Пиріжки з печінкою - смачне і ситне блюдо російської кухні. Їх прийнято смажити або запікати на сковороді з рослинним маслом. Вони не тільки дивовижно смачні, але і дуже корисні. Адже в печінці містяться залізо, кальцій, мідь, магній, фосфор і безліч вітамінів, необхідних нашому організму. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів того, як приготувати пиріжки з печінкою.
Пиріжки з картоплею і печінкою
Інгредієнти: Для начинки:
печінка свиняча - 500 г; картопля - 600 г; часник - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль - за смаком. Для тіста:
вода - 200 мл; яйце - 1 шт.; молоко - 150 мл; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 2 ч. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; швидкорозчинні дріжджі - 1 пакетик. Приготування Отже, для приготування печених пиріжків з печінкою спочатку робимо начинку. Для цього відварюємо печінка в киплячій воді приблизно 20 хвилин. В самому кінці солимо її за смаком і акуратно виймаємо з каструлі. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на невеликі шматочки. Відварюємо в злегка підсоленій воді до повної готовності, зливаємо воду і робимо пюре. Відварену печінку пропускаємо разом з очищеним цибулею і часником через м'ясорубку і змішати отриманий фарш з картопляним пюре. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Тепер з вами займемося приготуванням здобного тіста. Дріжджі перемішуємо з просіяним борошном і потихеньку додаємо воду, молоко і яйце. Все перемішуємо і замішуємо однорідне тісто. Кладемо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Потім знову вимішуємо і ставимо в тепло на 45 хвилин.
Коли все готово, приступаємо до приготування пиріжків. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на змащене маслом деко швом вниз і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку. Печуться такі пиріжки дуже швидко, приблизно 20 хвилин. Ось і все, пиріжки з печінкою в духовці готові, наливають гарячий чай і подаємо пиріжки на стіл.
Пиріжки з печінкою і рисом
Інгредієнти: борошно - 1 кг; молоко - 2 ст.; яйце - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; дріжджі - 10 г; сіль, цукор - за смаком; печінка куряча - 500 г; морква - 3 шт.; рис - 1 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Як приготувати смачні пиріжки з курячою печінкою? Для початку просіваємо борошно і додаємо сіль. Перемішуємо і формуємо на столі невелику борошняну гірку. В самому центрі робимо невелике поглиблення і кладемо в нього молоко, дріжджі, масло, цукор і яйця. Замішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у тепле місце. Цим часом готуємо начинку. Печінка нарізаємо невеликими шматками, обсмажуємо на рослинному маслі. Солимо і перчимо за смаком.

Моркву відварюємо в трохи підсоленій воді, а цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Потім пропускаємо печінка з овочами через м'ясорубку, з'єднайте з відварним рисом, додаємо дрібно посічену зелень, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо отриманий фарш. З тіста формуємо однакові невеликі кульки. Потім акуратно розгортаємо їх в тонкі коржі, на середину кладемо начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на розігріту сковороду швом вниз і смажимо у великій кількості рослинного масла спочатку з однієї, а потім з іншого боку. Минуло всього 15 години, а у вас на столі красується ціле блюдо пишних і ароматних смажених пиріжків з печінкою!
Ви можете самі експериментувати і додавати різні інгредієнти в начинку, створюючи неповторні смакові комбінації. Наприклад, можна додати в печінку дрібно порізане варене яйце і, тоді у вас вийдуть чудові ніжні і поживні пиріжки з печінкою і яйцем. Приємного апетиту!