Як не дивно, багато ігнорують субпродукти, а даремно. З ліверу виходять чудові апетитні пиріжки, і в цій статті ми розповімо вам, як приготувати пиріжки з лівером - в духовці або на сковорідці.
Смажені пиріжки з лівером
Інгредієнти: Для начинки:
легке (яловиче) - 900 г; серце (яловиче) - 900 г; печінка (яловича) - 900 г; масло вершкове - 250 г; цибуля - 3 шт.; перець, сіль - за смаком; лавровий лист; рослинна олія; селера сушений - 1 ст. ложка. Для тіста:
молоко - 1 л; яйця - 5 шт.; цукор - 1 склянка; олія - 7 ст. ложок; сіль - 2 ч. ложки; дріжджі сухі - 1 упаковка; борошно - 12-15 кг. Приготування Ретельно промиваємо субпродукти, потім очищаємо печінку від плівок і проток, і замочуємо в молоці. Закладаємо в каструлю легке, серце, попередньо порізані на великі шматки, цибулю, чорний перець, селера, лавровий лист (2 шт.) і варимо близько години-двох. Першим буде готове легке - його виймаємо і відкладаємо на тарілку, а серце залишаємо варитися до готовності. Печінку виймаємо з молока, розігріваємо олію на сковороді, викладаємо порізану цибулю, потім печінка (шматочки розміром з пів-долоні), солимо, перчимо і смажимо на невеликому вогні до готовності (періодично перевертаючи). На окремій сковороді обсмажуємо дрібно порізані 2 цибулини. Печінка, серце, легке і смажену цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо до фаршу трохи бульйону, сушену зелень. Консистенція фаршу повинна бути не сухою і не рідкою. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо сіль.
Для тіста для пиріжків збиваємо яйця з цукром, додати тепле молоко, сіль, рослинне масло, борошно, дріжджі і замішуємо тісто, підсипаючи за необхідності борошно. Коли тісто стане відставати від стінок, ставимо його в тепле місце, щоб піднялося хвилин на 40. Потім обминаємо тісто і поставити підходити ще раз.
Тепер ліпимо пиріжки і в кожну додаємо шматочок вершкового масла. Викладаємо на дошку, щоб пиріжки расстоялись, потім смажимо на сковороді. Смажені пиріжки з лівером перекладаємо на серветку, даючи зайвому жиру стекти, потім викладаємо на блюдо.
Пиріжки з лівером печені
Ті, хто віддає перевагу смажених пиріжків приготовлені в духовці, може скористатися вищенаведеними рецептом. Пиріжки з лівером в духовці випікається при 180 градусах. Перед відправкою в духовку ви можете змастити їх жовтком, а після - вершковим маслом, потім накрити серветкою і дати постояти хвилин 10-15.
Смажені пиріжки з лівером, рецепт яких ми привели вище, може використовуватися й для приготування пиріжків з лівером і рисом. Для цього до начинки додати відварену до готовності рис з розрахунку 1 порція рису на 10 порцій субпродуктів.
До речі, замість рису ви можете використовувати картоплю. Приготуйте картопляне пюре, цілком можливо, що у вас можуть бути його залишки, і змішайте з начинкою з ліверу. Пиріжки з лівером і картоплею ви можете, як посмажити, так і запекти в духовці.
Орские пиріжки з лівером
Знамениті орские пиріжки відрізняє те, що печуться вони з рідкого тіста. При відсутності вправності зробити це непросто. Ми дамо вам рецепт самого тесту, а начинку ви можете використовувати приготовану в цьому рецепті.
Інгредієнти: вода - 800 мл; борошно - 1 кг; цукор - 15 ст. ложок; сіль - 1 ч. ложка; дріжджі - 2 ч. ложки. Приготування Розводимо в теплій воді дріжджі з цукром, додаємо сіль, потім борошно, вимішуємо і ставимо з тепле місце підходити. Після
того, як тісто збільшиться в обсязі, починаємо ліплення пиріжків, для цього необхідно приготувати мисочку з рослинним маслом. Занурюємо ручки повністю в масло, відщипуємо шматочки тіста для пиріжків на першу закладку, потім моєму їх, насухо витираємо і ще раз занурюємо в масло. На долоньці розкладаємо тісто, викладаємо начинку, загортаємо пиріжок і гарненько защипуємо. Потім опускаємо в киплячу олію і смажимо до готовності.За вищевказаною рецептом також виходять відмінні смажені пиріжки з печінкою , або картоплею, головне набратися вправності!