Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм тісто виходить дуже м'яким і ніжним. Якщо ви хочете щоб ваш курник був саме таким, то зверніть увагу на рецепти нижче.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 400 г;
вершкове масло - 100 р.
Для начинки:
куряче м'ясо - 400 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
печериці - 180 г;
яйця - 4 шт.;
зелень - за смаком;
млинці - 4-5 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Для тіста вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з кефіром. Додаємо в суміш трохи солі, цукру і просіяне борошно. Замішуємо густе і злегка липке тісто і накриваємо його плівкою. Даємо тісту відпочити в теплому місці.
Тим часом на рослинному маслі пасеруємо цибулю і гриби. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою куру. Як тільки обидві начинки будуть готові, викладаємо їх на тарілку і даємо охолонути.
Яйця відварюємо круто, крупно нарізаємо і змішуємо з подрібненою зеленню.
На дно форми для випічки викладаємо розкатане тісто так, щоб її краї звисали. На шар тіста кладемо чергуючи млинці і начинку. Звертаємо залишки тіста, покриваючи весь пиріг. Змащуємо курник маслом, або збитим яйцем і ставимо в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
Якщо ви готуєте курник на кефірі в мультиварці, то спочатку виберіть режим "Випічка" на 90 хвилин, а потім переверніть пиріг і продовжите готування ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
майонез - 4 ст. ложки;
кефір - 250 мл;
борошно - 2 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Для начинки:
курятина - 500 г;
картопля - 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець;
вершкове масло.
Приготування
Теплий домашній кефір змішуємо з майонезом, содою і сіллю. До отриманої суміші підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Тісто загорнути плівкою і залишаємо відпочити на час приготування начинки. Тим часом картопля очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками. Курятину ріжемо соломкою, а цибулю - кільцями.
Тісто ділимо на дві частини, одну з них розкачуємо і кладемо на змащену маслом форму для випічки. Першим шаром курника укладаємо картоплю, а за ним куру, масло і цибулю. Накриваємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в духовку на 40-50 хвилин при 160 градусах.
Курник з тесту на кефірі з грибами
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для тіста вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з кефіром. Додаємо в суміш трохи солі, цукру і просіяне борошно. Замішуємо густе і злегка липке тісто і накриваємо його плівкою. Даємо тісту відпочити в теплому місці.
Тим часом на рослинному маслі пасеруємо цибулю і гриби. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою куру. Як тільки обидві начинки будуть готові, викладаємо їх на тарілку і даємо охолонути.
Яйця відварюємо круто, крупно нарізаємо і змішуємо з подрібненою зеленню.
На дно форми для випічки викладаємо розкатане тісто так, щоб її краї звисали. На шар тіста кладемо чергуючи млинці і начинку. Звертаємо залишки тіста, покриваючи весь пиріг. Змащуємо курник маслом, або збитим яйцем і ставимо в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
Якщо ви готуєте курник на кефірі в мультиварці, то спочатку виберіть режим "Випічка" на 90 хвилин, а потім переверніть пиріг і продовжите готування ще 20 хвилин.
Курник на кефірі і майонезі
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Теплий домашній кефір змішуємо з майонезом, содою і сіллю. До отриманої суміші підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Тісто загорнути плівкою і залишаємо відпочити на час приготування начинки. Тим часом картопля очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками. Курятину ріжемо соломкою, а цибулю - кільцями.
Тісто ділимо на дві частини, одну з них розкачуємо і кладемо на змащену маслом форму для випічки. Першим шаром курника укладаємо картоплю, а за ним куру, масло і цибулю. Накриваємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в духовку на 40-50 хвилин при 160 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з млинців
Курник - це страва з довжиною історією. Традиційно великі пироги готувалися в особливих випадках, наприклад, на весілля, або свято Трійці. І сьогодні
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник з листкового тіста
Курник - страва російської кухні, в якому обов'язковим інгредієнтом є куряче м'ясо. І сьогодні ми докладно розповімо вам, як зробити його з
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому