Вернуться назад Распечатать

Курник з м'ясом і картоплею

Курник з м'ясом і картоплею
Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування курника з м'ясом і здивуємо ваших рідних настільки чудовим пирогом.

Рецепт курника з м'ясом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове - 200 г;

  • кефір - 250 мл;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 600 р.


  • Для начинки:

  • яловичина - 500 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • масло вершкове;

  • цибулина - 4 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати курник з м'ясом. Соду змішуємо з жирним кефіром і додаємо остигле вершкове масло, розтоплене на водяній бані. Потім підсипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо не липнущее до рук тісто.
    Тим часом чистимо картоплю й нарізаємо його соломкою. Цибулину тонко шаткуємо, а яловичину промиваємо, обсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Тісто розділяємо на невеликі частини і розкачуємо кожну корж.
    На середину викладаємо трохи м'яса, підсолюємо, зверху покриваємо цибулею м'ясо, а на цибулю викладаємо потроху картоплі. Змащуємо начинку маслом, формуємо невеликі курники з м'ясом, збираючи тісто з країв і залишаючи невеликий отвір нагорі. Викладаємо пироги на змащений маслом деко і випікаємо в духовці до красивого рум'яного кольору.

    Курник з рисом і курячим м'ясом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 200г;

  • кефір - 250 мл;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 600 р.


  • Для начинки:

  • курка - 1 шт.;

  • вершки - 50 мл;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • лимон;

  • петрушка;

  • рис - 1 ст.;

  • бульйон або вода - 6 ст.;

  • яйце - 5 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • білі гриби - 05 ст.;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Курку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, акуратно виймаємо з бульйону, злегка остуджуємо, грудки нарізаємо скибочками, а інше м'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо шматочками. В 50 мл курячого бульйону додаємо вершки, мелений мускатний
    Курник з м'ясом і картоплею
    горіх і уварюють на слабенькому вогні, щоб залишилося рівно половина рідини. Потім додаємо петрушку, трохи лимонного соку і викладаємо м'ясо. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності протягом 3-5 хвилин, відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.
    Потім в ковшичек наливаємо трохи курячого бульйону , кидаємо рис, пучок зелені і готуємо ще 5-7 хвилин. Окремо відварюємо круто яйця, чистимо їх і дрібно кришимо. Пасеруємо в маслечко подрібнені білі гриби, потім додаємо сметану і тушкуємо до готовності.
    Більшу частину тесту розгортаємо в пласт і кладемо на деко. На середину викладаємо половину рису, потім трохи яєць, курку та гриби. Далі знову повторюємо верстви в тій же послідовності, накриваємо начинку ще одним шаром розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і випікаємо при 220 градусах до готовності.