Смак пиріжків для багатьох з нас асоціюється з дитинством, коли цим ласощами балувала нас бабуся або мама. Навіть ті, хто стежать за своїм харчуванням або за фігурою, іноді дозволяють собі розслабитися, забути про заборонах і з'їсти кілька улюблених пиріжків.
Начинок для пиріжків існує безліч - від класичної картоплі і капусти до самих незвичайних, які кожен може придумати сам. Але якщо говорити про класичні начинках, то однією з найулюбленіших для багатьох була і залишається начинка для пиріжків з лука і яйця.
Смажені пиріжки з цибулею і яйцем
Цей рецепт не можна назвати легким і швидким, але смак одержані пиріжків варто всіх витрачених на їх приготування зусиль.
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 15 склянки; цукор - 6 ст. ложок; вершкове масло - 30 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; дріжджі - 1-2 ч. ложки; борошно - 3-35 ст.; масло рослинне для смаження. Для начинки:
зелена цибуля - 2-3 пучка; варені яйця - 6 шт.; рослинна олія - 4 ст. ложки; сіль за смаком. Приготування У підігріте до кімнатної температури молоко додайте трохи солі, 1 столову ложку цукру, дріжджі і відправте суміш в тепло на 20 хвилин, щоб дріжджі забродили. Окремо збийте яйце, розм'якшене вершкове масло, залишки цукру і сіль. З'єднайте це з молоком з дріжджами.
У велику миску насипте борошно, зробіть у ній поглиблення і влийте в нього отриману суміш, після чого починайте замішувати тісто. Потім додайте туди рослинне масло і місіть тісто ще не менше 10 хвилин. Тісто повинне вийти пластичним, при необхідності додайте ще трохи борошна. Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепло на 15 години. Тим часом приготуйте начинку. Зелену цибулю наріжте, посоліть і трохи пам'ятаєте. Яйця поріжте, змішайте з цибулею і заправте рослинним маслом.
Обімніть тісто, відокремте від нього шматочок, з якого на посипаній поверхні зробіть корж. На середину коржика покладіть начинку і защепіть її з боків. Смажте пиріжки на розпеченій сковороді з двох сторін по кілька хвилин.
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею можна подавати зі сметаною або просто їсти, запиваючи смачним чаєм.
Пиріжки з яйцем і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 05 л; дріжджі - 25 г; борошно - 3 ст.; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
варені яйця - 3 шт.; кріп, зелена цибуля - по 1 пучку; бринза і сир за смаком. Приготування Дріжджі розводимо в теплій воді, додаємо до них борошно і сіль і замішуємо тісто. Ставимо його в тепло на 1 годину. В цей час подрібнюємо яйця, кріп і цибулю моєму і теж дрібно ріжемо. Все це з'єднуємо, додаємо бринзу і перемішуємо. Коли тісто підійшло, обминаємо його на присипаному борошном столі, ділимо на 4 частини, а потім з кожної робимо 7 кульок. Кожен кульку розгортаємо в коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо, як при ліпленні вареників. Готові пиріжки смажимо на олії з двох сторін.
Печені пиріжки з яйцем і цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; молоко - 1 ст.; свіжі дріжджі - 25 г; яйце - 3 шт.; вершкове масло - 70 г; цукор - 5 ст. ложок; щіпка солі. Для начинки:
варені яйця - 4 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; сіль за смаком. Приготування Свіжі дріжджі залийте теплим молоком, додайте цукор і половину борошна. Замісіть тісто і, накривши рушником, відправте на 2 години в тепло.
В цей час білки відокремте від жовтків і збийте окремо. В піднялося тісто додайте білки і жовтки, залишки борошна і розм'якшене масло. Вимісіть тісто, посипте його борошном і дайте знову піднятися.
Тісто поділіть на рівні невеликі частини, розкачайте їх в коржик і покладіть в середину суміш з вареного яйця і нарізаного зеленого лука. Посоліть начинку, краї пиріжка защипайте і укладіть защипами вниз на змащену маслом форму для випікання. Залиште на 20 хвилин для вистоювання, а потім змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Випікайте пиріжки при температурі 100 градусів перші 20 хвилин, а потім ще 10-15 хвилин при 180 градусах.