Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з цибулею і яйцем

Пиріжки з цибулею і яйцем

21-03-2015, 17:57
1 230
Пиріжки з цибулею і яйцем
Смак пиріжків для багатьох з нас асоціюється з дитинством, коли цим ласощами балувала нас бабуся або мама. Навіть ті, хто стежать за своїм харчуванням або за фігурою, іноді дозволяють собі розслабитися, забути про заборонах і з'їсти кілька улюблених пиріжків.
Начинок для пиріжків існує безліч - від класичної картоплі і капусти до самих незвичайних, які кожен може придумати сам. Але якщо говорити про класичні начинках, то однією з найулюбленіших для багатьох була і залишається начинка для пиріжків з лука і яйця.

Смажені пиріжки з цибулею і яйцем


Цей рецепт не можна назвати легким і швидким, але смак одержані пиріжків варто всіх витрачених на їх приготування зусиль.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 15 склянки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • вершкове масло - 30 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • дріжджі - 1-2 ч. ложки;

  • борошно - 3-35 ст.;

  • масло рослинне для смаження.


  • Для начинки:

  • зелена цибуля - 2-3 пучка;

  • варені яйця - 6 шт.;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    У підігріте до кімнатної температури молоко додайте трохи солі, 1 столову ложку цукру, дріжджі і відправте суміш в тепло на 20 хвилин, щоб дріжджі забродили. Окремо збийте яйце, розм'якшене вершкове масло, залишки цукру і сіль. З'єднайте це з молоком з дріжджами.
    У велику миску насипте борошно, зробіть у ній поглиблення і влийте в нього отриману суміш, після чого починайте замішувати тісто. Потім додайте туди рослинне масло і місіть тісто ще не менше 10 хвилин. Тісто повинне вийти пластичним, при необхідності додайте ще трохи борошна. Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепло на 15 години. Тим часом приготуйте начинку. Зелену цибулю наріжте, посоліть і трохи пам'ятаєте. Яйця поріжте, змішайте з цибулею і заправте рослинним маслом.
    Обімніть тісто, відокремте від нього шматочок, з якого на посипаній поверхні зробіть корж. На середину коржика покладіть начинку і защепіть її з боків. Смажте пиріжки на розпеченій сковороді з двох сторін по кілька хвилин.
    Смажені пиріжки з яйцем і цибулею можна подавати зі сметаною або просто їсти, запиваючи смачним чаєм.

    Пиріжки з яйцем і зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 05 л;

  • дріжджі - 25 г;

  • борошно - 3 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • варені яйця - 3 шт.;

  • кріп, зелена цибуля - по 1 пучку;

  • бринза і сир за смаком.


  • Приготування
    Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо до них борошно і сіль і замішуємо тісто. Ставимо його в тепло на 1 годину. В цей час подрібнюємо яйця, кріп і цибулю моєму і теж дрібно ріжемо. Все це з'єднуємо, додаємо бринзу і перемішуємо. Коли тісто підійшло, обминаємо його на присипаному борошном столі, ділимо на 4 частини, а потім з кожної робимо 7 кульок. Кожен кульку розгортаємо в коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо, як при ліпленні вареників. Готові пиріжки смажимо на олії з двох сторін.

    Печені пиріжки з яйцем і цибулею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • свіжі дріжджі - 25 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • вершкове масло - 70 г;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • щіпка солі.


  • Для начинки:

  • варені яйця - 4 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Свіжі дріжджі залийте теплим молоком, додайте цукор і половину борошна. Замісіть тісто і, накривши рушником, відправте на 2 години в тепло.
    Пиріжки з цибулею і яйцем
    В цей час білки відокремте від жовтків і збийте окремо. В піднялося тісто додайте білки і жовтки, залишки борошна і розм'якшене масло. Вимісіть тісто, посипте його борошном і дайте знову піднятися.
    Тісто поділіть на рівні невеликі частини, розкачайте їх в коржик і покладіть в середину суміш з вареного яйця і нарізаного зеленого лука. Посоліть начинку, краї пиріжка защипайте і укладіть защипами вниз на змащену маслом форму для випікання. Залиште на 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Випікайте пиріжки при температурі 100 градусів перші 20 хвилин, а потім ще 10-15 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Пиріжки з зеленою цибулею
    Пиріжки з зеленою цибулею
    Пиріжки - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. Давайте
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам