Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курник з картоплею і куркою

Курник з картоплею і куркою

19-03-2015, 19:38
834
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на основі картоплі. Переконатися в цьому ви можете самі, приготувавши курник за нижченаведеним рецептами.

Як приготувати курник з картоплею і куркою?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 500 г;

  • маргарин - 1 пачка;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • курятина - 400 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • гриби - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для тіста соду змішати зі склянкою теплого кефіру і виливаємо суміш у глибоку миску. Слідом вливаємо розтоплений маргарин і додаємо дрібку солі. Борошно просіваємо і порціями всипаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо ємність з тістом плівкою і залишаємо його відпочивати на час підготовки начинки.
    Для начинки цибулю нарізаємо тонкими кільцями, гриби - пластинами. Пасеруємо цибулю і гриби на рослинній олії до повного випаровування вологи. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки м'ясо не схопиться, не доводячи його до повної готовності. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо великими кубиками, відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді.
    Готове тісто ділимо на 2 частини, одну з них розгортаємо в пласт для основи, на який зверху викладаємо шарами начинку, а другим пластом закриваємо курник зверху. Проробляємо отвори в тісті для виходу пари і ставимо курник в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистої скоринки.

    Рецепт курника з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 5 ст.;

  • молоко - 375 мл;

  • маргарин - 1 упаковка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Для начинки:

  • курячий фарш - 1 кг;

  • картопля - 5-6 бульб;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Курячий фарш приправляємо. Цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Картоплю натираємо на крупній тертці і
    Курник з картоплею і куркою
    швидко відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
    Для тіста молоко змішати з розтопленим маргарином і додаємо в суміш гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і підсипаємо до рідких інгредієнтів, постійно перемішуючи тісто. Готове тісто залишаємо на годину в холодильнику, після чого ділимо навпіл і розгортаємо в два пласта. На основний пласт викладаємо шарами начинку і вершкове масло, а другим закриваємо пиріг. Змащуємо поверхню пирога рослинним маслом і ставимо все в духовку. Курник з картоплі і фаршу готується 30-40 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курник з картоплею
    Курник з картоплею
    Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше його готували тільки на весілля. Його робили на
    Курник - рецепт на кефірі
    Курник - рецепт на кефірі
    Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
    Курник з грибами
    Курник з грибами
    Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
    Курник з м'ясом і картоплею
    Курник з м'ясом і картоплею
    Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цього
    Як готувати курник в духовці?
    Як готувати курник в духовці?
    Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
    Курник в мультиварці
    Курник в мультиварці
    У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому