Курник з м'ясом і картоплею
Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування курника з м'ясом і здивуємо ваших рідних настільки чудовим пирогом.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове - 200 г;
кефір - 250 мл;
сода - 05 ч. ложки;
борошно - 600 р.
Для начинки:
яловичина - 500 г;
картопля - 5 шт.;
масло вершкове;
цибулина - 4 шт.;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати курник з м'ясом. Соду змішуємо з жирним кефіром і додаємо остигле вершкове масло, розтоплене на водяній бані. Потім підсипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо не липнущее до рук тісто.
Тим часом чистимо картоплю й нарізаємо його соломкою. Цибулину тонко шаткуємо, а яловичину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Тісто розділяємо на невеликі частини і розкачуємо кожну корж.
На середину викладаємо трохи м'яса, підсолюємо, зверху покриваємо цибулею м'ясо, а на цибулю викладаємо потроху картоплі. Змащуємо начинку маслом, формуємо невеликі курники з м'ясом, збираючи тісто з країв і залишаючи невеликий отвір нагорі. Викладаємо пироги на змащений маслом деко і випікаємо в духовці до красивого рум'яного кольору.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове - 200г;
кефір - 250 мл;
сода - 05 ч. ложки;
борошно - 600 р.
Для начинки:
курка - 1 шт.;
вершки - 50 мл;
мускатний горіх - щіпка;
лимон;
петрушка;
рис - 1 ст.;
бульйон або вода - 6 ст.;
яйце - 5 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
білі гриби - 05 ст.;
сметана - 2 ст. ложки.
Приготування
Курку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, акуратно виймаємо з бульйону, злегка остуджуємо, грудки нарізаємо скибочками, а інше м'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо шматочками. В 50 мл курячого бульйону додаємо вершки, мелений мускатний горіх і уварюють на слабенькому вогні, щоб залишилося рівно половина рідини. Потім додаємо петрушку, трохи лимонного соку і викладаємо м'ясо. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності протягом 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Потім в ковшичек наливаємо трохи курячого бульйону , кидаємо рис, пучок зелені і готуємо ще 5-7 хвилин. Окремо відварюємо круто яйця, чистимо їх і дрібно кришимо. Пасеруємо в маслечко подрібнені білі гриби, потім додаємо сметану і тушкуємо до готовності.
Більшу частину тесту розгортаємо в пласт і кладемо на деко. На середину викладаємо половину рису, потім трохи яєць, курку та гриби. Далі знову повторюємо верстви в тій же послідовності, накриваємо начинку ще одним шаром розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і випікаємо при 220 градусах до готовності.
Рецепт курника з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати курник з м'ясом. Соду змішуємо з жирним кефіром і додаємо остигле вершкове масло, розтоплене на водяній бані. Потім підсипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо не липнущее до рук тісто.
Тим часом чистимо картоплю й нарізаємо його соломкою. Цибулину тонко шаткуємо, а яловичину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Тісто розділяємо на невеликі частини і розкачуємо кожну корж.
На середину викладаємо трохи м'яса, підсолюємо, зверху покриваємо цибулею м'ясо, а на цибулю викладаємо потроху картоплі. Змащуємо начинку маслом, формуємо невеликі курники з м'ясом, збираючи тісто з країв і залишаючи невеликий отвір нагорі. Викладаємо пироги на змащений маслом деко і випікаємо в духовці до красивого рум'яного кольору.
Курник з рисом і курячим м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Курку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, акуратно виймаємо з бульйону, злегка остуджуємо, грудки нарізаємо скибочками, а інше м'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо шматочками. В 50 мл курячого бульйону додаємо вершки, мелений мускатний горіх і уварюють на слабенькому вогні, щоб залишилося рівно половина рідини. Потім додаємо петрушку, трохи лимонного соку і викладаємо м'ясо. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності протягом 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Потім в ковшичек наливаємо трохи курячого бульйону , кидаємо рис, пучок зелені і готуємо ще 5-7 хвилин. Окремо відварюємо круто яйця, чистимо їх і дрібно кришимо. Пасеруємо в маслечко подрібнені білі гриби, потім додаємо сметану і тушкуємо до готовності.
Більшу частину тесту розгортаємо в пласт і кладемо на деко. На середину викладаємо половину рису, потім трохи яєць, курку та гриби. Далі знову повторюємо верстви в тій же послідовності, накриваємо начинку ще одним шаром розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і випікаємо при 220 градусах до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник з млинців
Курник - це страва з довжиною історією. Традиційно великі пироги готувалися в особливих випадках, наприклад, на весілля, або свято Трійці. І сьогодні
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому