Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені пиріжки з м'ясом

Смажені пиріжки з м'ясом

19-03-2015, 13:28
14 583
Смажені пиріжки з м'ясом
Коли якийсь чоловік придумав заховати начинку в тісто, а потім засмажити або запекти. І ось до цих пір ми користуємось цією ідеєю. Рецептів, в яких поєднуються тісто і м'ясо велике безліч, але першим за популярністю, на ряду з смаженими пиріжками з капустою залишається рецепт смачних смажених пиріжків з м'ясом.

  • цей спосіб приготування передбачає не занадто жирну начинку, інакше вийде важкий для засвоєння страва;

  • фарш намагайтеся зробити більш соковитим, шляхом додавання в нього ріпчастої цибулі, бульйону інакше начинка в багатошаровій зіб'ється в щільний клубок;

  • борошно для тіста, не дивлячись на її якість, обов'язково просеивайте;

  • вибирайте борошно вищого якості перевірених виробників;

  • смажені дріжджові пиріжки з м'ясом виходять більш повітряними, ніж пиріжки з інших видів тіста.


  • Смажені дріжджові пиріжки з м'ясом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • дріжджі сухі - 1 пакетик на 1 кг борошна;

  • цукор - 2 5 ст. ложки;

  • масло рослинне - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 300 мл;

  • молоко - 200 мл


  • Для начинки:

  • фарш свинячий або свино-яловичий - 0.5 кг;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • бульйон або вода.


  • Приготування
    Стандартно смажені пиріжки з м'ясом готують в такому порядку: ставлять тісто, а поки воно підходить, займаються начинкою.
    Для тіста дріжджі змішуємо з просіяним борошном. Суміш, що включає яйця, молоко, сіль, цукор і масло підливаємо в борошно, починаючи замішувати тісто. Тісто повинне вийти трохи густіше, ніж на оладки. В залежності від якості борошна може знадобитися різна кількість рідини, так що воду додаємо, контролюючи, щоб тісто не вийшло занадто рідким. Накриваємо і ставимо тісто в темне місце, воно має «підійти» два рази.
    Ми ж в цей час займемося начинкою для пиріжків. Тут нічого складного немає. Підсмажуємо цибулю, трохи пізніше додаємо фарш. Доводимо до напівготовності. Потім з'єднуємо всі компоненти, підсолюємо, перчимо за смаком і розводимо бульйоном.
    Підійшло другий раз виймаємо тісто і «припудрюємо» борошном, щоб не липло. Прямо на стіл насипати борошна і користуємося, як тільки тісто починає липнути. Ділимо тісто на шматочки, дивлячись хто який розмір краще, і ліпимо пиріжки.
    На цьому етапі процесу бажано підключити помічника. Одна людина буде ліпити пиріжки, а другий - стежити, щоб не підгоріли і вчасно були перевернуті.
    Під час смаження не робіть надто великий вогонь, інакше тісто сильно зарум'яниться зовні, а ближче до середини залишиться сирим.
    Якщо вам не хочеться возитися з тестом, то можливі два варіанти: перший - скористатися готовим тестом з магазину, другий - приготувати смажені пиріжки з м'ясом з бездріжджового тіста.

    Бездріжджове тісто для пиріжків


    Щоб пиріжки на бездрожжевом тісті не вийшли жорсткими, потрібно обов'язково використовувати який-небудь розпушувач. У цьому рецепті ми скористаємося содою. А щоб смак соди не відчувався, погасимо її кефіром. Погасити соду - значить змішати її з якоюсь кислотою, в нашому випадку кислотою присутньої в кефірі. Сода вступить в реакцію з кефіром і як тільки цей процес завершиться, сода вважається погашеною.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинна олія - 30 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • Смажені пиріжки з м'ясом
  • сода - 1 ч. ложка (без верху);

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 2 ч. ложка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо обов'язково. Всі, крім борошна змішуємо, і додаючи отриману суміш в борошно, замішуємо м'яке тісто. Місимо ретельно, щоб до рук майже не липло. Потім тісто на кефірі накриваємо харчовою плівкою, і нехай відпочине півгодинки перед смаженням.
    Даємо пиріжкам трошки охолонути, прикривши посуд чистим рушником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені пиріжки з капустою
    Смажені пиріжки з капустою
    Немає у світі людини, яка не пробував би пиріжків з капустою. Це смачне і улюблене блюдо готують мами і бабусі всього світу. Ну а ті, хто поки не
    Смажені пиріжки на кефірі
    Смажені пиріжки на кефірі
    Смажені пиріжки - це ситне і смачне блюдо. Готують їх з найрізноманітнішими начинками, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми з вами
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики