Вернуться назад Распечатать

Пиріг з сиром - рецепт

Пиріг з сиром - рецепт
Хто не любить сир? Сир люблять всі, рівно також, як і пироги. Що може бути смачніше смачного сирного пирога на обід? Абсолютно вірно - нічого. Тому відкладемо в сторону зайві описи і візьмемося за приготування якісної сирного страви.

Рецепт картопляного пирога з сиром


Якщо вам ніколи не доводилося готувати пиріг, то чому б не почати сьогодні? Далі ми розповімо рецепт простого листкового пирога з сиром.
Інгредієнти:

  • твердий сир - 200 г;

  • сметана - 200 г;

  • листкове тісто - 500 г;

  • картопля - 1 кг;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • паприка - щіпка;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. У невеликій мисці змішуємо тертий твердий сир зі сметаною, паприкою і мускатним горіхом, і відставляємо його бік. Форму для пирога посипаємо борошном і покриваємо шаром розкатаного листкового тіста .
    Картоплю відварюємо , чистимо й нарізаємо кружечками. До речі, пиріг можна зробити і з сирою картоплею, рецепт буде відрізнятися лише тим, що картопля доведеться нарізати куди більш тонкими скибочками. Викладаємо шар з картопляних кружечків поверх тіста, посипаємо картоплю нарізаним зеленим цибулею і покриваємо шаром сирної маси. Повторюємо подібну процедуру до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти, але врахуйте, що останнім шаром повинна стати суміш з сиру зі сметаною.
    Готовий пиріг накриємо шаром розкатаного тіста і змастимо верхівку збитим яйцем. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.

    Рецепт пирога з сиром сулугуні


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 120 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 200 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • вершкове масло - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • чорний перець - за смаком;

  • сулугуні - 250 г;

  • молоко.


  • Пиріг з сиром - рецепт
    Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для тіста борошно змішуємо з сіллю і розтираємо з маслом в крихту. Борошняну крихту з'єднуємо з 2-3 столовими ложками крижаної води і з'єднуємо в кулю. Обертаємо шар тіста плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо до м'якості на вершковому маслі. Заливаємо цибуля 150 мл води і тушкуємо до повного випаровування вологи.
    Тісто ділимо на дві нерівні половини. Більшу половину розкачуємо і викладаємо на дно форми. Поверх розподіляємо половину тертого сиру, шар цибулі і другу половину сиру. Накриваємо пиріг другим, меншим, пластом тесту і змащуємо верхівку молоком. Готується страва має 40-50 хвилин.