Пиріжки з м'ясом і капустою
Багато начинки в пиріжках - мрія кожного любителя здоби, а багато м'ясної начинки в пирогах - це просто утопія. Регулювати ступінь наповнення пирожкового тесту м'ясом можна лише приготувавши пиріжки самостійно, що ми вам і пропонуємо зробити. Правда, цього разу ми буде готувати не просто м'ясні пиріжки , а соковиті пиріжки з м'ясом і капустою.
Інгредієнти:
Для тіста:
дріжджі сухі - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
молоко - 1 ст.;
борошно - 4-5 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
топлене вершкове масло - 1/3 ст.
Для начинки:
яловичий фарш - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
свіжа капуста - 1/2 качана;
квашена капуста - 500 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Дріжджі і цукор розвести в половині склянки теплої води і залишаємо активізуватися. Додаємо до подошедшим дріжджам тепле молоко і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйця і масло, слідом вливаємо дріжджовий розчин і замішуємо тісто. Готове тісто формуем в кулю і накриваємо рушником. Залишаємо тісто підійти в теплі до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі.
Тим часом займемося начинкою. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. До цибулі додаємо м'ясо і чекаємо, поки воно схопиться, після чого закладаємо на сковороду нашатковану свіжу і квашену капусту . Тушкуємо вміст сковороди, не забувши гарненько приправити, до м'якості капусти.
Тим часом обминаємо тісто і даємо йому підійти вдруге. Тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну порцію в млинець, викладаємо в середину начинку, а краї защипуємо. Даємо пиріжків з м'ясом і квашеною капустою підійти 15 хвилин, а потім випікаємо в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
рослинне масло - 1 ст. ложка;
капуста - 1/4 качана;
картопля - 250 г;
яловичий фарш - 500 г;
томатна паста - 3 ст. ложки;
вустерширський соус - 1/2 ч. ложки;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
листкове тісто - 1 упаковка.
Приготування
Капусту шаткуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до золотистої скоринки. Після, додаємо на сковороду яловичий фарш, все перемішуємо і чекаємо, поки фарш стане золотистим. Заливаємо начинку томатною пастою, розведеної в склянці води і додаємо вустерширський соус, чебрець, сіль і перець. Тушкуємо все разом 15-20 хвилин.
Тісто розкачуємо, ділимо на квадрати, в центр яких викладаємо начинку. Складаємо квадрати навпіл, краї защипуємо і робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо домашні пиріжки з м'ясом і капустою маслом і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистого кольору.
Нижепредставленний рецепт разюче відрізняється від наших класичних уявленнях про пиріжках, це, скоріше, цілі порційні пироги, які неодмінно оцінять любителі британської кухні.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 15 кг;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
капуста - 1/4 ст.;
часник - 4 зубчики;
морква - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
печериці - 300 г;
розмарин - 1 гілочка;
твердий сир - 250 г;
темне пиво - 4 ст.;
пісочне тісто;
яйце.
Приготування
У сотейнику на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього нарізані овочі і гриби, чекаємо, поки вони підрум'яняться, після чого додаємо борошно і фарш. Чекаємо, поки фарш схопиться, заливаємо все пивом, додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо всі 40 хвилин, після чого викладаємо в порційні форми, покриваємо зверху шаром сиру і "кришкою" з тіста. Змащуємо тісто збитим яйцем і випікаємо пироги 25 хвилин при 200 градусах.
Дріжджові пиріжки з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Дріжджі і цукор розвести в половині склянки теплої води і залишаємо активізуватися. Додаємо до подошедшим дріжджам тепле молоко і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйця і масло, слідом вливаємо дріжджовий розчин і замішуємо тісто. Готове тісто формуем в кулю і накриваємо рушником. Залишаємо тісто підійти в теплі до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі.
Тим часом займемося начинкою. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. До цибулі додаємо м'ясо і чекаємо, поки воно схопиться, після чого закладаємо на сковороду нашатковану свіжу і квашену капусту . Тушкуємо вміст сковороди, не забувши гарненько приправити, до м'якості капусти.
Тим часом обминаємо тісто і даємо йому підійти вдруге. Тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну порцію в млинець, викладаємо в середину начинку, а краї защипуємо. Даємо пиріжків з м'ясом і квашеною капустою підійти 15 хвилин, а потім випікаємо в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Рецепт пиріжків з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до золотистої скоринки. Після, додаємо на сковороду яловичий фарш, все перемішуємо і чекаємо, поки фарш стане золотистим. Заливаємо начинку томатною пастою, розведеної в склянці води і додаємо вустерширський соус, чебрець, сіль і перець. Тушкуємо все разом 15-20 хвилин.
Тісто розкачуємо, ділимо на квадрати, в центр яких викладаємо начинку. Складаємо квадрати навпіл, краї защипуємо і робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо домашні пиріжки з м'ясом і капустою маслом і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистого кольору.
Як приготувати пиріжки з м'ясом і капустою?
Нижепредставленний рецепт разюче відрізняється від наших класичних уявленнях про пиріжках, це, скоріше, цілі порційні пироги, які неодмінно оцінять любителі британської кухні.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього нарізані овочі і гриби, чекаємо, поки вони підрум'яняться, після чого додаємо борошно і фарш. Чекаємо, поки фарш схопиться, заливаємо все пивом, додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо всі 40 хвилин, після чого викладаємо в порційні форми, покриваємо зверху шаром сиру і "кришкою" з тіста. Змащуємо тісто збитим яйцем і випікаємо пироги 25 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки з капустою
Немає у світі людини, яка не пробував би пиріжків з капустою. Це смачне і улюблене блюдо готують мами і бабусі всього світу. Ну а ті, хто поки не
Пиріжки з м'ясом
Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
Слойки з м'ясом
Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з м'ясом в духовці
Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики