Картопляна запіканка з сиром
Картопляна запіканка на початку історії свого виникнення, позиціонувалася як страва людей незажиточних, проте з часом рецепт став доповняться багатьма іншими інгредієнтами і простий запечена картопля перетворився на розкішну блюдо з великою кількістю вершків і сиру в своєму складі.
Інгредієнти:
картопля - 400 г;
бекон - 250 г;
тертий твердий сир - 2 ст.;
молоко - 1/4 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сушений зелений лук - 1 ч. ложка;
сіль, перець;
сушений часник - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картопля надкаливаем виделкою і кладемо на деко, випікаємо близько години, або до м'якості, після чого даємо бульб охолонути хвилин 15-20.
Бекон нарізаємо тонкими скибочками і кладемо на сковороду. Як тільки шматочки зарум'яняться і стануть хрусткими, викладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру. Рум'яний бекон кришимо руками.
Картоплини розрізаємо навпіл і видаляємо з них м'якоть за допомогою ложки. Розминаємо м'якоть товкачиком в пюре, додавши сметану, молоко, цибулю, часник, сіль з перцем і масло. Змішуємо стакан сиру з пюре і викладаємо отриману масу у форму для випічки, попередньо змащену маслом. Посипаємо майбутню запіканку сиром і крихтою з бекону.
Картопляна запіканка під сиром буде готова через 10-15 хвилин проведених в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Інгредієнти:
картопля (велика) - 3 шт.;
плавлений сир - 200 г;
молоко;
лаваш - 1 упаковка;
солодка кукурудза - 1 банка;
томати у власному соку - 400 г;
перець чилі - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
твердий сир - 150 г;
сіль, перець.
Приготування
На сковороді обсмажуємо цибулю і болгарський перець до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий колір. До пассеровке додаємо подрібнений перець чилі (за смаком) і виливаємо томати у власному соку . Тушкуємо соус до загустіння, приблизно 15 хвилин, не забувши приправити його сіллю і перцем.
Картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Готові шматочки розминаємо з невеликою кількістю молока до утворення пюреподібної маси.
Форму для випічки змащуємо маслом і на її дно укладаємо шар картопляного пюре. Поверх пюре кладемо складений удвічі аркуш лаваша і промазуємо його плавленим сиром. Поверх лаваша розподіляємо пюре, потім знову лаваш, томатний соус і трохи кукурудзи. Повторюємо процедуру і завершуємо запіканку картопляним шаром. Посипаємо картоплю тертим сиром і ставимо запіканку в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
оливкова олія;
яловичий фарш - 1 1/4 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 3 шт.;
селера - 3 стебла;
часник - 2 зубчики;
борошно - 3 ст. ложки;
томатна паста - 1 ст. ложка;
червоне вино - 1 келих;
вустерширський соус - 4 ст. ложки;
чебрець - 2 гілочки;
лавровий лист - 2 шт.
Для пюре:
картопля - 18 кг;
молоко - 225 мл;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
тертий твердий сир - 200 г;
мускатний горіх - щіпка.
Приготування
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо на ньому фарш до повної готовності. Овочі нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо близько 20 хвилин на окремій сковороді. Після закінчення часу додаємо на сковороду часник і томатну пасту, ретельно все перемішуємо і додаємо вино, соус і трави. Змішуємо фарш з овочами і тушкуємо все разом 30-35 хвилин на мінімальному вогні.
Поки м'ясо гаситься, візьмемося за картоплю. Бульби чистимо, миємо, відварюємо до готовності і пюрируем з додаванням масла, молока і мускатного горіха. Готове пюре змішуємо з сиром.
На дно форми для випічки викладаємо фарш з овочами, а поверх м'ясного шару розподіляємо картопляне пюре. Готуємо картопляну запіканку з фаршем з сиром при 200 градусах 25-30 хвилин.
Рецепт картопляної запіканки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картопля надкаливаем виделкою і кладемо на деко, випікаємо близько години, або до м'якості, після чого даємо бульб охолонути хвилин 15-20.
Бекон нарізаємо тонкими скибочками і кладемо на сковороду. Як тільки шматочки зарум'яняться і стануть хрусткими, викладаємо їх на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру. Рум'яний бекон кришимо руками.
Картоплини розрізаємо навпіл і видаляємо з них м'якоть за допомогою ложки. Розминаємо м'якоть товкачиком в пюре, додавши сметану, молоко, цибулю, часник, сіль з перцем і масло. Змішуємо стакан сиру з пюре і викладаємо отриману масу у форму для випічки, попередньо змащену маслом. Посипаємо майбутню запіканку сиром і крихтою з бекону.
Картопляна запіканка під сиром буде готова через 10-15 хвилин проведених в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Картопляна запіканка з плавленим сиром і лавашем
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажуємо цибулю і болгарський перець до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий колір. До пассеровке додаємо подрібнений перець чилі (за смаком) і виливаємо томати у власному соку . Тушкуємо соус до загустіння, приблизно 15 хвилин, не забувши приправити його сіллю і перцем.
Картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Готові шматочки розминаємо з невеликою кількістю молока до утворення пюреподібної маси.
Форму для випічки змащуємо маслом і на її дно укладаємо шар картопляного пюре. Поверх пюре кладемо складений удвічі аркуш лаваша і промазуємо його плавленим сиром. Поверх лаваша розподіляємо пюре, потім знову лаваш, томатний соус і трохи кукурудзи. Повторюємо процедуру і завершуємо запіканку картопляним шаром. Посипаємо картоплю тертим сиром і ставимо запіканку в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Картопляно-м'ясна запіканка з сиром
Інгредієнти:
Для пюре:
Приготування
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо на ньому фарш до повної готовності. Овочі нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо близько 20 хвилин на окремій сковороді. Після закінчення часу додаємо на сковороду часник і томатну пасту, ретельно все перемішуємо і додаємо вино, соус і трави. Змішуємо фарш з овочами і тушкуємо все разом 30-35 хвилин на мінімальному вогні.
Поки м'ясо гаситься, візьмемося за картоплю. Бульби чистимо, миємо, відварюємо до готовності і пюрируем з додаванням масла, молока і мускатного горіха. Готове пюре змішуємо з сиром.
На дно форми для випічки викладаємо фарш з овочами, а поверх м'ясного шару розподіляємо картопляне пюре. Готуємо картопляну запіканку з фаршем з сиром при 200 градусах 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Як приготувати запіканку?
Запіканка - це дивовижне і просте у приготуванні блюдо. І зараз ми розповімо, як її зробити з застосуванням таких простих інгредієнтів, як картопля,
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
Рецепт картопляної запіканки
Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його