Пиріг з мойвою
Пироги споконвіку були традиційним російським блюдом. Ситні і ароматні, деякі з них дійшли до наших днів у незмінному стані, а деякі змінили рецептуру до невпізнання.
Серед інших рецептів начинки, особливою популярністю користується начинка для пирогів з риби. Сорти риби для пирога не обов'язково повинні бути дорогими, і ми беремося довести вам це рецептами пирогів з мойвою , про які поговоримо далі.
Інгредієнти:
мойва - 500 г;
картопля - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинна олія;
яйце - 2 шт.;
молоко - 1 ст.;
борошно - 2 ст.;
сіль - щіпка;
сода - на кінчику ножа;
лимонний сік - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріг з мойвою, доведеться зайнятися самим складним і виснажливим справою - очищенням риби від кісток. Якщо ви хочете полегшити завдання - обсмажте мойву на рослинному маслі, тоді тонкі рибні кісточки будуть практично непомітні.
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Ріпчасту цибулю також ріжемо півкільцями.
Яйце збиваємо з сіллю і молоком, поступово підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб пиріг вийшов пишним, у тісто додаємо соду, гашену лимонним соком.
Глибоку Сковороду або форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо на дно половину всього тесту. Зверху викладаємо кружечки картоплі і цибулі, а далі розподіляємо по поверхні рибу. Заливаємо шар начинки залишками тіста і ставимо пиріг з картоплею і мойвою в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 110 г;
вода - 2 ст. ложки.
Для начинки:
мойва очищена - 400 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цибуля - 1 шт.;
зелений горошок - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 3 шт.;
сметана - 300 мл;
тертий сир.
Приготування
Борошно перетираємо з сіллю і маслом до утворення крихти, доливаємо пару столових ложок води і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у змащену форму. Наколюємо тісто виделкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Для начинки цибулю подрібнюємо і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Сметану збиваємо з яйцями, сіллю і перцем. На дно основи з тіста кладемо шар мойви, потім розподіляємо поверх цибулю і заливаємо начинку сметанно-яєчною сумішшю. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності поверхню пирога посипаємо тертим твердим сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 230 г;
борошно - 2 ст.;
сметана - 200 г;
сіль.
Для начинки:
очищена мойва - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рис - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
М'яке вершкове масло і сметану збиваємо з додаванням солі. В отриману суміш додаємо борошно і замішуємо густе, не липнущее до рук тісто. Готове тісто формуем в кулю і залишаємо на холод на 30 хвилин.
Тим часом можна зайнятися начинкою. Рис промиваємо до чистої води, а потім відварюємо і остуджуємо. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до золотистого кольору, трохи посоливши і поперчив. Мойву також приправляємо і перемішуємо.
Тісто ділимо навпіл, одну з половин розкачуємо і викладаємо шар у змащену маслом форму. Поверх розподіляємо остиглий рис і цибулю, кладемо шматочки вершкового масла. Фінальним шаром розкладаємо мойву. Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм пиріг. Робимо отвори для виходу пари і змащуємо пиріг розтопленим маслом. Випікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
Серед інших рецептів начинки, особливою популярністю користується начинка для пирогів з риби. Сорти риби для пирога не обов'язково повинні бути дорогими, і ми беремося довести вам це рецептами пирогів з мойвою , про які поговоримо далі.
Пиріг з мойвою і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріг з мойвою, доведеться зайнятися самим складним і виснажливим справою - очищенням риби від кісток. Якщо ви хочете полегшити завдання - обсмажте мойву на рослинному маслі, тоді тонкі рибні кісточки будуть практично непомітні.
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Ріпчасту цибулю також ріжемо півкільцями.
Яйце збиваємо з сіллю і молоком, поступово підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб пиріг вийшов пишним, у тісто додаємо соду, гашену лимонним соком.
Глибоку Сковороду або форму для випікання змащуємо маслом і виливаємо на дно половину всього тесту. Зверху викладаємо кружечки картоплі і цибулі, а далі розподіляємо по поверхні рибу. Заливаємо шар начинки залишками тіста і ставимо пиріг з картоплею і мойвою в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Рецепт відкритого пирога з мойвою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно перетираємо з сіллю і маслом до утворення крихти, доливаємо пару столових ложок води і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у змащену форму. Наколюємо тісто виделкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Для начинки цибулю подрібнюємо і пасеруємо на олії до золотистого кольору. Сметану збиваємо з яйцями, сіллю і перцем. На дно основи з тіста кладемо шар мойви, потім розподіляємо поверх цибулю і заливаємо начинку сметанно-яєчною сумішшю. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності поверхню пирога посипаємо тертим твердим сиром.
Пиріг з мойвою і рисом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
М'яке вершкове масло і сметану збиваємо з додаванням солі. В отриману суміш додаємо борошно і замішуємо густе, не липнущее до рук тісто. Готове тісто формуем в кулю і залишаємо на холод на 30 хвилин.
Тим часом можна зайнятися начинкою. Рис промиваємо до чистої води, а потім відварюємо і остуджуємо. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до золотистого кольору, трохи посоливши і поперчив. Мойву також приправляємо і перемішуємо.
Тісто ділимо навпіл, одну з половин розкачуємо і викладаємо шар у змащену маслом форму. Поверх розподіляємо остиглий рис і цибулю, кладемо шматочки вершкового масла. Фінальним шаром розкладаємо мойву. Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм пиріг. Робимо отвори для виходу пари і змащуємо пиріг розтопленим маслом. Випікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з рисом і рибою
Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Пиріг з сиром - рецепт
Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Фруктовий пиріг
Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали