Пиріг-перевертиш з фаршем
Пироги-перевертні можуть бути не тільки солодкими, начебто яблучного татэна з грушами і великою кількістю сиропу. Цілком оригінальним, а головне-смачним солоним варіантом цього блюда може стати пиріг з м'ясним фаршем, про який ми розповімо в рецептах далі.
Інгредієнти:
бульби картоплі - 375 г;
вода - 120 мл;
томатний соус - 75 г;
яловичий фарш - 500 г;
цибуля біла - 1 шт.;
зерна кукурудзи - 1 ст.;
томат - 1 шт.;
твердий сир (тертий) - 1 ст.
Приготування
Вимиті картопляні бульби чистимо, ріжемо на шматки однакового розміру і відварюємо. Варений овоч зливаємо на друшляк, повертаємо в каструлю, щедро приправляємо і розминаємо в пюре з водою або еквівалентним кількістю молока.
Пасеруємо білий цибулю до прозорості, кладемо до нього фарш, перемішуємо і смажимо протягом 10 хвилин. Шматочки фаршу не повинні злипатися разом, тому постійно розминайте вміст сковороди виделкою. Змішуємо м'ясо з томатним соусом і кукурудзою.
Картопля рівним шаром викладаємо в промаслений форму, поверх розподіляємо фарш і посипаємо все сиром. Температуру в духовій шафі доводимо до 200 градусів і розміщуємо в ній пиріг. Через 25 хвилин можна буде перевіряти готовність страви.
Готову страву - перевернута версія класичного англійського шепардского (пастушьего) пирога, яка не поступається за смаком оригіналу.
Інгредієнти:
м'ясний фарш (яловичина) - 500 г;
стебло селери - 75 г;
білий цибуля - 75 г;
солодкий перець - 50 г;
печериці - 130 г;
томатний соус - 1 ст.;
гірчиця - 6 г;
листкове тісто;
твердий сир - за смаком.
Приготування
Дно форми покриваємо шаром листкового тіста, наколюємо його по всій площі і розміщуємо в духовці. Якщо ви використовуєте покупне тісто, то на упаковці буде вказана температура й час випікання - засічіть половину часу від зазначеного.
Пасеруємо цибулю і нарізану селеру з солодким перцем і грибами. Напівготові овочі з'єднайте з фаршем і смажимо його, очікуючи зміни кольору на золотисто-коричневий. Заливаємо суміш із м'яса і овочів соусом з додаванням гірчиці і тушкуємо ще 12 хвилин. Викладаємо м'ясо поверх коржа листкового тіста, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще хвилин на 10.
Готовий пиріг перед витягом з форми слід остудити до теплого, викласти на блюдо і прикрасити скибочками сиру і солодкого перцю. Свіжа зелень також не буде зайвою.
Рецепт пирога-перевертиша з фаршем і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті картопляні бульби чистимо, ріжемо на шматки однакового розміру і відварюємо. Варений овоч зливаємо на друшляк, повертаємо в каструлю, щедро приправляємо і розминаємо в пюре з водою або еквівалентним кількістю молока.
Пасеруємо білий цибулю до прозорості, кладемо до нього фарш, перемішуємо і смажимо протягом 10 хвилин. Шматочки фаршу не повинні злипатися разом, тому постійно розминайте вміст сковороди виделкою. Змішуємо м'ясо з томатним соусом і кукурудзою.
Картопля рівним шаром викладаємо в промаслений форму, поверх розподіляємо фарш і посипаємо все сиром. Температуру в духовій шафі доводимо до 200 градусів і розміщуємо в ній пиріг. Через 25 хвилин можна буде перевіряти готовність страви.
Готову страву - перевернута версія класичного англійського шепардского (пастушьего) пирога, яка не поступається за смаком оригіналу.
Як зробити пиріг перевертиш з фаршем і грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Дно форми покриваємо шаром листкового тіста, наколюємо його по всій площі і розміщуємо в духовці. Якщо ви використовуєте покупне тісто, то на упаковці буде вказана температура й час випікання - засічіть половину часу від зазначеного.
Пасеруємо цибулю і нарізану селеру з солодким перцем і грибами. Напівготові овочі з'єднайте з фаршем і смажимо його, очікуючи зміни кольору на золотисто-коричневий. Заливаємо суміш із м'яса і овочів соусом з додаванням гірчиці і тушкуємо ще 12 хвилин. Викладаємо м'ясо поверх коржа листкового тіста, посипаємо все сиром і ставимо в духовку ще хвилин на 10.
Готовий пиріг перед витягом з форми слід остудити до теплого, викласти на блюдо і прикрасити скибочками сиру і солодкого перцю. Свіжа зелень також не буде зайвою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Пиріг-перевертиш з грибами
Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
Пиріг з фаршем і картоплею
Пироги з картоплею та м'ясним фаршем виходять дуже смачними і поживними. Така страва може стати повноцінним вечерею, а може навіть святковим пирогом.
Фарш з грибами - рецепт
Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,