Вернуться назад Распечатать

Як готувати курник в духовці?

Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним пирогом коли вам заманеться. Цю статтю ми вирішили присвятити нотаток про те, як піч курник в духовці.

Рецепт курника в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйце - 1 шт.+ жовток для змазування;

  • вершки - 80 мл;

  • борошно - 350 г;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 3 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • маргарин - 100 р.


  • Для начинки:

  • курятина - 1 кг;

  • гриби (печериці, білі) - 350 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • молоко - 125 мл;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • жовток - 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Курятину нарізаємо і обсмажуємо до повної готовності. Подрібнюємо гриби і також обсмажуємо до повного випаровування вологи. Рис відварюємо у підсоленій воді і заправляємо маслом. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Тонкою цівкою підливаємо до обсмаженої борошні молоко і помішуємо все віночком до тих пір, поки борошняні грудки не розійдуться. Приправляємо соус сіллю за смаком прибираємо з вогню. Вмішуємо в соус жовток.
    Тепер займемося тестом. Розтоплюємо Маргарин і змішуємо з яйцями, вершками, сіллю і цукром. Борошно просіваємо разом з содою і додаємо до суміші рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин перед розкочуванням.
    Ділимо відпочиле тісто на дві частини, кожну з якої розгортаємо в пласт, відповідний діаметру форми для випічки. Укладаємо один з пластів на дно змащеної маслом форми, а поверх нього шарами розподіляємо начинку. Покриваємо гірку з начинки другим шаром тіста, проробляємо в ньому дірочки для виходу пари.
    Перед тим, як спекти курник духовці, обмазуємо його збитим жовтком і вже після відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.

    Як приготувати курник з листкового тіста в духовці?


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто -1 упаковка;

  • курятина - 500 г;

  • гречана крупа - 1/2 ст.;

  • яйця - 6 шт.+ жовток для змазування;

  • млинці - 6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 400 р;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Як готувати курник в духовці?

  • зелень - за смаком;

  • соус (див. попередній рецепт).


  • Приготування
    Гречану крупу відварюємо і заправляємо олією. Яйця відварюємо круто. Курятину обсмажуємо з цибулею і грибами. Розкачуємо два пласта тіста. Поверх одного з них, чергуючи викладаємо начинку і млинці, промазуючи кожен шар соусом. Накриваємо курник другим пластом тіста і змащуємо жовтком. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, скільки готується курник в духовці залежить від ступеня готовності самого тесту, зазвичай 25-30 хвилин достатньо.