Листковий пиріг з куркою
Якщо справа доходить до приготування ситного і недорогого страви - альтернатив листковим пирогів немає. У рецептах нижче ми розберемося з одним із самих поширених видів листкових пирогів - пирогами з куркою.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
оливкова олія;
свинячий фарш - 500 г;
яйце - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
шавлія - 2 ст. ложки;
свіжа хлібна крихта - 120 г;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Для тіста:
борошно - 400 г;
вершкове масло - 200 р.
Приготування
Для тіста борошно розітріть в крихту з холодним вершковим маслом, 150 мл крижаної води і дрібкою солі. Зберіть крихту в ком, оберніть його плівкою і залиште відпочивати в холодильнику.
Хлібну крихту змішайте з дрібно нарізаним пасерованою цибулею і шавлією, додайте до суміші яйця, рослинне масло, сіль і перець. Відставте суміш на час.
Куряче філе приправте сіллю і перцем, після чого обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
Відпочиле тісто ділимо на дві частини: велику - для основи пирога, і меншу - для "кришки". Велику основу розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в глибоку форму для випічки, покриваючи дно і стінки. Викладаємо половину хлібної начинки в основу пирога, зверху розподіляємо шматочки курятини, викладаємо злегка обсмажений свинячий фарш і половину хлібної начинки. Накриваємо пиріг "кришкою" і защепляем краю. Змащуємо маслом блюдо або збитим яйцем, після чого відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло -2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 300 мл;
сметана - 100 мл;
гірчиця - 2 ч. ложки;
куряче філе - 2 шт.;
листкове тісто - 1 упаковка.
Приготування
Картоплю нарізаємо кружальцями і швидко обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Ріпчасту цибулю припусків на вершковому маслі до м'якості. Курятину відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно і розвести її бульйоном. Чекаємо, поки соус загусне, після чого додаємо до нього сметану і гірчицю.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно половину картоплі. Змащуємо картопляний шар соусом, розкладаємо курятину, потім знову шар соусу, ріпчасту цибулю і картоплю, соус і залишилася кура. Накриваємо пиріг листковим тестом і ставимо випікатися 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з куркою і листковим тестом подаємо гарячим.
Інгредієнти:
Для тіста:
дріжджі - 2 ч. ложки;
вода - 100 мл+175 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 400 г;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики.
Для начинки:
рослинне масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
куряче філе - 500 г;
бульйон курячий - 125 мл;
вершки - 250 мл;
печериці - 250 г;
твердий сир - 100 р.
Приготування
Для приготування тіста в 100 мл теплої води розчиняємо дріжджі з цукром і сіллю, залишаємо їх активізуватися на 10 хвилин. Вливаємо готовий розчин до просіяного борошна, додаємо масло, ще 175 мл води і замішуємо гладке тісто. Даємо тісту підійти протягом години, після чого ділимо його на 3 частини і залишаємо ще на 30 хвилин.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курятини і продовжуємо готування до тих пір, поки вона не схопиться. Заливаємо куру бульйоном, додаємо вершки і тушкуємо все близько 5-7 хвилин. Гриби, смажимо до випаровування зайвої вологи.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на неї один з шматків тіста, намагаючись покрити дно і стінки форми. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо часником і викладаємо шар з обсмажених грибів і тертого сиру. Викладаємо наступний шар тіста, також промазуємо його маслом і кладемо куру в соусі. Накриваємо пиріг останнім шаром тіста і змащуємо яйцем. Запікаємо 30 хвилин при 190 градусах.
Рецепт листкового пирога з куркою
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Для тіста борошно розітріть в крихту з холодним вершковим маслом, 150 мл крижаної води і дрібкою солі. Зберіть крихту в ком, оберніть його плівкою і залиште відпочивати в холодильнику.
Хлібну крихту змішайте з дрібно нарізаним пасерованою цибулею і шавлією, додайте до суміші яйця, рослинне масло, сіль і перець. Відставте суміш на час.
Куряче філе приправте сіллю і перцем, після чого обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
Відпочиле тісто ділимо на дві частини: велику - для основи пирога, і меншу - для "кришки". Велику основу розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в глибоку форму для випічки, покриваючи дно і стінки. Викладаємо половину хлібної начинки в основу пирога, зверху розподіляємо шматочки курятини, викладаємо злегка обсмажений свинячий фарш і половину хлібної начинки. Накриваємо пиріг "кришкою" і защепляем краю. Змащуємо маслом блюдо або збитим яйцем, після чого відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
Листковий пиріг з куркою та картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю нарізаємо кружальцями і швидко обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Ріпчасту цибулю припусків на вершковому маслі до м'якості. Курятину відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно і розвести її бульйоном. Чекаємо, поки соус загусне, після чого додаємо до нього сметану і гірчицю.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно половину картоплі. Змащуємо картопляний шар соусом, розкладаємо курятину, потім знову шар соусу, ріпчасту цибулю і картоплю, соус і залишилася кура. Накриваємо пиріг листковим тестом і ставимо випікатися 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з куркою і листковим тестом подаємо гарячим.
Листковий пиріг з куркою, грибами і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування тіста в 100 мл теплої води розчиняємо дріжджі з цукром і сіллю, залишаємо їх активізуватися на 10 хвилин. Вливаємо готовий розчин до просіяного борошна, додаємо масло, ще 175 мл води і замішуємо гладке тісто. Даємо тісту підійти протягом години, після чого ділимо його на 3 частини і залишаємо ще на 30 хвилин.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі шматочки курятини і продовжуємо готування до тих пір, поки вона не схопиться. Заливаємо куру бульйоном, додаємо вершки і тушкуємо все близько 5-7 хвилин. Гриби, смажимо до випаровування зайвої вологи.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на неї один з шматків тіста, намагаючись покрити дно і стінки форми. Змащуємо тісто розтопленим маслом, посипаємо часником і викладаємо шар з обсмажених грибів і тертого сиру. Викладаємо наступний шар тіста, також промазуємо його маслом і кладемо куру в соусі. Накриваємо пиріг останнім шаром тіста і змащуємо яйцем. Запікаємо 30 хвилин при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Пиріг з грибами і картоплею
Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
Пиріг з сиром - рецепт
Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
Розтягаї з куркою
Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах