Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з м'ясом

Пиріжки з м'ясом

21-03-2015, 17:42
1 698
Пиріжки з м'ясом
Розтягаї - традиційне російське популярне блюдо. Свою назву ці пиріжки отримали з-за головну особливість - виднеющейся з тіста начинки, як ніби вони «розстебнуті». Приготувавши таку смачну випічку, будь-яка господиня обов'язково отримає масу компліментів. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і простих рецептів приготування розтягаїв з м'ясом.

Рецепт розтягаїв з м'ясом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 200 мл;

  • борошно - 400 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • сіль - щіпка;

  • чорний мелений перець - за смаком.


  • Для начинки:

  • яловичина - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати пиріжки з м'ясом? Отже, спочатку в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, сухі дріжджі і перемішуємо. Вбиваємо в майбутнє тісто одне яйце, обережно вливаємо тепле молоко, додаємо трохи олії і замішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто.
    Потім перекладаємо масу в каструльку, злегка присипану борошном, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці для підйому приблизно на 2 години. Поки тісто підходить, ми з вами приготуємо начинку. Яловичину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, розігріваємо сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо охолоджуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо цибулю, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо. Піднялося тісто розділяємо приблизно на 12 рівних частин і розкачуємо кожну в пласт товщиною 5 мм, На середину викладаємо начинку і ретельно защепляем краю расстегая, залишаючи серединку відкритою.
    Викладаємо пиріжки з м'ясною начинкою на деко, змащене маслом, і залишаємо для вистоювання на 20 хвилин. Далі збиваємо 1 яйце щіпка цукру і 1 ст. ложкою молока. Змащуємо вироби сумішшю з допомогою пензлика. Деко поміщаємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору.

    Ледачі пиріжки з м'ясом


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 р.


  • Для начинки:

  • свинячий фарш - 500 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування ледачих розтягаїв з м'ясом досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Свинячий фарш
    Пиріжки з м'ясом
    викладаємо на сковороду і обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо. Окремо відварюємо яйця, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Змішуємо їх з м'ясним фаршем. Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на однакові квадрати. У центр кожного викладаємо начинку і з'єднуємо таким чином, щоб верхівка залишилася відкритою. Викладаємо пиріжки з м'ясом на деко і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин.
    Татарський відповідь російською расстегаям - біляші теж відмінно підійдуть для швидкого і ситного перекусу, а для лінивих кулінарів є і аналогічний рецепт татарського ласощі ( ледачі біляші ). Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам