Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з сьомгою

Пиріг з сьомгою

19-03-2015, 18:54
985
Пиріг з сьомгою
Пиріг з сьомгою - блюдо зовсім не популярний, тому, приготувавши його й поставивши на стіл до чаю, ви неодмінно здивуйте всіх гостей. Виходить він досить ситним, смачним і ароматним. Пропонуємо вам кілька рецептів пирога з сьомгою.

Листковий пиріг з сьомгою


Інгредієнти:

  • філе сьомги - 800 г;

  • тісто листкове - 500 г;

  • консервований тунець - 300 г;

  • консервовані маслини - 200 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сир моцарелла - 150 г;

  • базилік - 1 пучок;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Тунець і оливки подрібнюємо гарненько в блендері, вливаючи оливкове масло. Листкове тісто розкачуємо, викладаємо її на деко, в серединку кладемо філейний рибний шматок, намазуємо його приготованою раніше пастою, викладаємо шматочки моцарели, солимо, перчимо і закатуємо краю, формуючи пиріг. Змащуємо тісто збитим желточком і випікаємо 30 хвилин при 180 °С. Ось і все, рибний пиріг з сьомги готовий!

    Пиріг з сьомгою і рисом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • окріп - 580 мл;

  • дріжджове тісто - 500 г;

  • сьомга - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Сухий рис висипаємо в посуд для мікрохвильової печі, підсолюємо, заливаємо крутим окропом і готуємо при повній потужності 17 хвилин. Потім накриваємо його кришкою, залишаємо постояти хвилин 5 а потім охолоджуємо. Чистимо цибулину, шаткуємо, пасеруємо на оливковій масло і перемішуємо з рисом. З шматка свіжої сьомги знімаємо шкіру, нарізаємо рибу кубиком, додаємо до рису, перемішуємо і підсолюємо за смаком. Від тесту відокремлюємо шматочок і залишаємо для прикраси. Тісто ділимо на 2 частини, одну розкачуємо, викладаємо у форму, формуючи бортики. Потім розкладаємо начинку і накриваємо другим шаром. В центрі робимо отвір, прикрашаємо залишилися шматочком тесту, вирізавши шматочки. Відправляємо пиріг в духовку і випікаємо 30-40 хвилин.

    Пиріг з сьомгою і картоплею


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 800 г;

  • листкове тісто - 500 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • сир моцарелла - 150 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Тісто розкачуємо, викладаємо на деко, на нього кладемо одним шматком філе сьомги, промазуємо заздалегідь приготовленим картопляним пюре, зверху покриваємо кружечками помідорів, моцарелою, солимо, перчимо за смаком. Потім акуратно підверніть краю, формуємо пиріг і випікаємо його півгодини в розігрітій духовці.

    Пиріг з сьомгою і шпинатом


    Інгредієнти:

  • тісто для пирога - 500 г;

  • сьомга - 600 г;

  • шпинат заморожений - 400 г;

  • бринза - 250 г;

  • спеції;

  • сметана - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Рибне філе промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Бринзу подрібнюємо скибочками і змішати зі шпинатом, рибою, бринзою, сметаною і сіллю. Тісто розрізаємо навпіл, кожну частину тоненько розкачуємо, викладаємо один шар у форму для випікання, на ньому рівномірно розподіляємо начинку і закриваємо зверху другим пластом, заліплюючи краю. Запікаємо пиріг приблизно 80 хвилин при 180°С.

    Млинцевий пиріг з сьомгою


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • молоко - 15 склянки;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - щіпка;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • борошно.


  • Для начинки:

  • слабосолона сьомга - 300 г;

  • м'який плавлений сир;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;
  • Пиріг з сьомгою

  • червона ікра - для прикраси.


  • Приготування
    Змішуємо соду, яйце, кефір і рослинне масло. Підігріваємо Молоко, тонкою цівкою вливаємо в суміш. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Печемо з нього млинці діаметром приблизно 20 сантиметрів. Цим часом робимо начинку: сир змішуємо з сметанкою, а сьомгу нарізаємо тонкими пластинками. Готові млинчики викладаємо стопкою, промазуючи кожен сирною начинкою, а зверху присипаємо кропом і викладаємо шматочки сьомги. Останній млинець і змащуємо прикрашаємо пиріг з солоною сьомгою червоною ікрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з рисом і рибою
    Пиріг з рисом і рибою
    Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву
    Пиріг з бринзою
    Пиріг з бринзою
    Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
    Пиріг з помідорами
    Пиріг з помідорами
    Пиріг з помідорами - ситне і приголомшливе смачне блюдо. А приготувати його досить нескладно при мінімальних витратах часу, зате гості і близькі
    Човники з сьомгою
    Човники з сьомгою
    Човники з сьомгою - святкова делікатесна закуска, яка неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми вам підкажемо декілька простих і цікавих
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.