Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування курника з м'ясом і здивуємо ваших рідних настільки чудовим пирогом.
Рецепт курника з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 200 г; кефір - 250 мл; сода - 05 ч. ложки; борошно - 600 р. Для начинки:
яловичина - 500 г; картопля - 5 шт.; масло вершкове; цибулина - 4 шт.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати курник з м'ясом. Соду змішуємо з жирним кефіром і додаємо остигле вершкове масло, розтоплене на водяній бані. Потім підсипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо не липнущее до рук тісто.
Тим часом чистимо картоплю й нарізаємо його соломкою. Цибулину тонко шаткуємо, а яловичину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Тісто розділяємо на невеликі частини і розкачуємо кожну корж.
На середину викладаємо трохи м'яса, підсолюємо, зверху покриваємо цибулею м'ясо, а на цибулю викладаємо потроху картоплі. Змащуємо начинку маслом, формуємо невеликі курники з м'ясом, збираючи тісто з країв і залишаючи невеликий отвір нагорі. Викладаємо пироги на змащений маслом деко і випікаємо в духовці до красивого рум'яного кольору.
Курник з рисом і курячим м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 200г; кефір - 250 мл; сода - 05 ч. ложки; борошно - 600 р. Для начинки:
курка - 1 шт.; вершки - 50 мл; мускатний горіх - щіпка; лимон; петрушка; рис - 1 ст.; бульйон або вода - 6 ст.; яйце - 5 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; білі гриби - 05 ст.; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Курку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, акуратно виймаємо з бульйону, злегка остуджуємо, грудки нарізаємо скибочками, а інше м'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо шматочками. В 50 мл курячого бульйону додаємо вершки, мелений мускатний
горіх і уварюють на слабенькому вогні, щоб залишилося рівно половина рідини. Потім додаємо петрушку, трохи лимонного соку і викладаємо м'ясо. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності протягом 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
Потім в ковшичек наливаємо трохи курячого бульйону , кидаємо рис, пучок зелені і готуємо ще 5-7 хвилин. Окремо відварюємо круто яйця, чистимо їх і дрібно кришимо. Пасеруємо в маслечко подрібнені білі гриби, потім додаємо сметану і тушкуємо до готовності.
Більшу частину тесту розгортаємо в пласт і кладемо на деко. На середину викладаємо половину рису, потім трохи яєць, курку та гриби. Далі знову повторюємо верстви в тій же послідовності, накриваємо начинку ще одним шаром розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і випікаємо при 220 градусах до готовності.