Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним пирогом коли вам заманеться. Цю статтю ми вирішили присвятити нотаток про те, як піч курник в духовці.
Рецепт курника в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.+ жовток для змазування; вершки - 80 мл; борошно - 350 г; сіль - щіпка; сода - 3 г; цукор - 1 ст. ложка; маргарин - 100 р. Для начинки:
курятина - 1 кг; гриби (печериці, білі) - 350 г; яйця - 6 шт.; рис - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
молоко - 125 мл; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; жовток - 1 шт.; сіль. Приготування Курятину нарізаємо і обсмажуємо до повної готовності. Подрібнюємо гриби і також обсмажуємо до повного випаровування вологи. Рис відварюємо у підсоленій воді і заправляємо маслом. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Тонкою цівкою підливаємо до обсмаженої борошні молоко і помішуємо все віночком до тих пір, поки борошняні грудки не розійдуться. Приправляємо соус сіллю за смаком прибираємо з вогню. Вмішуємо в соус жовток.
Тепер займемося тестом. Розтоплюємо Маргарин і змішуємо з яйцями, вершками, сіллю і цукром. Борошно просіваємо разом з содою і додаємо до суміші рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин перед розкочуванням.
Ділимо відпочиле тісто на дві частини, кожну з якої розгортаємо в пласт, відповідний діаметру форми для випічки. Укладаємо один з пластів на дно змащеної маслом форми, а поверх нього шарами розподіляємо начинку. Покриваємо гірку з начинки другим шаром тіста, проробляємо в ньому дірочки для виходу пари.
Перед тим, як спекти курник духовці, обмазуємо його збитим жовтком і вже після відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Як приготувати курник з листкового тіста в духовці?
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто -1 упаковка; курятина - 500 г; гречана крупа - 1/2 ст.; яйця - 6 шт.+ жовток для змазування; млинці - 6 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 400 р; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком; соус (див. попередній рецепт). Приготування Гречану крупу відварюємо і заправляємо олією. Яйця відварюємо круто. Курятину обсмажуємо з цибулею і грибами. Розкачуємо два пласта тіста. Поверх одного з них, чергуючи викладаємо начинку і млинці, промазуючи кожен шар соусом. Накриваємо курник другим пластом тіста і змащуємо жовтком. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, скільки готується курник в духовці залежить від ступеня готовності самого тесту, зазвичай 25-30 хвилин достатньо.