Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з рисом і рибою

Пиріг з рисом і рибою

22-03-2015, 10:10
2 234
Пиріг з рисом і рибою
Пиріг з рибою і рисом - це прекрасний варіант святкової закуски для будь-якого урочистої вечері або обіднього столу. Приготувавши таке блюдо, ви неодмінно очаруете всіх своїми кулінарними здібностями, і гості обов'язково попросять добавки. Рибний пиріг з рисом виходить дуже смачним, апетитним на вигляд і ситним. Давайте розглянемо, як же його приготувати.

Рецепт рибного пирога з рисом


Інгредієнти:

  • дріжджове тісто - 1 кг;

  • мойва свіжоморожена - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рис - 05 склянки;

  • картопля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Тісто ділимо на 2 частини, ту, яка поменше, кладемо на дно дека. Зверху викладаємо все шарами інші інгредієнти. Спочатку, очищену і нарізану кружечками картоплю, потім кільця цибулі, далі промиту, з видаленими нутрощами і головами мойву, потім зварений заздалегідь рис і знову шар картоплі. Зверху прикриваємо всю начинку шаром тіста, що залишилося, і ретельно защепляем краю. Випікаємо пиріг з мойвою і рисом в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.

    Пиріг з сомом і рисом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • вода - 1 ст.;

  • борошно - 600 г;

  • цукор - 30 г;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 250 р.


  • Для начинки:

  • філе сома - 600 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 2 шт.


  • Приготування
    У розтоплене вершкове масло вливається склянку теплої води, додаємо просіяне борошно, сіль з дріжджами і замішуємо однорідне тісто. Далі ставимо його в тепле місце і залишаємо підходити приблизно на 15 години. Тим часом готуємо начинку: у невеликій кількості олії злегка обсмажуємо рибу, нарізаємо півкільцями цибулю. Тісто ділимо на 2 нерівні частини, і більшу з них розкачуємо на деко, формуючи невеликі бортики. Зверху викладаємо начинку спочатку рибу, а потім цибулю. За бажанням додаємо сіль зі спеціями. На начинку кладемо розкачаний шар тіста і защепляем краю.
    Поверхню пирога змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.

    Пиріг з сьомги з рисом


    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга - 300 г;

  • листкове дріжджове тісто - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    У форму для випічки кладемо папір для запікання і змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо 2 аркуша тесту і один з них викладаємо на дно форми. Рибу чистимо від луски і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, яйця відварюємо, очищаємо від шкаралупи і кришимо кубиками. Тепер викладаємо все шарами: відварений рис, потім зелену цибулю, яйця і шматочки риби.
    Зверху накриваємо пиріг другою половинкою тіста, защепляем краю, змащуємо маслом і посипаємо цукром. Відправляємо форму в розігріту духовку і випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

    Пиріг з консервою і рисом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 1 кг;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • вода - 2 ст.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • відварений рис - 1 ст.;

  • консервована риба в маслі - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • варені яйця - 5 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • вершкове масло - для смаження.


  • Приготування
    З наявних інгредієнтів замішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і ставимо його в тепле місце на 40 хвилин підходити. Тим часом готуємо начинку: консерви розминаємо виделкою, додаємо рис, дрібно порізані яйця і ретельно
    Пиріг з рисом і рибою
    перемішуємо. Цибулю дрібненько ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору з додаванням вершкового масла, а потім перекладаємо в начинку.
    Піднялося тісто обминаємо і ділимо на 2 частини, однакового розміру. Одну половинку викладаємо у форму для випічки, потім заповнюємо пиріг приготовленої начинкою і накриваємо зверху другою частиною тіста, ретельно защепляя краю. Відправляємо форму в духовку і випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
    А щоб урізноманітнити стіл рибними стравами, можете випробувати рецепти розтягаїв з рибою і рибного холодцю пирога .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний пиріг на кефірі
    Рибний пиріг на кефірі
    Про користь риби для нашого харчування говорять багато лікарі і дієтологи. Щоб урізноманітнити ваше меню пропонуємо кілька цікавих рецептів рибного
    Пиріг з рисом
    Пиріг з рисом
    Рис, як складова начинки, часто зустрічається в пирогах. Найпопулярніший - це, звичайно ж, пиріг з рибою і рисом. І сьогодні ми розглянемо ще парочку
    Пиріг з мойвою
    Пиріг з мойвою
    Пироги - це традиційне російське блюдо, що дійшов до нас з часів Русі Деякі з них дійшли до нас у незмінному вигляді, а деякі змінили свій рецепт до
    Пиріг з сьомгою
    Пиріг з сьомгою
    Які тільки начинки не бувають в пирогах - овочеві, м'ясні, сирні, з фруктів, ягід і т. д. А чи пробували ви пиріг з сьомгою? Досить рідкісне блюдо,