Курник з листкового тіста
Курник - традиційне російське блюдо. У цьому пирозі начинка в обов'язковому порядку містить у собі куряче м'ясо. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування курника з листкового тіста .
Інгредієнти:
дріжджове листкове тісто - 1 аркуш;
морква - 1 шт.;
картопля - 6 шт.;
цибуля - 1 шт.;
фарш курячий - 05 кг;
яйця - 1 шт.;
масло рослинне - 40 мл;
лавровий лист - 3 шт.;
чорний мелений перець, сіль, сушений базилік - за смаком.
Приготування
Попередньо дістаємо тісто з морозилки і даємо йому відтанути при кімнатній температурі. Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо його скибочками і посипаємо сіллю і спеціями. Потім вливаємо 30 мл рослинного масла і добре перемішуємо. Цибулю ріжемо кільцями, моркву подрібнюємо за допомогою терки. Лист тіста ділимо впоперек на 2 половинки. Форму змащуємо рослинним або вершковим маслом і злегка притрушиваем борошном.
Розкачуємо першу половину тіста і викладаємо його у форму так, щоб бортики були закриті. Зверху на тісто викладаємо начинку: половину картоплі, цибулю, моркву, курячий фарш і знову картоплю. На нього викладаємо лаврові листочки. Тепер розгортаємо інше тісто і накриваємо їм пиріг. Обрізаємо зайве тісто, а краї защипуємо. Зверху курник з листкового дріжджового тіста промазуємо збитим яйцем. І в центрі робимо невелику дірочку, щоб виходила пара, що утворилася. Випікаємо близько 40 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
грудка куряча - 1 шт.;
листкове тісто готове - 500 г;
волоські горіхи - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сметана - 40 г;
молоко - 1 ст. ложка;
жовток - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курячу грудку очищаємо від жиру і шкірки і ріжемо кубиками. Солимо, перчимо і смажимо разом з нашаткованим цибулею. Волоські горіхи подрібнюємо і додаємо їх до м'яса з цибулею. Туди ж викладаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин під кришкою. Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо і ріжемо квадратиками 10х10 див.
Форму для мафінів змащуємо рослинним маслом. В осередку розкладаємо квадратики тіста і в них кладемо начинку. Піднімаємо куточки тесту і зверху накриваємо такими ж квадратиками. Краї защипуємо і заправляємо всередину форми. Молоко змішати з жовтком і отриманою сумішшю змащуємо верх курников. У кожному з них в центрі робимо дірочку, щоб виходив пар. Маленькі курники з листкового тіста випікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка;
куряча грудка - 1 шт.;
печериці свіжі - 400 г;
цибуля - 4 шт.;
рис - 1 склянка;
вершки - 200 мл;
сіль, перець, петрушка, кріп - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Очищений ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо до рум'яності на рослинному маслі. Печериці ріжемо кубиками і також обсмажуємо на олії. Рис варимо в підсоленій воді. Зелень подрібнюємо і змішуємо з відварним рисом. Варимо курку, відокремлюємо м'ясо від кісточок і розбираємо на волокна. З'єднуємо куряче м'ясо, рис, обсмажену цибулю і гриби. Сіль і перець додаємо за смаком і перемішуємо.
Тісто ділимо на 4 частини: одна з них - велика, інші 3 - поменше. Деко змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо на нього більшу частину розкатаного тіста, краї якого повинні звисати з бортиків. Викладаємо зверху 1/3 частину начинки. Далі укладаємо другу частину тіста, на нього знову 1/3 начинки. Знову накриваємо тісто, викладаємо залишилася начинку, поливаємо її вершками і накриваємо останнім тестом. Краї за защипуємо краю, а в центрі робимо отвір, щоб пар виходив. Випікаємо пиріг - курник з листкового тіста при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
Рецепт курника з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо дістаємо тісто з морозилки і даємо йому відтанути при кімнатній температурі. Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо його скибочками і посипаємо сіллю і спеціями. Потім вливаємо 30 мл рослинного масла і добре перемішуємо. Цибулю ріжемо кільцями, моркву подрібнюємо за допомогою терки. Лист тіста ділимо впоперек на 2 половинки. Форму змащуємо рослинним або вершковим маслом і злегка притрушиваем борошном.
Розкачуємо першу половину тіста і викладаємо його у форму так, щоб бортики були закриті. Зверху на тісто викладаємо начинку: половину картоплі, цибулю, моркву, курячий фарш і знову картоплю. На нього викладаємо лаврові листочки. Тепер розгортаємо інше тісто і накриваємо їм пиріг. Обрізаємо зайве тісто, а краї защипуємо. Зверху курник з листкового дріжджового тіста промазуємо збитим яйцем. І в центрі робимо невелику дірочку, щоб виходила пара, що утворилася. Випікаємо близько 40 хвилин при 200 градусах.
Маленькі курники з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку очищаємо від жиру і шкірки і ріжемо кубиками. Солимо, перчимо і смажимо разом з нашаткованим цибулею. Волоські горіхи подрібнюємо і додаємо їх до м'яса з цибулею. Туди ж викладаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин під кришкою. Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо і ріжемо квадратиками 10х10 див.
Форму для мафінів змащуємо рослинним маслом. В осередку розкладаємо квадратики тіста і в них кладемо начинку. Піднімаємо куточки тесту і зверху накриваємо такими ж квадратиками. Краї защипуємо і заправляємо всередину форми. Молоко змішати з жовтком і отриманою сумішшю змащуємо верх курников. У кожному з них в центрі робимо дірочку, щоб виходив пар. Маленькі курники з листкового тіста випікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
Курник з готового листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Очищений ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо до рум'яності на рослинному маслі. Печериці ріжемо кубиками і також обсмажуємо на олії. Рис варимо в підсоленій воді. Зелень подрібнюємо і змішуємо з відварним рисом. Варимо курку, відокремлюємо м'ясо від кісточок і розбираємо на волокна. З'єднуємо куряче м'ясо, рис, обсмажену цибулю і гриби. Сіль і перець додаємо за смаком і перемішуємо.
Тісто ділимо на 4 частини: одна з них - велика, інші 3 - поменше. Деко змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо на нього більшу частину розкатаного тіста, краї якого повинні звисати з бортиків. Викладаємо зверху 1/3 частину начинки. Далі укладаємо другу частину тіста, на нього знову 1/3 начинки. Знову накриваємо тісто, викладаємо залишилася начинку, поливаємо її вершками і накриваємо останнім тестом. Краї за защипуємо краю, а в центрі робимо отвір, щоб пар виходив. Випікаємо пиріг - курник з листкового тіста при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Пиріжки з листкового тіста
Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте