Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою - смачне і ситне блюдо російської кухні. Їх прийнято смажити або запікати на сковороді з рослинним маслом. Вони не тільки дивовижно смачні, але і дуже корисні. Адже в печінці містяться залізо, кальцій, мідь, магній, фосфор і безліч вітамінів, необхідних нашому організму. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів того, як приготувати пиріжки з печінкою.
Інгредієнти:
Для начинки:
печінка свиняча - 500 г;
картопля - 600 г;
часник - за смаком;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Для тіста:
вода - 200 мл;
яйце - 1 шт.;
молоко - 150 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 2 ч. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
швидкорозчинні дріжджі - 1 пакетик.
Приготування
Отже, для приготування печених пиріжків з печінкою спочатку робимо начинку. Для цього відварюємо печінка в киплячій воді приблизно 20 хвилин. В самому кінці солимо її за смаком і акуратно виймаємо з каструлі. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на невеликі шматочки. Відварюємо в злегка підсоленій воді до повної готовності, зливаємо воду і робимо пюре. Відварену печінку пропускаємо разом з очищеним цибулею і часником через м'ясорубку і змішати отриманий фарш з картопляним пюре. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Тепер з вами займемося приготуванням здобного тіста. Дріжджі перемішуємо з просіяним борошном і потихеньку додаємо воду, молоко і яйце. Все перемішуємо і замішуємо однорідне тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім знову вимішуємо і ставимо в тепло на 45 хвилин.
Коли все готово, приступаємо до приготування пиріжків. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на змащене маслом деко швом вниз і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку. Печуться такі пиріжки дуже швидко, приблизно 20 хвилин. Ось і все, пиріжки з печінкою в духовці готові, наливають гарячий чай і подаємо пиріжки на стіл.
Інгредієнти:
борошно - 1 кг;
молоко - 2 ст.;
яйце - 2 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
дріжджі - 10 г;
сіль, цукор - за смаком;
печінка куряча - 500 г;
морква - 3 шт.;
рис - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець, зелень - за смаком.
Приготування
Як приготувати смачні пиріжки з курячою печінкою? Для початку просіваємо борошно і додаємо сіль. Перемішуємо і формуємо на столі невелику борошняну гірку. В самому центрі робимо невелике поглиблення і кладемо в нього молоко, дріжджі, масло, цукор і яйця. Замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у тепле місце. Цим часом готуємо начинку. Печінка нарізаємо невеликими шматками, обсмажуємо на рослинному маслі. Солимо і перчимо за смаком. Моркву відварюємо в трохи підсоленій воді, а цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Потім пропускаємо печінка з овочами через м'ясорубку, з'єднайте з відварним рисом, додаємо дрібно посічену зелень, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо отриманий фарш. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на розігріту сковороду швом вниз і смажимо у великій кількості рослинного масла спочатку з однієї, а потім з іншого боку. Минуло всього 15 години, а у вас на столі красується ціле блюдо пишних і ароматних смажених пиріжків з печінкою!
Ви можете самі експериментувати і додавати різні інгредієнти в начинку, створюючи неповторні смакові комбінації. Наприклад, можна додати в печінку дрібно порізане варене яйце і, тоді у вас вийдуть чудові ніжні і поживні пиріжки з печінкою і яйцем. Приємного апетиту!
Пиріжки з картоплею і печінкою
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
Отже, для приготування печених пиріжків з печінкою спочатку робимо начинку. Для цього відварюємо печінка в киплячій воді приблизно 20 хвилин. В самому кінці солимо її за смаком і акуратно виймаємо з каструлі. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на невеликі шматочки. Відварюємо в злегка підсоленій воді до повної готовності, зливаємо воду і робимо пюре. Відварену печінку пропускаємо разом з очищеним цибулею і часником через м'ясорубку і змішати отриманий фарш з картопляним пюре. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Тепер з вами займемося приготуванням здобного тіста. Дріжджі перемішуємо з просіяним борошном і потихеньку додаємо воду, молоко і яйце. Все перемішуємо і замішуємо однорідне тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім знову вимішуємо і ставимо в тепло на 45 хвилин.
Коли все готово, приступаємо до приготування пиріжків. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на змащене маслом деко швом вниз і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку. Печуться такі пиріжки дуже швидко, приблизно 20 хвилин. Ось і все, пиріжки з печінкою в духовці готові, наливають гарячий чай і подаємо пиріжки на стіл.
Пиріжки з печінкою і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати смачні пиріжки з курячою печінкою? Для початку просіваємо борошно і додаємо сіль. Перемішуємо і формуємо на столі невелику борошняну гірку. В самому центрі робимо невелике поглиблення і кладемо в нього молоко, дріжджі, масло, цукор і яйця. Замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у тепле місце. Цим часом готуємо начинку. Печінка нарізаємо невеликими шматками, обсмажуємо на рослинному маслі. Солимо і перчимо за смаком. Моркву відварюємо в трохи підсоленій воді, а цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Потім пропускаємо печінка з овочами через м'ясорубку, з'єднайте з відварним рисом, додаємо дрібно посічену зелень, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо отриманий фарш. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на розігріту сковороду швом вниз і смажимо у великій кількості рослинного масла спочатку з однієї, а потім з іншого боку. Минуло всього 15 години, а у вас на столі красується ціле блюдо пишних і ароматних смажених пиріжків з печінкою!
Ви можете самі експериментувати і додавати різні інгредієнти в начинку, створюючи неповторні смакові комбінації. Наприклад, можна додати в печінку дрібно порізане варене яйце і, тоді у вас вийдуть чудові ніжні і поживні пиріжки з печінкою і яйцем. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з капустою в духовці
Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
Пиріжки з цибулею і яйцем
Любите пиріжки з різноманітними начинками? Тоді саме для вас наші сьогоднішні рецепти пиріжків з цибулею і яйцем. Готуються вони не надто довго, а
Пиріжки з лівером - рецепт
Смак дитинства - пиріжки з лівером, які напевно багатьом готували їх мами і бабусі, тепер, будучи дорослою, можна приготувати самостійно. Ароматні,
Пиріжки на кефірі в духовці
Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам