Хто не любить сир? Сир люблять всі, рівно також, як і пироги. Що може бути смачніше смачного сирного пирога на обід? Абсолютно вірно - нічого. Тому відкладемо в сторону зайві описи і візьмемося за приготування якісної сирного страви.
Рецепт картопляного пирога з сиром
Якщо вам ніколи не доводилося готувати пиріг, то чому б не почати сьогодні? Далі ми розповімо рецепт простого листкового пирога з сиром.
Інгредієнти: твердий сир - 200 г; сметана - 200 г; листкове тісто - 500 г; картопля - 1 кг; зелена цибуля - 1 пучок; мелений мускатний горіх - щіпка; паприка - щіпка; яйце - 1 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. У невеликій мисці змішуємо тертий твердий сир зі сметаною, паприкою і мускатним горіхом, і відставляємо його бік. Форму для пирога посипаємо борошном і покриваємо шаром розкатаного листкового тіста .
Картоплю відварюємо , чистимо й нарізаємо кружечками. До речі, пиріг можна зробити і з сирою картоплею, рецепт буде відрізнятися лише тим, що картопля доведеться нарізати куди більш тонкими скибочками. Викладаємо шар з картопляних кружечків поверх тіста, посипаємо картоплю нарізаним зеленим цибулею і покриваємо шаром сирної маси. Повторюємо подібну процедуру до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти, але врахуйте, що останнім шаром повинна стати суміш з сиру зі сметаною.
Готовий пиріг накриємо шаром розкатаного тіста і змастимо верхівку збитим яйцем. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.
Рецепт пирога з сиром сулугуні
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 120 г; самоподнимающаяся борошно - 200 г; сіль - щіпка. Для начинки:
вершкове масло - 25 г; ріпчаста цибуля - 3 шт.; чорний перець - за смаком; сулугуні - 250 г; молоко. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для тіста борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом в крихту. Борошняну крихту з'єднуємо з 2-3 столовими ложками крижаної води і з'єднуємо в кулю. Обертаємо шар тіста плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі. Заливаємо цибуля 150 мл води і тушкуємо до повного випаровування вологи.
Тісто ділимо на дві нерівні половини. Більшу половину розкачуємо і викладаємо на дно форми. Поверх розподіляємо половину тертого сиру, шар цибулі і другу половину сиру. Накриваємо пиріг другим, меншим, пластом тесту і змащуємо верхівку молоком. Готується страва має 40-50 хвилин.