Смажені пиріжки з капустою є улюбленим напоєм багатьох людей, незалежно від їхнього віку, професії, нації. Особливих прийомів в приготування смажених пиріжків з капустою на перший погляд, немає, але для того щоб вони вийшли дійсно смачними, ароматними і м'якими потрібно сильно постаратися. Як же робити пиріжки з капустою?
Продукти для пиріжків повинні бути свіжі, обов'язково точно дотримуйтесь рецептуру приготування. Використовуйте борошно вищого ґатунку, якісний маргарин (замінювати його вершковим маслом не можна), так і дріжджі бажано використовувати максимально свіжі, схожі за текстурою на пластилін.
Рецепт приготування пиріжків з капустою може змінюватися в залежності від вашої фантазії та переваг. Наприклад, це можуть бути пиріжки з капустою смажені на сковороді, пиріжки з капустою на кефірі, пиріжки з капустою і м'ясом і т. д. Не буду втомлювати вас довгими розповідями, а перейду відразу до приготування пиріжків. Я розповім вам кілька нескладних рецептів приготування пиріжків з капустою, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Смажені пиріжки зі свіжою капустою
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 300 г; борошно пшеничне - 500 г; дріжджі - 35 г; сіль, цукор - за смаком. Для начинки:
капуста - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець, рослинна олія - за смаком. Приготування Створення кулінарного шедевру під назвою «смажені пиріжки» почнемо з приготування тіста, щоб воно встигло настоятися. У тепле молоко додаємо сіль, цукор, покришені дріжджі і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Потім поступово додаємо борошно, одночасно заважаючи все ложкою. Коли тісто стане більш крутим, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і домішують руками. Тепер загортаємо тісто в поліетиленовий мішок і кладемо на 20-30 хвилин у холодильник, щоб воно швидше підійшло.
Тим часом займемося начинкою. Капусту потрібно нашаткувати, трохи пом'яти руками і посолити, цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. Обсмажуємо капусту на сковороді без масла, додаємо цибулю і моркву. Все перемішуємо і наливаємо трохи води. Смажимо на повільному вогні 15 хвилин. Додаємо сіль, перець, рослинне масло за смаком.
Дістаємо тісто з холодильника (воно має збільшитися приблизно в 2 рази) і починаємо робити заготовки для пиріжків. Формуємо невеличкі кульки і залишаємо їх на 5 - 10 хвилин. Потім, кожен кульку потрібно приплюснути на руці, покласти на середину ложечку начинки і защипить вільні краї. Пиріжок практично готовий. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо на неї пиріжки з капустою. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні до появи рум'яної скоринки, потім перевертаємо всі пиріжки на іншу сторону і смажимо.
Смачні, м'які пиріжки з капустою і хрусткою скоринкою готові!
Тісто для смажених пиріжків на кефірі
Розповімо вам про ще один рецепт тіста для пиріжків. Якщо у вас мало часу, а пиріжків жах як хочеться, то цей варіант саме для вас. Пиріжки з такого «швидкого» тесту виходять дуже смачні.
Інгредієнти: кефір - 200 г; сода - 1 ч. ложка; сіль, цукор - за смаком; яйце - 2 шт.; борошно - 3 склянки. Приготування У кефір кладемо соду, цукор, яйця, сіль і все добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Ось і весь рецепт!
Пиріжки з капустою і м'ясом
Якщо ви любите більш ситні пиріжки, то пропонуємо вам зробити пиріжки з капустою і м'ясом. Тісто для пиріжків краще робити на кефірі - як раз про нього говорилося вище, змінюється тільки рецептура начинки.
Інгредієнти: фарш яловичий - 400 г; капуста - 400 г; цибулина - 2 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Фарш обсмажуємо на сковороді, додаємо трохи води і тушкуємо 15 хвилин, щоб м'ясо було м'яким, додаємо нашатковану капусту, дрібно посічену цибулю і спеції за смаком, все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин. Чудова начинка для пиріжків готова!
Подаємо пиріжки до столу в гарячому вигляді, хоча і в холодному вони не менш смачні.
Замість м'ясного фаршу ви можете використовувати будь-які рибні консерви, і тоді у вас вийдуть пиріжки з капустою і рибою. Не бійтеся експериментувати з начинками і радувати себе і своїх близьких смачними смаженими пиріжками.
Приємного вам апетиту!