Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг-перевертиш з фаршем

Пиріг-перевертиш з фаршем

19-03-2015, 19:10
1 292
Пиріг-перевертиш з фаршем
Пироги-перевертні можуть бути не тільки солодкими, начебто яблучного татэна з грушами і великою кількістю сиропу. Цілком оригінальним, а головне-смачним солоним варіантом цього блюда може стати пиріг з м'ясним фаршем, про який ми розповімо в рецептах далі.

Рецепт пирога-перевертиша з фаршем і картоплею


Інгредієнти:

  • бульби картоплі - 375 г;

  • вода - 120 мл;

  • томатний соус - 75 г;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • зерна кукурудзи - 1 ст.;

  • томат - 1 шт.;

  • твердий сир (тертий) - 1 ст.


  • Приготування
    Вимиті картопляні бульби чистимо, ріжемо на шматки однакового розміру і відварюємо. Варений овоч зливаємо на друшляк, повертаємо в каструлю, щедро приправляємо і розминаємо в пюре з водою або еквівалентним кількістю молока.
    Пасеруємо білий цибулю до прозорості, кладемо до нього фарш, перемішуємо і смажимо протягом 10 хвилин. Шматочки фаршу не повинні злипатися разом, тому постійно розминайте вміст сковороди виделкою. Змішуємо м'ясо з томатним соусом і кукурудзою.
    Картопля рівним шаром викладаємо в промаслений форму, поверх розподіляємо фарш і посипаємо все сиром. Температуру в духовій шафі доводимо до 200 градусів і розміщуємо в ній пиріг. Через 25 хвилин можна буде перевіряти готовність страви.
    Готову страву - перевернута версія класичного англійського шепардского (пастушьего) пирога, яка не поступається за смаком оригіналу.

    Як зробити пиріг перевертиш з фаршем і грибами?


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш (яловичина) - 500 г;

  • стебло селери - 75 г;

  • білий цибуля - 75 г;

  • солодкий перець - 50 г;

  • печериці - 130 г;

  • томатний соус - 1 ст.;

  • гірчиця - 6 г;

  • листкове тісто;

  • твердий сир - за смаком.


  • Приготування
    Пиріг-перевертиш з фаршем
    Дно форми покриваємо шаром листкового тіста, наколюємо його по всій площі і розміщуємо в духовці. Якщо ви використовуєте покупне тісто, то на упаковці буде вказана температура й час випікання - засічіть половину часу від зазначеного.
    Пасеруємо цибулю і нарізану селеру з солодким перцем і грибами. Напівготові овочі з'єднайте з фаршем і смажимо його, очікуючи зміни кольору на золотисто-коричневий. Заливаємо суміш із м'яса і овочів соусом з додаванням гірчиці і тушкуємо ще 12 хвилин. Викладаємо м'ясо поверх коржа листкового тіста, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще хвилин на 10.
    Готовий пиріг перед витягом з форми слід остудити до теплого, викласти на блюдо і прикрасити скибочками сиру і солодкого перцю. Свіжа зелень також не буде зайвою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляне пюре з фаршем
    Картопляне пюре з фаршем
    Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
    Картопля з фаршем в духовці
    Картопля з фаршем в духовці
    Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею
    Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
    Пиріг з фаршем і картоплею
    Пиріг з фаршем і картоплею
    Пироги з картоплею та м'ясним фаршем виходять дуже смачними і поживними. Така страва може стати повноцінним вечерею, а може навіть святковим пирогом.
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,