Картопляне пюре з фаршем
Картопляне пюре з фаршем зазвичай подається у вигляді запіканки. Британці називають таку запіканку "пастуший пиріг". Зазвичай до її складу, крім картоплі і м'яса, входять обсмажені овочі і сир. У підсумку виходить ситне і просте блюдо, смачне як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 250 г;
хлібна крихта - 4 ч. ложки;
кетчуп - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1/4 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
картопля - 400 г;
суцвіття брокколі - 3/4 ст.;
твердий сир;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
На сковороді обсмажуємо до прозорості цибулю і додаємо до нього яловичий фарш. Як тільки фарш схопиться, приправляємо його сіллю, перцем і додаємо столову ложку кетчупу. Знімаємо сковороду з вогню.
Промиті суцвіття брокколі відварюємо до готовності в підсоленій воді. Очищений картопля також варимо до готовності і пюрируем з молоком і маслом. В злегка остигле пюре додаємо яйця, сіль з перцем за смаком і суцвіття брокколі .
У форму для запікання викладаємо шар м'ясного фаршу, покриваємо його картопляним пюре і запікаємо при 180°С 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Перед подачею даємо запіканці охолонути хвилин 10-15 щоб вона не розвалилася при нарізуванні.
Інгредієнти:
бекон - 2 скибочки;
яловичий фарш - 500 г;
гриби - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
борошно - 2 ст. ложки;
яловичий бульйон - 1 ст.;
соус вустер - 1 ст. ложка;
естрагон - 1 ч. ложка;
картопляне пюре - 3 ст.;
сіль, перець - за смаком;
твердий сир.
Приготування
У сковороді обсмажуємо скибочки бекону, щоб витопити весь жир. На смальці смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Окремо смажимо гриби, нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру. Обсмажені овочі посипаємо борошном і заливаємо бульйоном. Додаємо в овочеву суміш вустер, естрагон і сіль з перцем, після чого тушкуємо 10-15 хвилин до м'якості. Змішуємо овочі з фаршем і викладаємо на деко рівним шаром.
Картопляне пюре змішуємо з тертим твердим сиром і скибочками бекону. Покриваємо пюре шаром м'ясного фаршу, посипаємо все залишками сиру і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин. Після закінчення часу, запіканку з картопляного пюре з фаршем ставимо під гриль, щоб шар сиру став золотистим.
Картопляне пюре з брокколі запечене з фаршем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажуємо до прозорості цибулю і додаємо до нього яловичий фарш. Як тільки фарш схопиться, приправляємо його сіллю, перцем і додаємо столову ложку кетчупу. Знімаємо сковороду з вогню.
Промиті суцвіття брокколі відварюємо до готовності в підсоленій воді. Очищений картопля також варимо до готовності і пюрируем з молоком і маслом. В злегка остигле пюре додаємо яйця, сіль з перцем за смаком і суцвіття брокколі .
У форму для запікання викладаємо шар м'ясного фаршу, покриваємо його картопляним пюре і запікаємо при 180°С 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Перед подачею даємо запіканці охолонути хвилин 10-15 щоб вона не розвалилася при нарізуванні.
Запечене картопляне пюре: рецепт з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді обсмажуємо скибочки бекону, щоб витопити весь жир. На смальці смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Окремо смажимо гриби, нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру. Обсмажені овочі посипаємо борошном і заливаємо бульйоном. Додаємо в овочеву суміш вустер, естрагон і сіль з перцем, після чого тушкуємо 10-15 хвилин до м'якості. Змішуємо овочі з фаршем і викладаємо на деко рівним шаром.
Картопляне пюре змішуємо з тертим твердим сиром і скибочками бекону. Покриваємо пюре шаром м'ясного фаршу, посипаємо все залишками сиру і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин. Після закінчення часу, запіканку з картопляного пюре з фаршем ставимо під гриль, щоб шар сиру став золотистим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати запіканку?
Запіканка - це дивовижне і просте у приготуванні блюдо. І зараз ми розповімо, як її зробити з застосуванням таких простих інгредієнтів, як картопля,
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
Пиріг-перевертиш з фаршем
Пироги-перевертні можуть бути не тільки десертними, начебто яблучного татена, але і досить поживними - м'ясними. І сьогодні ми розповімо, як
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Фарш з грибами - рецепт
Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,