Пиріжки з цибулею і яйцем
Смак пиріжків для багатьох з нас асоціюється з дитинством, коли цим ласощами балувала нас бабуся або мама. Навіть ті, хто стежать за своїм харчуванням або за фігурою, іноді дозволяють собі розслабитися, забути про заборонах і з'їсти кілька улюблених пиріжків.
Начинок для пиріжків існує безліч - від класичної картоплі і капусти до самих незвичайних, які кожен може придумати сам. Але якщо говорити про класичні начинках, то однією з найулюбленіших для багатьох була і залишається начинка для пиріжків з лука і яйця.
Цей рецепт не можна назвати легким і швидким, але смак одержані пиріжків варто всіх витрачених на їх приготування зусиль.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 15 склянки;
цукор - 6 ст. ложок;
вершкове масло - 30 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
дріжджі - 1-2 ч. ложки;
борошно - 3-35 ст.;
масло рослинне для смаження.
Для начинки:
зелена цибуля - 2-3 пучка;
варені яйця - 6 шт.;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
сіль за смаком.
Приготування
У підігріте до кімнатної температури молоко додайте трохи солі, 1 столову ложку цукру, дріжджі і відправте суміш в тепло на 20 хвилин, щоб дріжджі забродили. Окремо збийте яйце, розм'якшене вершкове масло, залишки цукру і сіль. З'єднайте це з молоком з дріжджами.
У велику миску насипте борошно, зробіть у ній поглиблення і влийте в нього отриману суміш, після чого починайте замішувати тісто. Потім додайте туди рослинне масло і місіть тісто ще не менше 10 хвилин. Тісто повинне вийти пластичним, при необхідності додайте ще трохи борошна. Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепло на 15 години. Тим часом приготуйте начинку. Зелену цибулю наріжте, посоліть і трохи пам'ятаєте. Яйця поріжте, змішайте з цибулею і заправте рослинним маслом.
Обімніть тісто, відокремте від нього шматочок, з якого на посипаній поверхні зробіть корж. На середину коржика покладіть начинку і защепіть її з боків. Смажте пиріжки на розпеченій сковороді з двох сторін по кілька хвилин.
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею можна подавати зі сметаною або просто їсти, запиваючи смачним чаєм.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 05 л;
дріжджі - 25 г;
борошно - 3 ст.;
сіль - 1 ч. ложка.
Для начинки:
варені яйця - 3 шт.;
кріп, зелена цибуля - по 1 пучку;
бринза і сир за смаком.
Приготування
Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо до них борошно і сіль і замішуємо тісто. Ставимо його в тепло на 1 годину. В цей час подрібнюємо яйця, кріп і цибулю моєму і теж дрібно ріжемо. Все це з'єднуємо, додаємо бринзу і перемішуємо. Коли тісто підійшло, обминаємо його на присипаному борошном столі, ділимо на 4 частини, а потім з кожної робимо 7 кульок. Кожен кульку розгортаємо в коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо, як при ліпленні вареників. Готові пиріжки смажимо на олії з двох сторін.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
молоко - 1 ст.;
свіжі дріжджі - 25 г;
яйце - 3 шт.;
вершкове масло - 70 г;
цукор - 5 ст. ложок;
щіпка солі.
Для начинки:
варені яйця - 4 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
сіль за смаком.
Приготування
Свіжі дріжджі залийте теплим молоком, додайте цукор і половину борошна. Замісіть тісто і, накривши рушником, відправте на 2 години в тепло. В цей час білки відокремте від жовтків і збийте окремо. В піднялося тісто додайте білки і жовтки, залишки борошна і розм'якшене масло. Вимісіть тісто, посипте його борошном і дайте знову піднятися.
Тісто поділіть на рівні невеликі частини, розкачайте їх в коржик і покладіть в середину суміш з вареного яйця і нарізаного зеленого лука. Посоліть начинку, краї пиріжка защипайте і укладіть защипами вниз на змащену маслом форму для випікання. Залиште на 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Випікайте пиріжки при температурі 100 градусів перші 20 хвилин, а потім ще 10-15 хвилин при 180 градусах.
Начинок для пиріжків існує безліч - від класичної картоплі і капусти до самих незвичайних, які кожен може придумати сам. Але якщо говорити про класичні начинках, то однією з найулюбленіших для багатьох була і залишається начинка для пиріжків з лука і яйця.
Смажені пиріжки з цибулею і яйцем
Цей рецепт не можна назвати легким і швидким, але смак одержані пиріжків варто всіх витрачених на їх приготування зусиль.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У підігріте до кімнатної температури молоко додайте трохи солі, 1 столову ложку цукру, дріжджі і відправте суміш в тепло на 20 хвилин, щоб дріжджі забродили. Окремо збийте яйце, розм'якшене вершкове масло, залишки цукру і сіль. З'єднайте це з молоком з дріжджами.
У велику миску насипте борошно, зробіть у ній поглиблення і влийте в нього отриману суміш, після чого починайте замішувати тісто. Потім додайте туди рослинне масло і місіть тісто ще не менше 10 хвилин. Тісто повинне вийти пластичним, при необхідності додайте ще трохи борошна. Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепло на 15 години. Тим часом приготуйте начинку. Зелену цибулю наріжте, посоліть і трохи пам'ятаєте. Яйця поріжте, змішайте з цибулею і заправте рослинним маслом.
Обімніть тісто, відокремте від нього шматочок, з якого на посипаній поверхні зробіть корж. На середину коржика покладіть начинку і защепіть її з боків. Смажте пиріжки на розпеченій сковороді з двох сторін по кілька хвилин.
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею можна подавати зі сметаною або просто їсти, запиваючи смачним чаєм.
Пиріжки з яйцем і зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо до них борошно і сіль і замішуємо тісто. Ставимо його в тепло на 1 годину. В цей час подрібнюємо яйця, кріп і цибулю моєму і теж дрібно ріжемо. Все це з'єднуємо, додаємо бринзу і перемішуємо. Коли тісто підійшло, обминаємо його на присипаному борошном столі, ділимо на 4 частини, а потім з кожної робимо 7 кульок. Кожен кульку розгортаємо в коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо, як при ліпленні вареників. Готові пиріжки смажимо на олії з двох сторін.
Печені пиріжки з яйцем і цибулею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Свіжі дріжджі залийте теплим молоком, додайте цукор і половину борошна. Замісіть тісто і, накривши рушником, відправте на 2 години в тепло. В цей час білки відокремте від жовтків і збийте окремо. В піднялося тісто додайте білки і жовтки, залишки борошна і розм'якшене масло. Вимісіть тісто, посипте його борошном і дайте знову піднятися.
Тісто поділіть на рівні невеликі частини, розкачайте їх в коржик і покладіть в середину суміш з вареного яйця і нарізаного зеленого лука. Посоліть начинку, краї пиріжка защипайте і укладіть защипами вниз на змащену маслом форму для випікання. Залиште на 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Випікайте пиріжки при температурі 100 градусів перші 20 хвилин, а потім ще 10-15 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з зеленою цибулею
Пиріжки - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. Давайте
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з гарбузом
Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам