Коли якийсь чоловік придумав заховати начинку в тісто, а потім засмажити або запекти. І ось до цих пір ми користуємось цією ідеєю. Рецептів, в яких поєднуються тісто і м'ясо велике безліч, але першим за популярністю, на ряду з смаженими пиріжками з капустою залишається рецепт смачних смажених пиріжків з м'ясом.
цей спосіб приготування передбачає не занадто жирну начинку, інакше вийде важкий для засвоєння страва; фарш намагайтеся зробити більш соковитим, шляхом додавання в нього ріпчастої цибулі, бульйону інакше начинка в багатошаровій зіб'ється в щільний клубок; борошно для тіста, не дивлячись на її якість, обов'язково просеивайте; вибирайте борошно вищого якості перевірених виробників; смажені дріжджові пиріжки з м'ясом виходять більш повітряними, ніж пиріжки з інших видів тіста. Смажені дріжджові пиріжки з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; дріжджі сухі - 1 пакетик на 1 кг борошна; цукор - 2 5 ст. ложки; масло рослинне - 50 г; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; вода - 300 мл; молоко - 200 мл Для начинки:
фарш свинячий або свино-яловичий - 0.5 кг; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; бульйон або вода. Приготування Стандартно смажені пиріжки з м'ясом готують в такому порядку: ставлять тісто, а поки воно підходить, займаються начинкою.
Для тіста дріжджі змішуємо з просіяним борошном. Суміш, що включає яйця, молоко, сіль, цукор і масло підливаємо в борошно, починаючи замішувати тісто. Тісто повинне вийти трохи густіше, ніж на оладки. В залежності від якості борошна може знадобитися різна кількість рідини, так що воду додаємо, контролюючи, щоб тісто не вийшло занадто рідким. Накриваємо і ставимо тісто в темне місце, воно має «підійти» два рази.
Ми ж в цей час займемося начинкою для пиріжків. Тут нічого складного немає. Підсмажуємо цибулю, трохи пізніше додаємо фарш. Доводимо до напівготовності. Потім з'єднуємо всі компоненти, підсолюємо, перчимо за смаком і розводимо бульйоном.
Підійшло другий раз виймаємо тісто і «припудрюємо» борошном, щоб не липло. Прямо на стіл насипати борошна і користуємося, як тільки тісто починає липнути. Ділимо тісто на шматочки, дивлячись хто який розмір краще, і ліпимо пиріжки.
На цьому етапі процесу бажано підключити помічника. Одна людина буде ліпити пиріжки, а другий - стежити, щоб не підгоріли і вчасно були перевернуті.
Під час смаження не робіть надто великий вогонь, інакше тісто сильно зарум'яниться зовні, а ближче до середини залишиться сирим.
Якщо вам не хочеться возитися з тестом, то можливі два варіанти: перший - скористатися готовим тестом з магазину, другий - приготувати смажені пиріжки з м'ясом з бездріжджового тіста.
Бездріжджове тісто для пиріжків
Щоб пиріжки на бездрожжевом тісті не вийшли жорсткими, потрібно обов'язково використовувати який-небудь розпушувач. У цьому рецепті ми скористаємося содою. А щоб смак соди не відчувався, погасимо її кефіром. Погасити соду - значить змішати її з якоюсь кислотою, в нашому випадку кислотою присутньої в кефірі. Сода вступить в реакцію з кефіром і як тільки цей процес завершиться, сода вважається погашеною.
Інгредієнти: борошно пшеничне - 3 ст.; яйця - 2 шт.; рослинна олія - 30 г; кефір - 1 склянка; сода - 1 ч. ложка (без верху); сіль - 1 ч. ложка; цукор - 2 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо обов'язково. Всі, крім борошна змішуємо, і додаючи отриману суміш в борошно, замішуємо м'яке тісто. Місимо ретельно, щоб до рук майже не липло. Потім тісто на кефірі накриваємо харчовою плівкою, і нехай відпочине півгодинки перед смаженням.
Даємо пиріжкам трошки охолонути, прикривши посуд чистим рушником.