Розтягаї - традиційне російське популярне блюдо. Свою назву ці пиріжки отримали з-за головну особливість - виднеющейся з тіста начинки, як ніби вони «розстебнуті». Приготувавши таку смачну випічку, будь-яка господиня обов'язково отримає масу компліментів. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і простих рецептів приготування розтягаїв з м'ясом.
Рецепт розтягаїв з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 200 мл; борошно - 400 г; яйце - 2 шт.; цукровий пісок - 1 ст. ложка; сухі дріжджі - 10 г; масло рослинне - 100 мл; сіль - щіпка; чорний мелений перець - за смаком. Для начинки:
яловичина - 300 г; цибуля ріпчаста - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати пиріжки з м'ясом? Отже, спочатку в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, сухі дріжджі і перемішуємо. Вбиваємо в майбутнє тісто одне яйце, обережно вливаємо тепле молоко, додаємо трохи олії і замішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто.
Потім перекладаємо масу в каструльку, злегка присипану борошном, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці для підйому приблизно на 2 години. Поки тісто підходить, ми з вами приготуємо начинку. Яловичину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, розігріваємо сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Цибулю очистити, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на іншій сковороді до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо охолоджуємо і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо цибулю, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо. Піднялося тісто розділяємо приблизно на 12 рівних частин і розкачуємо кожну в пласт товщиною 5 мм, На середину викладаємо начинку і ретельно защепляем краю расстегая, залишаючи серединку відкритою.
Викладаємо пиріжки з м'ясною начинкою на деко, змащене маслом, і залишаємо для вистоювання на 20 хвилин. Далі збиваємо 1 яйце щіпка цукру і 1 ст. ложкою молока. Змащуємо вироби сумішшю з допомогою пензлика. Деко поміщаємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору.
Ледачі пиріжки з м'ясом
Інгредієнти: листкове тісто - 500 р. Для начинки:
свинячий фарш - 500 г; яйце - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування ледачих розтягаїв з м'ясом досить проста і не відніме у вас багато часу і сил. Свинячий фарш
викладаємо на сковороду і обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо. Окремо відварюємо яйця, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. Змішуємо їх з м'ясним фаршем. Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на однакові квадрати. У центр кожного викладаємо начинку і з'єднуємо таким чином, щоб верхівка залишилася відкритою. Викладаємо пиріжки з м'ясом на деко і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин.
Татарський відповідь російською расстегаям - біляші теж відмінно підійдуть для швидкого і ситного перекусу, а для лінивих кулінарів є і аналогічний рецепт татарського ласощі ( ледачі біляші ). Приємного вам апетиту!