грати м'ясорубки велика, можна прокрутити 2 рази (якщо є можна додати відварна картопля). Цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо на топленому маслі. Змішуємо печінку і смажену цибулю, солимо і перчимо.
Формуємо пиріжки і викладаємо їх на змащене маслом деко швом вгору. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, через 10 хвилин після початку випікання змащуємо пиріжки збитим яйцем. Випікаємо до готовності (приблизно 20 хвилин, перевіряємо готовність тіста з допомогою зубочистки). Виймаємо деко, знімаємо пиріжки, накриваємо серветкою і даємо охолонути. Подавати можна просто так, а можна з прозорим м'ясним бульйоном .