Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з лівером - рецепт

Пиріжки з лівером - рецепт

21-03-2015, 17:37
6 689
Пиріжки з лівером - рецепт
Як не дивно, багато ігнорують субпродукти, а даремно. З ліверу виходять чудові апетитні пиріжки, і в цій статті ми розповімо вам, як приготувати пиріжки з лівером - в духовці або на сковорідці.

Смажені пиріжки з лівером


Інгредієнти:
Для начинки:

  • легке (яловиче) - 900 г;

  • серце (яловиче) - 900 г;

  • печінка (яловича) - 900 г;

  • масло вершкове - 250 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • перець, сіль - за смаком;

  • лавровий лист;

  • рослинна олія;

  • селера сушений - 1 ст. ложка.


  • Для тіста:

  • молоко - 1 л;

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • олія - 7 ст. ложок;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • дріжджі сухі - 1 упаковка;

  • борошно - 12-15 кг.


  • Приготування

    Ретельно промиваємо субпродукти, потім очищаємо печінку від плівок і проток, і замочуємо в молоці. Закладаємо в каструлю легке, серце, попередньо порізані на великі шматки, цибулю, чорний перець, селера, лавровий лист (2 шт.) і варимо близько години-двох. Першим буде готове легке - його виймаємо і відкладаємо на тарілку, а серце залишаємо варитися до готовності. Печінку виймаємо з молока, розігріваємо олію на сковороді, викладаємо порізану цибулю, потім печінка (шматочки розміром з пів-долоні), солимо, перчимо і смажимо на невеликому вогні до готовності (періодично перевертаючи). На окремій сковороді обсмажуємо дрібно порізані 2 цибулини. Печінка, серце, легке і смажену цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо до фаршу трохи бульйону, сушену зелень. Консистенція фаршу повинна бути не сухою і не рідкою. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо сіль.
    Для тіста для пиріжків збиваємо яйця з цукром, додати тепле молоко, сіль, рослинне масло, борошно, дріжджі і замішуємо тісто, підсипаючи за необхідності борошно. Коли тісто стане відставати від стінок, ставимо його в тепле місце, щоб піднялося хвилин на 40. Потім обминаємо тісто і поставити підходити ще раз.
    Тепер ліпимо пиріжки і в кожну додаємо шматочок вершкового масла. Викладаємо на дошку, щоб пиріжки расстоялись, потім смажимо на сковороді. Смажені пиріжки з лівером перекладаємо на серветку, даючи зайвому жиру стекти, потім викладаємо на блюдо.

    Пиріжки з лівером печені


    Пиріжки з лівером - рецепт
    Ті, хто віддає перевагу смажених пиріжків приготовлені в духовці, може скористатися вищенаведеними рецептом. Пиріжки з лівером в духовці випікається при 180 градусах. Перед відправкою в духовку ви можете змастити їх жовтком, а після - вершковим маслом, потім накрити серветкою і дати постояти хвилин 10-15.

    Смажені пиріжки з лівером, рецепт яких ми привели вище, може використовуватися й для приготування пиріжків з лівером і рисом. Для цього до начинки додати відварену до готовності рис з розрахунку 1 порція рису на 10 порцій субпродуктів.
    До речі, замість рису ви можете використовувати картоплю. Приготуйте картопляне пюре, цілком можливо, що у вас можуть бути його залишки, і змішайте з начинкою з ліверу. Пиріжки з лівером і картоплею ви можете, як посмажити, так і запекти в духовці.

    Орские пиріжки з лівером


    Знамениті орские пиріжки відрізняє те, що печуться вони з рідкого тіста. При відсутності вправності зробити це непросто. Ми дамо вам рецепт самого тесту, а начинку ви можете використовувати приготовану в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • вода - 800 мл;

  • борошно - 1 кг;

  • цукор - 15 ст. ложок;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • дріжджі - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розводимо в теплій воді дріжджі з цукром, додаємо сіль, потім борошно, вимішуємо і ставимо з тепле місце підходити. Після
    Пиріжки з лівером - рецепт
    того, як тісто збільшиться в обсязі, починаємо ліплення пиріжків, для цього необхідно приготувати мисочку з рослинним маслом. Занурюємо ручки повністю в масло, відщипуємо шматочки тіста для пиріжків на першу закладку, потім моєму їх, насухо витираємо і ще раз занурюємо в масло. На долоньці розкладаємо тісто, викладаємо начинку, загортаємо пиріжок і гарненько защипуємо. Потім опускаємо в киплячу олію і смажимо до готовності.За вищевказаною рецептом також виходять відмінні смажені пиріжки з печінкою , або картоплею, головне набратися вправності!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх