Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з м'ясом і капустою

Пиріжки з м'ясом і капустою

19-03-2015, 19:24
1 893
Пиріжки з м'ясом і капустою
Багато начинки в пиріжках - мрія кожного любителя здоби, а багато м'ясної начинки в пирогах - це просто утопія. Регулювати ступінь наповнення пирожкового тесту м'ясом можна лише приготувавши пиріжки самостійно, що ми вам і пропонуємо зробити. Правда, цього разу ми буде готувати не просто м'ясні пиріжки , а соковиті пиріжки з м'ясом і капустою.

Дріжджові пиріжки з м'ясом і капустою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 4-5 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • топлене вершкове масло - 1/3 ст.


  • Для начинки:

  • яловичий фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • свіжа капуста - 1/2 качана;

  • квашена капуста - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Дріжджі і цукор розвести в половині склянки теплої води і залишаємо активізуватися. Додаємо до подошедшим дріжджам тепле молоко і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйця і масло, слідом вливаємо дріжджовий розчин і замішуємо тісто. Готове тісто формуем в кулю і накриваємо рушником. Залишаємо тісто підійти в теплі до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі.
    Тим часом займемося начинкою. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. До цибулі додаємо м'ясо і чекаємо, поки воно схопиться, після чого закладаємо на сковороду нашатковану свіжу і квашену капусту . Тушкуємо вміст сковороди, не забувши гарненько приправити, до м'якості капусти.
    Тим часом обминаємо тісто і даємо йому підійти вдруге. Тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну порцію в млинець, викладаємо в середину начинку, а краї защипуємо. Даємо пиріжків з м'ясом і квашеною капустою підійти 15 хвилин, а потім випікаємо в духовці 30 хвилин при 180 градусах.

    Рецепт пиріжків з м'ясом і капустою


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • капуста - 1/4 качана;

  • картопля - 250 г;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • вустерширський соус - 1/2 ч. ложки;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до золотистої скоринки. Після, додаємо на сковороду яловичий фарш, все перемішуємо і чекаємо, поки фарш стане золотистим. Заливаємо начинку томатною пастою, розведеної в склянці води і додаємо вустерширський соус, чебрець, сіль і перець. Тушкуємо все разом 15-20 хвилин.
    Тісто розкачуємо, ділимо на квадрати, в центр яких викладаємо начинку. Складаємо квадрати навпіл, краї защипуємо і робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо домашні пиріжки з м'ясом і капустою маслом і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистого кольору.

    Як приготувати пиріжки з м'ясом і капустою?


    Нижепредставленний рецепт разюче відрізняється від наших класичних уявленнях про пиріжках, це, скоріше, цілі порційні пироги, які неодмінно оцінять любителі британської кухні.
    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 15 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • капуста - 1/4 ст.;

  • часник - 4 зубчики;

  • морква - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • печериці - 300 г;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • твердий сир - 250 г;

  • Пиріжки з м'ясом і капустою

  • темне пиво - 4 ст.;

  • пісочне тісто;

  • яйце.


  • Приготування
    У сотейнику на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього нарізані овочі і гриби, чекаємо, поки вони підрум'яняться, після чого додаємо борошно і фарш. Чекаємо, поки фарш схопиться, заливаємо все пивом, додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо всі 40 хвилин, після чого викладаємо в порційні форми, покриваємо зверху шаром сиру і "кришкою" з тіста. Змащуємо тісто збитим яйцем і випікаємо пироги 25 хвилин при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені пиріжки з капустою
    Смажені пиріжки з капустою
    Немає у світі людини, яка не пробував би пиріжків з капустою. Це смачне і улюблене блюдо готують мами і бабусі всього світу. Ну а ті, хто поки не
    Пиріжки з м'ясом
    Пиріжки з м'ясом
    Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики