Курник - традиційне російське блюдо. У цьому пирозі начинка в обов'язковому порядку містить у собі куряче м'ясо. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування курника з листкового тіста .
Рецепт курника з листкового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто - 1 аркуш; морква - 1 шт.; картопля - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; фарш курячий - 05 кг; яйця - 1 шт.; масло рослинне - 40 мл; лавровий лист - 3 шт.; чорний мелений перець, сіль, сушений базилік - за смаком. Приготування Попередньо дістаємо тісто з морозилки і даємо йому відтанути при кімнатній температурі. Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо його скибочками і посипаємо сіллю і спеціями. Потім вливаємо 30 мл рослинного масла і добре перемішуємо. Цибулю ріжемо кільцями, моркву подрібнюємо за допомогою терки. Лист тіста ділимо впоперек на 2 половинки. Форму змащуємо рослинним або вершковим маслом і злегка притрушиваем борошном.
Розкачуємо першу половину тіста і викладаємо його у форму так, щоб бортики були закриті. Зверху на тісто викладаємо начинку: половину картоплі, цибулю, моркву, курячий фарш і знову картоплю. На нього викладаємо лаврові листочки. Тепер розгортаємо інше тісто і накриваємо їм пиріг. Обрізаємо зайве тісто, а краї защипуємо. Зверху курник з листкового дріжджового тіста промазуємо збитим яйцем. І в центрі робимо невелику дірочку, щоб виходила пара, що утворилася. Випікаємо близько 40 хвилин при 200 градусах.
Маленькі курники з листкового тіста
Інгредієнти: грудка куряча - 1 шт.; листкове тісто готове - 500 г; волоські горіхи - 100 г; цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; сметана - 40 г; молоко - 1 ст. ложка; жовток - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу грудку очищаємо від жиру і шкірки і ріжемо кубиками. Солимо, перчимо і смажимо разом з нашаткованим цибулею. Волоські горіхи подрібнюємо і додаємо їх до м'яса з цибулею. Туди ж викладаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин під кришкою. Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо і ріжемо квадратиками 10х10 див.
Форму для мафінів змащуємо рослинним маслом. В осередку розкладаємо квадратики тіста і в них кладемо начинку. Піднімаємо куточки тесту і зверху накриваємо такими ж квадратиками. Краї защипуємо і заправляємо всередину форми. Молоко змішати з жовтком і отриманою сумішшю змащуємо верх курников. У кожному з них в центрі робимо дірочку, щоб виходив пар. Маленькі курники з листкового тіста випікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
Курник з готового листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка; куряча грудка - 1 шт.; печериці свіжі - 400 г; цибуля - 4 шт.; рис - 1 склянка; вершки - 200 мл; сіль, перець, петрушка, кріп - за смаком; рослинне масло. Приготування Очищений ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо до рум'яності на рослинному маслі. Печериці ріжемо кубиками і також обсмажуємо на олії. Рис варимо в підсоленій воді. Зелень подрібнюємо і змішуємо з відварним рисом. Варимо курку, відокремлюємо м'ясо від кісточок і розбираємо на волокна. З'єднуємо куряче м'ясо, рис,
обсмажену цибулю і гриби. Сіль і перець додаємо за смаком і перемішуємо.
Тісто ділимо на 4 частини: одна з них - велика, інші 3 - поменше. Деко змащуємо маслом, притрушиваем борошном і викладаємо на нього більшу частину розкатаного тіста, краї якого повинні звисати з бортиків. Викладаємо зверху 1/3 частину начинки. Далі укладаємо другу частину тіста, на нього знову 1/3 начинки. Знову накриваємо тісто, викладаємо залишилася начинку, поливаємо її вершками і накриваємо останнім тестом. Краї за защипуємо краю, а в центрі робимо отвір, щоб пар виходив. Випікаємо пиріг - курник з листкового тіста при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.