Індичка з картоплею
Як до святкового, так і буденного столу ідеально підійдуть страви з індички з картоплею, рецепти яких ми пропонуємо далі.
Безумовно, легше всього запекти індичку з картоплею в рукаві, але ми вирішили не шукати банальних шляхів і приготувати її з каррі з додаванням деяких незвичайних інгредієнтів.
Інгредієнти:
рослинна олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
болгарський перець - 1 шт.;
паста каррі - 2 ст. ложки;
томати у власному соку - 400 г;
індичка варена - 300 г;
відварна картопля - 300 г;
чатні з манго - 2 ст. ложки;
щіпка коріандру;
сіль, перець.
Приготування
Перед тим, як тушкувати індичку з картоплею, на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і болгарський перець 3-4 хвилини. Додаємо пасту каррі і подрібнений часник. Смажимо все разом ще 1-2 хвилини. Заливаємо пасеровані овочі томатами у власному соку і доводимо все до кипіння. Зменшуємо вогонь і кладемо до інгредієнтів нарізану птицю і картоплю. Готуємо страву ще 2-3 хвилини, після чого приправляємо його за смаком і змішуємо з чатні з манго. Подаємо блюдо гарячим, з відварним рисом.
За цим же рецептом можна приготувати і індичку з картоплею в горщиках. Просто спочатку влийте готовий томатний соус зі спеціями і чатні, додайте індичку і картоплю і випікайте страву при 180 градусах 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
картопля - 750 г;
вершки - 1/2 ст.;
сіль, перець;
сметана - 1/2 ст.;
вершкове масло - 1/4 ст.;
фарш з індички - 500 г;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 1 ст.;
тертий твердий сир.
Приготування
Духовку розігріваємо до 350 градусів. Картоплю відварюємо і пюрируем з вершками, маслом, сіллю і перцем. Фарш з індички обсмажуємо до повної готовності, не забувши приправити за смаком. При бажанні разом з м'ясом можна і спасерувати овочі: стебло селери, цибулю, моркву і часник підійдуть ідеально. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додаємо до нього борошно і вливаємо бульйон. Тушкуємо індичку до загустіння соусу.
Змащуємо маслом форму для випікання і укладаємо на дно фарш. Зверху розподіляємо картопляне пюре, а поверх нього кладемо шар сметани. Посипаємо блюдо сиром і ставимо в розігріту духовку. Через 25-30 хвилин індичка з картоплею в сметані буде готова. Її можна подавати як самостійно, так і з гарніром зі свіжих овочів, салатом, або простими грінками.
Індичка, тушкована з картоплею
Безумовно, легше всього запекти індичку з картоплею в рукаві, але ми вирішили не шукати банальних шляхів і приготувати її з каррі з додаванням деяких незвичайних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як тушкувати індичку з картоплею, на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і болгарський перець 3-4 хвилини. Додаємо пасту каррі і подрібнений часник. Смажимо все разом ще 1-2 хвилини. Заливаємо пасеровані овочі томатами у власному соку і доводимо все до кипіння. Зменшуємо вогонь і кладемо до інгредієнтів нарізану птицю і картоплю. Готуємо страву ще 2-3 хвилини, після чого приправляємо його за смаком і змішуємо з чатні з манго. Подаємо блюдо гарячим, з відварним рисом.
За цим же рецептом можна приготувати і індичку з картоплею в горщиках. Просто спочатку влийте готовий томатний соус зі спеціями і чатні, додайте індичку і картоплю і випікайте страву при 180 градусах 15-20 хвилин.
Запіканка з індички з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 350 градусів. Картоплю відварюємо і пюрируем з вершками, маслом, сіллю і перцем. Фарш з індички обсмажуємо до повної готовності, не забувши приправити за смаком. При бажанні разом з м'ясом можна і спасерувати овочі: стебло селери, цибулю, моркву і часник підійдуть ідеально. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додаємо до нього борошно і вливаємо бульйон. Тушкуємо індичку до загустіння соусу.
Змащуємо маслом форму для випікання і укладаємо на дно фарш. Зверху розподіляємо картопляне пюре, а поверх нього кладемо шар сметани. Посипаємо блюдо сиром і ставимо в розігріту духовку. Через 25-30 хвилин індичка з картоплею в сметані буде готова. Її можна подавати як самостійно, так і з гарніром зі свіжих овочів, салатом, або простими грінками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована індичка з овочами
Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.
Тушкована індичка
Тушкована індичка - чудове і ситне блюдо для сімейного обіду і вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька досить простих і смачних рецептів цього
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо
Індичка в пароварці
Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю
Індичка в мультиварці
М'ясо індички не користується великою популярністю в нашій країні. А адже з нього можна приготувати стільки приголомшливо смачних і дуже корисних