Вернуться назад Распечатать

Курник - рецепт на кефірі

Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм тісто виходить дуже м'яким і ніжним. Якщо ви хочете щоб ваш курник був саме таким, то зверніть увагу на рецепти нижче.

Курник з тесту на кефірі з грибами


Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 400 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Для начинки:

  • куряче м'ясо - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • печериці - 180 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • зелень - за смаком;

  • млинці - 4-5 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Для тіста вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з кефіром. Додаємо в суміш трохи солі, цукру і просіяне борошно. Замішуємо густе і злегка липке тісто і накриваємо його плівкою. Даємо тісту відпочити в теплому місці.
    Тим часом на рослинному маслі пасеруємо цибулю і гриби. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою куру. Як тільки обидві начинки будуть готові, викладаємо їх на тарілку і даємо охолонути.
    Яйця відварюємо круто, крупно нарізаємо і змішуємо з подрібненою зеленню.
    На дно форми для випічки викладаємо розкатане тісто так, щоб її краї звисали. На шар тіста кладемо чергуючи млинці і начинку. Звертаємо залишки тіста, покриваючи весь пиріг. Змащуємо курник маслом, або збитим яйцем і ставимо в духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
    Якщо ви готуєте курник на кефірі в мультиварці, то спочатку виберіть режим "Випічка" на 90 хвилин, а потім переверніть пиріг і продовжите готування ще 20 хвилин.

    Курник на кефірі і майонезі


    Інгредієнти:

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 2 ст.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • курятина - 500 г;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Курник - рецепт на кефірі
    Теплий домашній кефір змішуємо з майонезом, содою і сіллю. До отриманої суміші підсипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо дуже м'яке і еластичне тісто. Тісто загорнути плівкою і залишаємо відпочити на час приготування начинки. Тим часом картопля очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками. Курятину ріжемо соломкою, а цибулю - кільцями.
    Тісто ділимо на дві частини, одну з них розкачуємо і кладемо на змащену маслом форму для випічки. Першим шаром курника укладаємо картоплю, а за ним куру, масло і цибулю. Накриваємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в духовку на 40-50 хвилин при 160 градусах.