Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий пиріг з куркою

Листковий пиріг з куркою

19-03-2015, 19:12
890
Листковий пиріг з куркою
Якщо справа доходить до приготування ситного і недорогого страви - альтернатив листковим пирогів немає. У рецептах нижче ми розберемося з одним із самих поширених видів листкових пирогів - пирогами з куркою.

Рецепт листкового пирога з куркою


Інгредієнти:

  • куряче філе - 600 г;

  • оливкова олія;

  • свинячий фарш - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • шавлія - 2 ст. ложки;

  • свіжа хлібна крихта - 120 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для тіста:

  • борошно - 400 г;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    Для тіста борошно розітріть в крихту з холодним вершковим маслом, 150 мл крижаної води і дрібкою солі. Зберіть крихту в ком, оберніть його плівкою і залиште відпочивати в холодильнику.
    Хлібну крихту змішайте з дрібно нарізаним пасерованою цибулею і шавлією, додайте до суміші яйця, рослинне масло, сіль і перець. Відставте суміш на час.
    Куряче філе приправте сіллю і перцем, після чого обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
    Відпочиле тісто ділимо на дві частини: велику - для основи пирога, і меншу - для "кришки". Велику основу розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в глибоку форму для випічки, покриваючи дно і стінки. Викладаємо половину хлібної начинки в основу пирога, зверху розподіляємо шматочки курятини, викладаємо злегка обсмажений свинячий фарш і половину хлібної начинки. Накриваємо пиріг "кришкою" і защепляем краю. Змащуємо маслом блюдо або збитим яйцем, після чого відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.

    Листковий пиріг з куркою та картоплею


    Інгредієнти:

  • вершкове масло -2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • сметана - 100 мл;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • куряче філе - 2 шт.;

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    Картоплю нарізаємо кружальцями і швидко обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Ріпчасту цибулю припусків на вершковому маслі до м'якості. Курятину відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
    На сухій сковороді обсмажуємо борошно і розвести її бульйоном. Чекаємо, поки соус загусне, після чого додаємо до нього сметану і гірчицю.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно половину картоплі. Змащуємо картопляний шар соусом, розкладаємо курятину, потім знову шар соусу, ріпчасту цибулю і картоплю, соус і залишилася кура. Накриваємо пиріг листковим тестом і ставимо випікатися 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з куркою і листковим тестом подаємо гарячим.

    Листковий пиріг з куркою, грибами і сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • дріжджі - 2 ч. ложки;

  • вода - 100 мл+175 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 400 г;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики.


  • Для начинки:

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • куряче філе - 500 г;

  • бульйон курячий - 125 мл;

  • вершки - 250 мл;

  • печериці - 250 г;

  • твердий сир - 100 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста в 100 мл теплої води розчиняємо дріжджі з цукром і сіллю, залишаємо їх активізуватися на 10 хвилин. Вливаємо готовий розчин до просіяного борошна, додаємо масло, ще 175 мл води і замішуємо гладке тісто. Даємо тісту підійти протягом години, після чого ділимо його на 3 частини і залишаємо ще
    Листковий пиріг з куркою
    на 30 хвилин.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курятини і продовжуємо готування до тих пір, поки вона не схопиться. Заливаємо куру бульйоном, додаємо вершки і тушкуємо все близько 5-7 хвилин. Гриби, смажимо до випаровування зайвої вологи.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на неї один з шматків тіста, намагаючись покрити дно і стінки форми. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо часником і викладаємо шар з обсмажених грибів і тертого сиру. Викладаємо наступний шар тіста, також промазуємо його маслом і кладемо куру в соусі. Накриваємо пиріг останнім шаром тіста і змащуємо яйцем. Запікаємо 30 хвилин при 190 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курник з картоплею і куркою
    Курник з картоплею і куркою
    Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
    Пиріг з сосискою
    Пиріг з сосискою
    Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
    Пиріг з сиром - рецепт
    Пиріг з сиром - рецепт
    Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах