Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розтягаї з куркою

Розтягаї з куркою

19-03-2015, 19:13
1 294
Розтягаї з куркою
Розтягаї - класичне блюдо російської кухні. Ароматні пиріжки, в класичному варіанті, готувалися з не здобного тіста і подавалися до різних супів. Склад начинки варіювався в залежності від того, як якогось супу співається пиріг: для рибного бульйону - рибна начинка, для м'ясного - м'ясна. У центрі пиріжка расстегая було отвір в яке, за звичаєм, заливали бульйон або розтоплене вершкове масло.

Розтягаї з куркою і морквою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 1/2 ст.;

  • борошно - 450 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • дріжджі - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • яйця - 2 шт.


  • Для начинки:

  • курятина - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до кімнатної температури, розвести в ньому дріжджі і цукор. Додаємо в суміш столову ложку борошна і залишаємо опару підійти в теплі близько години.
    До неї опару додаємо борошно, дрібку солі, яйця і розтоплене вершкове масло. Замішуємо гладке, однорідне тісто і залишаємо його підійти 15-2 години. За час, поки тісто буде підходити, його необхідно буде обім'яти кілька разів.
    Поки тісто підходить, займемося начинкою. Курятину нарізаємо соломкою, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо готування до тих пір, поки овочі не придбають золотистий відтінок. Потім до засмажки можна покласти курятину і обсмажити її до тих пір, поки вона не схопитися з усіх боків.
    Тісто ділимо на шматочки однакового розміру, кожен з яких розгортаємо в коржик. У центр коржі кладемо начинку і защепляем краю пиріжка на манер вареника, залишаючи в центрі невеликий отвір. Зліплені розтягаї викладаємо на деко, змащуємо збитим жовтком і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
    Подавати розтягаї з курячим м'ясом слід до супів на курячому бульйоні.

    Рецепт розтягаїв з куркою і гарбузом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • смалець - 300 г;

  • вода - 200 мл;

  • борошно - 1 кг


  • Для начинки:

  • курятина - 1 кг;

  • гарбуз;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • ріпчаста цибуля - 3-4 шт.


  • Приготування
    Смалець розтоплюємо і змішуємо з водою. Додаємо в суміш пучку солі і просіяне борошно, замішуємо круте тісто, накриваємо його серветкою і залишаємо настоятися.
    Курятину нарізаємо кубиками. Аналогічним чином нарізаємо і гарбуз. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і припускаємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Змішуємо всі інгредієнти начинки, приправляємо її сіллю і перцем.
    Тісто ділимо на шматочки рівної величини, розкачуємо, викладаємо в середину начинку і защепляем краю. Змащуємо пиріжки збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

    Розтягаї з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • тісто для розтягаїв (див. перший рецепт);

  • курячі стегна - 4-5 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • Розтягаї з куркою

  • зелень - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії разом з ріпчастою цибулею. Поки гриби і цибулю на сковороді, займемося курятиною. М'якоть відокремлюємо від кісток і шкіри, а потім нарізаємо соломкою. Додаємо м'ясо на сковороду, добре солимо, перчимо і обсмажуємо до тих пір, поки воно не схопиться зі всіх сторін. Змішуємо начинку з рубаною зеленню.
    Тісто ділимо на порції, розгортаємо в коржик і викладаємо в центр столову ложку курячої начинки. Защепляем краю расстегая і випікаємо пиріг при 180 градусах 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з м'ясом
    Пиріжки з м'ясом
    Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
    Розтягаї з повидлом
    Розтягаї з повидлом
    Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили