Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з мойвою

Пиріг з мойвою

19-03-2015, 19:30
1 599
Пиріг з мойвою
Пироги споконвіку були традиційним російським блюдом. Ситні і ароматні, деякі з них дійшли до наших днів у незмінному стані, а деякі змінили рецептуру до невпізнання.
Серед інших рецептів начинки, особливою популярністю користується начинка для пирогів з риби. Сорти риби для пирога не обов'язково повинні бути дорогими, і ми беремося довести вам це рецептами пирогів з мойвою , про які поговоримо далі.

Пиріг з мойвою і картоплею


Інгредієнти:

  • мойва - 500 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • сода - на кінчику ножа;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріг з мойвою, доведеться зайнятися самим складним і виснажливим справою - очищенням риби від кісток. Якщо ви хочете полегшити завдання - обсмажте мойву на рослинному маслі, тоді тонкі рибні кісточки будуть практично непомітні.
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Ріпчасту цибулю також ріжемо півкільцями.
    Яйце збиваємо з сіллю і молоком, поступово підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб пиріг вийшов пишним, у тісто додаємо соду, гашену лимонним соком.
    Глибоку Сковороду або форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо на дно половину всього тесту. Зверху викладаємо кружечки картоплі і цибулі, а далі розподіляємо по поверхні рибу. Заливаємо шар начинки залишками тіста і ставимо пиріг з картоплею і мойвою в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

    Рецепт відкритого пирога з мойвою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 110 г;

  • вода - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • мойва очищена - 400 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелений горошок - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 300 мл;

  • тертий сир.


  • Приготування
    Борошно перетираємо з сіллю і маслом до утворення крихти, доливаємо пару столових ложок води і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
    Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у змащену форму. Наколюємо тісто виделкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Для начинки цибулю подрібнюємо і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Сметану збиваємо з яйцями, сіллю і перцем. На дно основи з тіста кладемо шар мойви, потім розподіляємо поверх цибулю і заливаємо начинку сметанно-яєчною сумішшю. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності поверхню пирога посипаємо тертим твердим сиром.

    Пиріг з мойвою і рисом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 230 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • сметана - 200 г;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • очищена мойва - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рис - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло і сметану збиваємо з додаванням солі. В отриману суміш додаємо борошно і замішуємо густе, не липнущее до рук тісто. Готове тісто формуем в кулю і залишаємо на холод на 30 хвилин.
    Тим часом можна зайнятися начинкою. Рис промиваємо до чистої води,
    Пиріг з мойвою
    а потім відварюємо і остуджуємо. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до золотистого кольору, трохи посоливши і поперчив. Мойву також приправляємо і перемішуємо.
    Тісто ділимо навпіл, одну з половин розкачуємо і викладаємо шар у змащену маслом форму. Поверх розподіляємо остиглий рис і цибулю, кладемо шматочки вершкового масла. Фінальним шаром розкладаємо мойву. Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм пиріг. Робимо отвори для виходу пари і змащуємо пиріг розтопленим маслом. Випікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з рисом і рибою
    Пиріг з рисом і рибою
    Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
    Пиріг з сиром - рецепт
    Пиріг з сиром - рецепт
    Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
    Кіш з сиром
    Кіш з сиром
    Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали