Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені пиріжки з капустою

Смажені пиріжки з капустою

21-03-2015, 18:05
1 972
Смажені пиріжки з капустою
Смажені пиріжки з капустою є улюбленим напоєм багатьох людей, незалежно від їхнього віку, професії, нації. Особливих прийомів в приготування смажених пиріжків з капустою на перший погляд, немає, але для того щоб вони вийшли дійсно смачними, ароматними і м'якими потрібно сильно постаратися. Як же робити пиріжки з капустою?
Продукти для пиріжків повинні бути свіжі, обов'язково точно дотримуйтесь рецептуру приготування. Використовуйте борошно вищого ґатунку, якісний маргарин (замінювати його вершковим маслом не можна), так і дріжджі бажано використовувати максимально свіжі, схожі за текстурою на пластилін.
Рецепт приготування пиріжків з капустою може змінюватися в залежності від вашої фантазії та переваг. Наприклад, це можуть бути пиріжки з капустою смажені на сковороді, пиріжки з капустою на кефірі, пиріжки з капустою і м'ясом і т. д. Не буду втомлювати вас довгими розповідями, а перейду відразу до приготування пиріжків. Я розповім вам кілька нескладних рецептів приготування пиріжків з капустою, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Смажені пиріжки зі свіжою капустою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 300 г;

  • борошно пшеничне - 500 г;

  • дріжджі - 35 г;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Для начинки:

  • капуста - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець, рослинна олія - за смаком.


  • Приготування
    Створення кулінарного шедевру під назвою «смажені пиріжки» почнемо з приготування тіста, щоб воно встигло настоятися. У тепле молоко додаємо сіль, цукор, покришені дріжджі і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Потім поступово додаємо борошно, одночасно заважаючи все ложкою. Коли тісто стане більш крутим, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і домішують руками. Тепер загортаємо тісто в поліетиленовий мішок і кладемо на 20-30 хвилин у холодильник, щоб воно швидше підійшло.
    Тим часом займемося начинкою. Капусту потрібно нашаткувати, трохи пом'яти руками і посолити, цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. Обсмажуємо капусту на сковороді без масла, додаємо цибулю і моркву. Все перемішуємо і наливаємо трохи води. Смажимо на повільному вогні 15 хвилин. Додаємо сіль, перець, рослинне масло за смаком.
    Дістаємо тісто з холодильника (воно має збільшитися приблизно в 2 рази) і починаємо робити заготовки для пиріжків. Формуємо невеличкі кульки і залишаємо їх на 5 - 10 хвилин. Потім, кожен кульку потрібно приплюснути на руці, покласти на середину ложечку начинки і защипить вільні краї. Пиріжок практично готовий. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо на неї пиріжки з капустою. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні до появи рум'яної скоринки, потім перевертаємо всі пиріжки на іншу сторону і смажимо.
    Смачні, м'які пиріжки з капустою і хрусткою скоринкою готові!

    Тісто для смажених пиріжків на кефірі


    Розповімо вам про ще один рецепт тіста для пиріжків. Якщо у вас мало часу, а пиріжків жах як хочеться, то цей варіант саме для вас. Пиріжки з такого «швидкого» тесту виходять дуже смачні.

    Інгредієнти:

  • кефір - 200 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 3 склянки.


  • Приготування
    У кефір кладемо соду, цукор, яйця, сіль і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Ось і весь рецепт!

    Пиріжки з капустою і м'ясом


    Якщо ви любите більш ситні пиріжки, то пропонуємо вам зробити пиріжки з капустою і м'ясом. Тісто для пиріжків краще робити на кефірі - як раз про нього говорилося вище, змінюється тільки рецептура начинки.
    Інгредієнти:

  • фарш яловичий - 400 г;

  • капуста - 400 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Смажені пиріжки з капустою

    Фарш обсмажуємо на сковороді, додаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, щоб м'ясо було м'яким, додаємо нашатковану капусту, дрібно посічену цибулю і спеції за смаком, все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин. Чудова начинка для пиріжків готова!
    Подаємо пиріжки до столу в гарячому вигляді, хоча і в холодному вони не менш смачні.
    Замість м'ясного фаршу ви можете використовувати будь-які рибні консерви, і тоді у вас вийдуть пиріжки з капустою і рибою. Не бійтеся експериментувати з начинками і радувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками.
    Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з капустою в духовці
    Пиріжки з капустою в духовці
    Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
    Пиріжки з помідорами і бринзою
    Пиріжки з помідорами і бринзою
    Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Одне з блюд родом з дитинства - пиріжки з м'ясом, які зараз мало хто наважиться купувати в магазині, тому ми охоче ділимося його рецептами, щоб ви