Як до святкового, так і буденного столу ідеально підійдуть страви з індички з картоплею, рецепти яких ми пропонуємо далі.
Індичка, тушкована з картоплею
Безумовно, легше всього запекти індичку з картоплею в рукаві, але ми вирішили не шукати банальних шляхів і приготувати її з каррі з додаванням деяких незвичайних інгредієнтів.
Інгредієнти: рослинна олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; паста каррі - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 400 г; індичка варена - 300 г; відварна картопля - 300 г; чатні з манго - 2 ст. ложки; щіпка коріандру; сіль, перець. Приготування Перед тим, як тушкувати індичку з картоплею, на сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і болгарський перець 3-4 хвилини. Додаємо пасту каррі і подрібнений часник. Смажимо все разом ще 1-2 хвилини. Заливаємо пасеровані овочі томатами у власному соку і доводимо все до кипіння. Зменшуємо вогонь і кладемо до інгредієнтів нарізану птицю і картоплю. Готуємо страву ще 2-3 хвилини, після чого приправляємо його за смаком і змішуємо з чатні з манго. Подаємо блюдо гарячим, з відварним рисом.
За цим же рецептом можна приготувати і індичку з картоплею в горщиках. Просто спочатку влийте готовий томатний соус зі спеціями і чатні, додайте індичку і картоплю і випікайте страву при 180 градусах 15-20 хвилин.
Запіканка з індички з картоплею
Інгредієнти: картопля - 750 г; вершки - 1/2 ст.; сіль, перець; сметана - 1/2 ст.; вершкове масло - 1/4 ст.; фарш з індички - 500 г; борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 1 ст.; тертий твердий сир. Приготування Духовку розігріваємо до 350 градусів. Картоплю відварюємо і пюрируем з вершками, маслом, сіллю і перцем. Фарш з індички обсмажуємо до повної готовності, не забувши приправити за смаком. При бажанні разом з м'ясом можна і спасерувати овочі: стебло селери, цибулю, моркву і часник підійдуть ідеально. Як тільки м'ясо зарум'яниться, додаємо до нього борошно і вливаємо бульйон. Тушкуємо індичку до загустіння соусу.
Змащуємо маслом форму для випікання і укладаємо на дно фарш. Зверху розподіляємо картопляне пюре, а поверх нього кладемо шар сметани. Посипаємо блюдо сиром і ставимо в розігріту духовку. Через 25-30 хвилин індичка з картоплею в сметані буде готова. Її можна подавати як самостійно, так і з гарніром зі свіжих овочів, салатом, або простими грінками.