Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на основі картоплі. Переконатися в цьому ви можете самі, приготувавши курник за нижченаведеним рецептами.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 1 склянка;
борошно - 500 г;
маргарин - 1 пачка;
сіль - щіпка;
сода - 1/2 ч. ложки.
Для начинки:
курятина - 400 г;
картопля - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
гриби - 300 г;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Для тіста соду змішати зі склянкою теплого кефіру і виливаємо суміш у глибоку миску. Слідом вливаємо розтоплений маргарин і додаємо дрібку солі. Борошно просіваємо і порціями всипаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо ємність з тістом плівкою і залишаємо його відпочивати на час підготовки начинки.
Для начинки цибулю нарізаємо тонкими кільцями, гриби - пластинами. Пасеруємо цибулю і гриби на рослинній олії до повного випаровування вологи. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки м'ясо не схопиться, не доводячи його до повної готовності. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо великими кубиками, відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді.
Готове тісто ділимо на 2 частини, одну з них розгортаємо в пласт для основи, на який зверху викладаємо шарами начинку, а другим пластом закриваємо курник зверху. Проробляємо отвори в тісті для виходу пари і ставимо курник в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
Для тіста:
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 5 ст.;
молоко - 375 мл;
маргарин - 1 упаковка;
сода - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
рослинне масло.
Для начинки:
курячий фарш - 1 кг;
картопля - 5-6 бульб;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Курячий фарш приправляємо. Цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Картоплю натираємо на крупній тертці і швидко відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
Для тіста молоко змішати з розтопленим маргарином і додаємо в суміш гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і підсипаємо до рідких інгредієнтів, постійно перемішуючи тісто. Готове тісто залишаємо на годину в холодильнику, після чого ділимо навпіл і розгортаємо в два пласта. На основний пласт викладаємо шарами начинку і вершкове масло, а другим закриваємо пиріг. Змащуємо поверхню пирога рослинним маслом і ставимо все в духовку. Курник з картоплі і фаршу готується 30-40 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати курник з картоплею і куркою?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста соду змішати зі склянкою теплого кефіру і виливаємо суміш у глибоку миску. Слідом вливаємо розтоплений маргарин і додаємо дрібку солі. Борошно просіваємо і порціями всипаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо ємність з тістом плівкою і залишаємо його відпочивати на час підготовки начинки.
Для начинки цибулю нарізаємо тонкими кільцями, гриби - пластинами. Пасеруємо цибулю і гриби на рослинній олії до повного випаровування вологи. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки м'ясо не схопиться, не доводячи його до повної готовності. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо великими кубиками, відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді.
Готове тісто ділимо на 2 частини, одну з них розгортаємо в пласт для основи, на який зверху викладаємо шарами начинку, а другим пластом закриваємо курник зверху. Проробляємо отвори в тісті для виходу пари і ставимо курник в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистої скоринки.
Рецепт курника з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Курячий фарш приправляємо. Цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Картоплю натираємо на крупній тертці і швидко відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
Для тіста молоко змішати з розтопленим маргарином і додаємо в суміш гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і підсипаємо до рідких інгредієнтів, постійно перемішуючи тісто. Готове тісто залишаємо на годину в холодильнику, після чого ділимо навпіл і розгортаємо в два пласта. На основний пласт викладаємо шарами начинку і вершкове масло, а другим закриваємо пиріг. Змащуємо поверхню пирога рослинним маслом і ставимо все в духовку. Курник з картоплі і фаршу готується 30-40 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з картоплею
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше його готували тільки на весілля. Його робили на
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Курник з м'ясом і картоплею
Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цього
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому