Пиріг з сиром - рецепт
Хто не любить сир? Сир люблять всі, рівно також, як і пироги. Що може бути смачніше смачного сирного пирога на обід? Абсолютно вірно - нічого. Тому відкладемо в сторону зайві описи і візьмемося за приготування якісної сирного страви.
Якщо вам ніколи не доводилося готувати пиріг, то чому б не почати сьогодні? Далі ми розповімо рецепт простого листкового пирога з сиром.
Інгредієнти:
твердий сир - 200 г;
сметана - 200 г;
листкове тісто - 500 г;
картопля - 1 кг;
зелена цибуля - 1 пучок;
мелений мускатний горіх - щіпка;
паприка - щіпка;
яйце - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. У невеликій мисці змішуємо тертий твердий сир зі сметаною, паприкою і мускатним горіхом, і відставляємо його бік. Форму для пирога посипаємо борошном і покриваємо шаром розкатаного листкового тіста .
Картоплю відварюємо , чистимо й нарізаємо кружечками. До речі, пиріг можна зробити і з сирою картоплею, рецепт буде відрізнятися лише тим, що картопля доведеться нарізати куди більш тонкими скибочками. Викладаємо шар з картопляних кружечків поверх тіста, посипаємо картоплю нарізаним зеленим цибулею і покриваємо шаром сирної маси. Повторюємо подібну процедуру до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти, але врахуйте, що останнім шаром повинна стати суміш з сиру зі сметаною.
Готовий пиріг накриємо шаром розкатаного тіста і змастимо верхівку збитим яйцем. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 120 г;
самоподнимающаяся борошно - 200 г;
сіль - щіпка.
Для начинки:
вершкове масло - 25 г;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
чорний перець - за смаком;
сулугуні - 250 г;
молоко.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для тіста борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом в крихту. Борошняну крихту з'єднуємо з 2-3 столовими ложками крижаної води і з'єднуємо в кулю. Обертаємо шар тіста плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі. Заливаємо цибуля 150 мл води і тушкуємо до повного випаровування вологи.
Тісто ділимо на дві нерівні половини. Більшу половину розкачуємо і викладаємо на дно форми. Поверх розподіляємо половину тертого сиру, шар цибулі і другу половину сиру. Накриваємо пиріг другим, меншим, пластом тесту і змащуємо верхівку молоком. Готується страва має 40-50 хвилин.
Рецепт картопляного пирога з сиром
Якщо вам ніколи не доводилося готувати пиріг, то чому б не почати сьогодні? Далі ми розповімо рецепт простого листкового пирога з сиром.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. У невеликій мисці змішуємо тертий твердий сир зі сметаною, паприкою і мускатним горіхом, і відставляємо його бік. Форму для пирога посипаємо борошном і покриваємо шаром розкатаного листкового тіста .
Картоплю відварюємо , чистимо й нарізаємо кружечками. До речі, пиріг можна зробити і з сирою картоплею, рецепт буде відрізнятися лише тим, що картопля доведеться нарізати куди більш тонкими скибочками. Викладаємо шар з картопляних кружечків поверх тіста, посипаємо картоплю нарізаним зеленим цибулею і покриваємо шаром сирної маси. Повторюємо подібну процедуру до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти, але врахуйте, що останнім шаром повинна стати суміш з сиру зі сметаною.
Готовий пиріг накриємо шаром розкатаного тіста і змастимо верхівку збитим яйцем. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
Рецепт пирога з сиром сулугуні
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для тіста борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом в крихту. Борошняну крихту з'єднуємо з 2-3 столовими ложками крижаної води і з'єднуємо в кулю. Обертаємо шар тіста плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі. Заливаємо цибуля 150 мл води і тушкуємо до повного випаровування вологи.
Тісто ділимо на дві нерівні половини. Більшу половину розкачуємо і викладаємо на дно форми. Поверх розподіляємо половину тертого сиру, шар цибулі і другу половину сиру. Накриваємо пиріг другим, меншим, пластом тесту і змащуємо верхівку молоком. Готується страва має 40-50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Овочевий пиріг
Сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий овочевий пиріг для сім'ї. Таке корисне страву неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Варіантів його
Листковий пиріг з куркою
Листковий пиріг - смачне і ситне страву. Готувати його досить просто, особливо, якщо використовувати готове тісто. І сьогодні ми пропонуємо вам
Пиріг-перевертиш з фаршем
Пироги-перевертні можуть бути не тільки десертними, начебто яблучного татена, але і досить поживними - м'ясними. І сьогодні ми розповімо, як
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали