Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на основі картоплі. Переконатися в цьому ви можете самі, приготувавши курник за нижченаведеним рецептами.
Як приготувати курник з картоплею і куркою?
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 1 склянка; борошно - 500 г; маргарин - 1 пачка; сіль - щіпка; сода - 1/2 ч. ложки. Для начинки:
курятина - 400 г; картопля - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; гриби - 300 г; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Для тіста соду змішати зі склянкою теплого кефіру і виливаємо суміш у глибоку миску. Слідом вливаємо розтоплений маргарин і додаємо дрібку солі. Борошно просіваємо і порціями всипаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо ємність з тістом плівкою і залишаємо його відпочивати на час підготовки начинки.
Для начинки цибулю нарізаємо тонкими кільцями, гриби - пластинами. Пасеруємо цибулю і гриби на рослинній олії до повного випаровування вологи. Курятину нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки м'ясо не схопиться, не доводячи його до повної готовності. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо великими кубиками, відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді.
Готове тісто ділимо на 2 частини, одну з них розгортаємо в пласт для основи, на який зверху викладаємо шарами начинку, а другим пластом закриваємо курник зверху. Проробляємо отвори в тісті для виходу пари і ставимо курник в розігріту до 190 градусів духовку випікатися до золотистої скоринки.
Рецепт курника з картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
сіль - 1 ч. ложка; борошно - 5 ст.; молоко - 375 мл; маргарин - 1 упаковка; сода - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; рослинне масло. Для начинки:
курячий фарш - 1 кг; картопля - 5-6 бульб; ріпчаста цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 3 ст. ложки. Приготування Курячий фарш приправляємо. Цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Картоплю натираємо на крупній тертці і
швидко відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
Для тіста молоко змішати з розтопленим маргарином і додаємо в суміш гашену лимонним соком соду. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і підсипаємо до рідких інгредієнтів, постійно перемішуючи тісто. Готове тісто залишаємо на годину в холодильнику, після чого ділимо навпіл і розгортаємо в два пласта. На основний пласт викладаємо шарами начинку і вершкове масло, а другим закриваємо пиріг. Змащуємо поверхню пирога рослинним маслом і ставимо все в духовку. Курник з картоплі і фаршу готується 30-40 хвилин при 180 градусах.