Багато начинки в пиріжках - мрія кожного любителя здоби, а багато м'ясної начинки в пирогах - це просто утопія. Регулювати ступінь наповнення пирожкового тесту м'ясом можна лише приготувавши пиріжки самостійно, що ми вам і пропонуємо зробити. Правда, цього разу ми буде готувати не просто м'ясні пиріжки , а соковиті пиріжки з м'ясом і капустою.
Дріжджові пиріжки з м'ясом і капустою
Інгредієнти: Для тіста:
дріжджі сухі - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; молоко - 1 ст.; борошно - 4-5 ст.; сіль - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; топлене вершкове масло - 1/3 ст. Для начинки:
яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; свіжа капуста - 1/2 качана; квашена капуста - 500 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Дріжджі і цукор розвести в половині склянки теплої води і залишаємо активізуватися. Додаємо до подошедшим дріжджам тепле молоко і перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, додаємо яйця і масло, слідом вливаємо дріжджовий розчин і замішуємо тісто. Готове тісто формуем в кулю і накриваємо рушником. Залишаємо тісто підійти в теплі до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі.
Тим часом займемося начинкою. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. До цибулі додаємо м'ясо і чекаємо, поки воно схопиться, після чого закладаємо на сковороду нашатковану свіжу і квашену капусту . Тушкуємо вміст сковороди, не забувши гарненько приправити, до м'якості капусти.
Тим часом обминаємо тісто і даємо йому підійти вдруге. Тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну порцію в млинець, викладаємо в середину начинку, а краї защипуємо. Даємо пиріжків з м'ясом і квашеною капустою підійти 15 хвилин, а потім випікаємо в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Рецепт пиріжків з м'ясом і капустою
Інгредієнти: рослинне масло - 1 ст. ложка; капуста - 1/4 качана; картопля - 250 г; яловичий фарш - 500 г; томатна паста - 3 ст. ложки; вустерширський соус - 1/2 ч. ложки; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування Капусту шаткуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому підготовлені овочі до золотистої скоринки. Після, додаємо на сковороду яловичий фарш, все перемішуємо і чекаємо, поки фарш стане золотистим. Заливаємо начинку томатною пастою, розведеної в склянці води і додаємо вустерширський соус, чебрець, сіль і перець. Тушкуємо все разом 15-20 хвилин.
Тісто розкачуємо, ділимо на квадрати, в центр яких викладаємо начинку. Складаємо квадрати навпіл, краї защипуємо і робимо невеликий отвір для виходу пари. Змащуємо домашні пиріжки з м'ясом і капустою маслом і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистого кольору.
Як приготувати пиріжки з м'ясом і капустою?
Нижепредставленний рецепт разюче відрізняється від наших класичних уявленнях про пиріжках, це, скоріше, цілі порційні пироги, які неодмінно оцінять любителі британської кухні.
Інгредієнти: яловичий фарш - 15 кг; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 4 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; капуста - 1/4 ст.; часник - 4 зубчики; морква - 2 шт.; селера - 2 стебла; печериці - 300 г; розмарин - 1 гілочка; твердий сир - 250 г; темне пиво - 4 ст.; пісочне тісто; яйце. Приготування У сотейнику на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього нарізані овочі і гриби, чекаємо, поки вони підрум'яняться, після чого додаємо борошно і фарш. Чекаємо, поки фарш схопиться, заливаємо все пивом, додаємо сіль, перець і розмарин. Тушкуємо всі 40 хвилин, після чого викладаємо в порційні форми, покриваємо зверху шаром сиру і "кришкою" з тіста. Змащуємо тісто збитим яйцем і випікаємо пироги 25 хвилин при 200 градусах.