Смажені пиріжки з капустою
Смажені пиріжки з капустою є улюбленим напоєм багатьох людей, незалежно від їхнього віку, професії, нації. Особливих прийомів в приготування смажених пиріжків з капустою на перший погляд, немає, але для того щоб вони вийшли дійсно смачними, ароматними і м'якими потрібно сильно постаратися. Як же робити пиріжки з капустою?
Продукти для пиріжків повинні бути свіжі, обов'язково точно дотримуйтесь рецептуру приготування. Використовуйте борошно вищого ґатунку, якісний маргарин (замінювати його вершковим маслом не можна), так і дріжджі бажано використовувати максимально свіжі, схожі за текстурою на пластилін.
Рецепт приготування пиріжків з капустою може змінюватися в залежності від вашої фантазії та переваг. Наприклад, це можуть бути пиріжки з капустою смажені на сковороді, пиріжки з капустою на кефірі, пиріжки з капустою і м'ясом і т. д. Не буду втомлювати вас довгими розповідями, а перейду відразу до приготування пиріжків. Я розповім вам кілька нескладних рецептів приготування пиріжків з капустою, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 300 г;
борошно пшеничне - 500 г;
дріжджі - 35 г;
сіль, цукор - за смаком.
Для начинки:
капуста - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець, рослинна олія - за смаком.
Приготування
Створення кулінарного шедевру під назвою «смажені пиріжки» почнемо з приготування тіста, щоб воно встигло настоятися. У тепле молоко додаємо сіль, цукор, покришені дріжджі і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Потім поступово додаємо борошно, одночасно заважаючи все ложкою. Коли тісто стане більш крутим, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і домішують руками. Тепер загортаємо тісто в поліетиленовий мішок і кладемо на 20-30 хвилин у холодильник, щоб воно швидше підійшло.
Тим часом займемося начинкою. Капусту потрібно нашаткувати, трохи пом'яти руками і посолити, цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. Обсмажуємо капусту на сковороді без масла, додаємо цибулю і моркву. Все перемішуємо і наливаємо трохи води. Смажимо на повільному вогні 15 хвилин. Додаємо сіль, перець, рослинне масло за смаком.
Дістаємо тісто з холодильника (воно має збільшитися приблизно в 2 рази) і починаємо робити заготовки для пиріжків. Формуємо невеличкі кульки і залишаємо їх на 5 - 10 хвилин. Потім, кожен кульку потрібно приплюснути на руці, покласти на середину ложечку начинки і защипить вільні краї. Пиріжок практично готовий. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо на неї пиріжки з капустою. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні до появи рум'яної скоринки, потім перевертаємо всі пиріжки на іншу сторону і смажимо.
Смачні, м'які пиріжки з капустою і хрусткою скоринкою готові!
Розповімо вам про ще один рецепт тіста для пиріжків. Якщо у вас мало часу, а пиріжків жах як хочеться, то цей варіант саме для вас. Пиріжки з такого «швидкого» тесту виходять дуже смачні.
Інгредієнти:
кефір - 200 г;
сода - 1 ч. ложка;
сіль, цукор - за смаком;
яйце - 2 шт.;
борошно - 3 склянки.
Приготування
У кефір кладемо соду, цукор, яйця, сіль і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Ось і весь рецепт!
Якщо ви любите більш ситні пиріжки, то пропонуємо вам зробити пиріжки з капустою і м'ясом. Тісто для пиріжків краще робити на кефірі - як раз про нього говорилося вище, змінюється тільки рецептура начинки.
Інгредієнти:
фарш яловичий - 400 г;
капуста - 400 г;
цибулина - 2 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Фарш обсмажуємо на сковороді, додаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, щоб м'ясо було м'яким, додаємо нашатковану капусту, дрібно посічену цибулю і спеції за смаком, все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин. Чудова начинка для пиріжків готова!
Подаємо пиріжки до столу в гарячому вигляді, хоча і в холодному вони не менш смачні.
Замість м'ясного фаршу ви можете використовувати будь-які рибні консерви, і тоді у вас вийдуть пиріжки з капустою і рибою. Не бійтеся експериментувати з начинками і радувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками.
Приємного вам апетиту!
Продукти для пиріжків повинні бути свіжі, обов'язково точно дотримуйтесь рецептуру приготування. Використовуйте борошно вищого ґатунку, якісний маргарин (замінювати його вершковим маслом не можна), так і дріжджі бажано використовувати максимально свіжі, схожі за текстурою на пластилін.
Рецепт приготування пиріжків з капустою може змінюватися в залежності від вашої фантазії та переваг. Наприклад, це можуть бути пиріжки з капустою смажені на сковороді, пиріжки з капустою на кефірі, пиріжки з капустою і м'ясом і т. д. Не буду втомлювати вас довгими розповідями, а перейду відразу до приготування пиріжків. Я розповім вам кілька нескладних рецептів приготування пиріжків з капустою, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Смажені пиріжки зі свіжою капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Створення кулінарного шедевру під назвою «смажені пиріжки» почнемо з приготування тіста, щоб воно встигло настоятися. У тепле молоко додаємо сіль, цукор, покришені дріжджі і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Потім поступово додаємо борошно, одночасно заважаючи все ложкою. Коли тісто стане більш крутим, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і домішують руками. Тепер загортаємо тісто в поліетиленовий мішок і кладемо на 20-30 хвилин у холодильник, щоб воно швидше підійшло.
Тим часом займемося начинкою. Капусту потрібно нашаткувати, трохи пом'яти руками і посолити, цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. Обсмажуємо капусту на сковороді без масла, додаємо цибулю і моркву. Все перемішуємо і наливаємо трохи води. Смажимо на повільному вогні 15 хвилин. Додаємо сіль, перець, рослинне масло за смаком.
Дістаємо тісто з холодильника (воно має збільшитися приблизно в 2 рази) і починаємо робити заготовки для пиріжків. Формуємо невеличкі кульки і залишаємо їх на 5 - 10 хвилин. Потім, кожен кульку потрібно приплюснути на руці, покласти на середину ложечку начинки і защипить вільні краї. Пиріжок практично готовий. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо на неї пиріжки з капустою. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні до появи рум'яної скоринки, потім перевертаємо всі пиріжки на іншу сторону і смажимо.
Смачні, м'які пиріжки з капустою і хрусткою скоринкою готові!
Тісто для смажених пиріжків на кефірі
Розповімо вам про ще один рецепт тіста для пиріжків. Якщо у вас мало часу, а пиріжків жах як хочеться, то цей варіант саме для вас. Пиріжки з такого «швидкого» тесту виходять дуже смачні.
Інгредієнти:
Приготування
У кефір кладемо соду, цукор, яйця, сіль і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Ось і весь рецепт!
Пиріжки з капустою і м'ясом
Якщо ви любите більш ситні пиріжки, то пропонуємо вам зробити пиріжки з капустою і м'ясом. Тісто для пиріжків краще робити на кефірі - як раз про нього говорилося вище, змінюється тільки рецептура начинки.
Інгредієнти:
Приготування
Фарш обсмажуємо на сковороді, додаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, щоб м'ясо було м'яким, додаємо нашатковану капусту, дрібно посічену цибулю і спеції за смаком, все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин. Чудова начинка для пиріжків готова!
Подаємо пиріжки до столу в гарячому вигляді, хоча і в холодному вони не менш смачні.
Замість м'ясного фаршу ви можете використовувати будь-які рибні консерви, і тоді у вас вийдуть пиріжки з капустою і рибою. Не бійтеся експериментувати з начинками і радувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з капустою в духовці
Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
Пиріжки з помідорами і бринзою
Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
Пиріжки на кефірі в духовці
Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
Пиріжки з м'ясом і капустою
Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Смажені пиріжки з м'ясом
Одне з блюд родом з дитинства - пиріжки з м'ясом, які зараз мало хто наважиться купувати в магазині, тому ми охоче ділимося його рецептами, щоб ви