Картопляне пюре з фаршем зазвичай подається у вигляді запіканки. Британці називають таку запіканку "пастуший пиріг". Зазвичай до її складу, крім картоплі і м'яса, входять обсмажені овочі і сир. У підсумку виходить ситне і просте блюдо, смачне як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Картопляне пюре з брокколі запечене з фаршем - рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш - 250 г; хлібна крихта - 4 ч. ложки; кетчуп - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; яйце - 1 шт.; молоко - 1/4 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; картопля - 400 г; суцвіття брокколі - 3/4 ст.; твердий сир; рослинне масло - для смаження. Приготування На сковороді обсмажуємо до прозорості цибулю і додаємо до нього яловичий фарш. Як тільки фарш схопиться, приправляємо його сіллю, перцем і додаємо столову ложку кетчупу. Знімаємо сковороду з вогню.
Промиті суцвіття брокколі відварюємо до готовності в підсоленій воді. Очищений картопля також варимо до готовності і пюрируем з молоком і маслом. В злегка остигле пюре додаємо яйця, сіль з перцем за смаком і суцвіття брокколі .
У форму для запікання викладаємо шар м'ясного фаршу, покриваємо його картопляним пюре і запікаємо при 180°С 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром. Перед подачею даємо запіканці охолонути хвилин 10-15 щоб вона не розвалилася при нарізуванні.
Запечене картопляне пюре: рецепт з фаршем
Інгредієнти: бекон - 2 скибочки; яловичий фарш - 500 г; гриби - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; борошно - 2 ст. ложки; яловичий бульйон - 1 ст.; соус вустер - 1 ст. ложка; естрагон - 1 ч. ложка; картопляне пюре - 3 ст.; сіль, перець - за смаком; твердий сир. Приготування У сковороді обсмажуємо скибочки бекону, щоб витопити весь жир. На смальці смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Окремо смажимо гриби, нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру. Обсмажені овочі посипаємо борошном і заливаємо бульйоном. Додаємо в овочеву суміш вустер, естрагон і сіль з перцем, після чого тушкуємо 10-15 хвилин до м'якості. Змішуємо овочі з фаршем і викладаємо на деко рівним шаром.
Картопляне пюре змішуємо з тертим твердим сиром і скибочками бекону. Покриваємо пюре шаром м'ясного фаршу, посипаємо все залишками сиру і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин. Після закінчення часу, запіканку з картопляного пюре з фаршем ставимо під гриль, щоб шар сиру став золотистим.