Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним пирогом коли вам заманеться. Цю статтю ми вирішили присвятити нотаток про те, як піч курник в духовці.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце - 1 шт.+ жовток для змазування;
вершки - 80 мл;
борошно - 350 г;
сіль - щіпка;
сода - 3 г;
цукор - 1 ст. ложка;
маргарин - 100 р.
Для начинки:
курятина - 1 кг;
гриби (печериці, білі) - 350 г;
яйця - 6 шт.;
рис - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
молоко - 125 мл;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
жовток - 1 шт.;
сіль.
Приготування
Курятину нарізаємо і обсмажуємо до повної готовності. Подрібнюємо гриби і також обсмажуємо до повного випаровування вологи. Рис відварюємо у підсоленій воді і заправляємо маслом. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Тонкою цівкою підливаємо до обсмаженої борошні молоко і помішуємо все віночком до тих пір, поки борошняні грудки не розійдуться. Приправляємо соус сіллю за смаком прибираємо з вогню. Вмішуємо в соус жовток.
Тепер займемося тестом. Розтоплюємо Маргарин і змішуємо з яйцями, вершками, сіллю і цукром. Борошно просіваємо разом з содою і додаємо до суміші рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин перед розкочуванням.
Ділимо відпочиле тісто на дві частини, кожну з якої розгортаємо в пласт, відповідний діаметру форми для випічки. Укладаємо один з пластів на дно змащеної маслом форми, а поверх нього шарами розподіляємо начинку. Покриваємо гірку з начинки другим шаром тіста, проробляємо в ньому дірочки для виходу пари.
Перед тим, як спекти курник духовці, обмазуємо його збитим жовтком і вже після відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто -1 упаковка;
курятина - 500 г;
гречана крупа - 1/2 ст.;
яйця - 6 шт.+ жовток для змазування;
млинці - 6 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 400 р;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком;
соус (див. попередній рецепт).
Приготування
Гречану крупу відварюємо і заправляємо олією. Яйця відварюємо круто. Курятину обсмажуємо з цибулею і грибами. Розкачуємо два пласта тіста. Поверх одного з них, чергуючи викладаємо начинку і млинці, промазуючи кожен шар соусом. Накриваємо курник другим пластом тіста і змащуємо жовтком. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, скільки готується курник в духовці залежить від ступеня готовності самого тесту, зазвичай 25-30 хвилин достатньо.
Рецепт курника в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Курятину нарізаємо і обсмажуємо до повної готовності. Подрібнюємо гриби і також обсмажуємо до повного випаровування вологи. Рис відварюємо у підсоленій воді і заправляємо маслом. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Тонкою цівкою підливаємо до обсмаженої борошні молоко і помішуємо все віночком до тих пір, поки борошняні грудки не розійдуться. Приправляємо соус сіллю за смаком прибираємо з вогню. Вмішуємо в соус жовток.
Тепер займемося тестом. Розтоплюємо Маргарин і змішуємо з яйцями, вершками, сіллю і цукром. Борошно просіваємо разом з содою і додаємо до суміші рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин перед розкочуванням.
Ділимо відпочиле тісто на дві частини, кожну з якої розгортаємо в пласт, відповідний діаметру форми для випічки. Укладаємо один з пластів на дно змащеної маслом форми, а поверх нього шарами розподіляємо начинку. Покриваємо гірку з начинки другим шаром тіста, проробляємо в ньому дірочки для виходу пари.
Перед тим, як спекти курник духовці, обмазуємо його збитим жовтком і вже після відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Як приготувати курник з листкового тіста в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Гречану крупу відварюємо і заправляємо олією. Яйця відварюємо круто. Курятину обсмажуємо з цибулею і грибами. Розкачуємо два пласта тіста. Поверх одного з них, чергуючи викладаємо начинку і млинці, промазуючи кожен шар соусом. Накриваємо курник другим пластом тіста і змащуємо жовтком. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, скільки готується курник в духовці залежить від ступеня готовності самого тесту, зазвичай 25-30 хвилин достатньо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з млинців
Курник - це страва з довжиною історією. Традиційно великі пироги готувалися в особливих випадках, наприклад, на весілля, або свято Трійці. І сьогодні
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Курник з м'ясом і картоплею
Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цього
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому