Тушкована індичка
Дієтичне і ніжне м'ясо індички стало дуже доступним і, нарівні з куркою, розташовується на прилавках наших магазинів у всій своїй красі. Щоб нагодувати всю сім'ю з користю і смачно, рекомендуємо приділити увагу рецептами тушкованою індички, які ми зібрали в цій статті.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
яблуко - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
шавлія - 1 ч. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 300 мл;
зернова гірчиця - 2 ст. ложки;
рідкий мед - 2 ст. ложки;
індичка варена - 400-500 г;
картопля, пастернак, селера, морква - всього 350 р.
Приготування
Овочі чистимо, поливаємо олією, приправляємо сіллю з перцем і викладаємо на деко. Запікаємо їх до м'якості при 200 градусах, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками.
У жаровню наливаємо олії і пасеруємо на ньому цибулю і яблука до тих пір, поки все не стане м'яким. Додаємо до пассеровке шафран і борошно, обсмажуємо все ще хвилину. Постійно помішуючи вміст жаровні, вливаємо курячий бульйон , а разом з ним і гірчицю з медом. Доводимо все до кипіння. Кладемо в киплячу рідину індичку і овочі, накриваємо і зменшуємо вогонь. тушкуємо все 15 хвилин, після чого посипаємо зеленню і подаємо.
Індичка, тушкована з картоплею - ідеальне блюдо, якщо після свята у вас залишилося запечене м'ясо і овочі.
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
селера - 1 стебло;
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
курячий бульйон - 3 ст.;
сушений майоран - 1/4 ч. ложки;
філе індички - 400 г;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Масло розтоплюємо на малому вогні. Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо до м'якості, додаємо до нього селеру, моркву і продовжуємо готування поки овочі не дійдуть до напівготовності. Тепер в жаровню можна додати картоплю і борошно, а після налити бульйон. Як тільки рідина закипить, приправляємо її за смаком сіллю з перцем, додаємо майоран і кладемо в жаровню нарізану кубиками індичку. Жар зменшуємо до мінімуму, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Тепер залишається нарізати болгарський перець і продовжувати готування ще 10 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати індичку, тушковану в мультиварці, то спочатку обсмажте всі овочі в режимі "Смаження", а після увімкніть "Тушкування" на 1 годину.
Інгредієнти:
індичка - 2 кг;
вершкове масло - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
борошно - 1/4 ст.;
курячий бульйон - 2 ст.;
морква - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
гриби - 6-7 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
вершки - 1 ст.;
зелена цибуля;
зелений горошок - 3/4 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Індичку (бажано червоне м'ясо), нарізаємо великими шматками. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору. Обсмажену індичку перекладаємо на тарілку. Додаємо в жаровню нарізану цибулю з грибами і обсмажуємо до золотистого кольору. До пассерованному луку кладемо подрібнений часник і готуємо все разом 30 секунд. Тепер в жаровню насипаємо борошно, злегка обсмажуємо її, і, постійно помішуючи, вливаємо суміш з бульйону, сметани і вершків.
Приправляємо все сіллю і перцем, додаємо всі залишилися інгредієнти: нарізану селеру, моркву, зелений горошок і попередньо обсмажене м'ясо індички. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо індичку, тушковану з грибами під кришкою близько 30 хвилин. Готову страву можна подавати до столу відразу ж з гарніром з картопляного пюре або пасти, обов'язково посипавши свіжою зеленню для кольору і аромату.
Індичка, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо, поливаємо олією, приправляємо сіллю з перцем і викладаємо на деко. Запікаємо їх до м'якості при 200 градусах, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками.
У жаровню наливаємо олії і пасеруємо на ньому цибулю і яблука до тих пір, поки все не стане м'яким. Додаємо до пассеровке шафран і борошно, обсмажуємо все ще хвилину. Постійно помішуючи вміст жаровні, вливаємо курячий бульйон , а разом з ним і гірчицю з медом. Доводимо все до кипіння. Кладемо в киплячу рідину індичку і овочі, накриваємо і зменшуємо вогонь. тушкуємо все 15 хвилин, після чого посипаємо зеленню і подаємо.
Індичка, тушкована з картоплею - ідеальне блюдо, якщо після свята у вас залишилося запечене м'ясо і овочі.
Рецепт тушкованого філе індички
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо на малому вогні. Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо до м'якості, додаємо до нього селеру, моркву і продовжуємо готування поки овочі не дійдуть до напівготовності. Тепер в жаровню можна додати картоплю і борошно, а після налити бульйон. Як тільки рідина закипить, приправляємо її за смаком сіллю з перцем, додаємо майоран і кладемо в жаровню нарізану кубиками індичку. Жар зменшуємо до мінімуму, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Тепер залишається нарізати болгарський перець і продовжувати готування ще 10 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати індичку, тушковану в мультиварці, то спочатку обсмажте всі овочі в режимі "Смаження", а після увімкніть "Тушкування" на 1 годину.
Індичка, тушкована в сметані та вершках
Інгредієнти:
Приготування
Індичку (бажано червоне м'ясо), нарізаємо великими шматками. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо шматки м'яса до золотистого кольору. Обсмажену індичку перекладаємо на тарілку. Додаємо в жаровню нарізану цибулю з грибами і обсмажуємо до золотистого кольору. До пассерованному луку кладемо подрібнений часник і готуємо все разом 30 секунд. Тепер в жаровню насипаємо борошно, злегка обсмажуємо її, і, постійно помішуючи, вливаємо суміш з бульйону, сметани і вершків.
Приправляємо все сіллю і перцем, додаємо всі залишилися інгредієнти: нарізану селеру, моркву, зелений горошок і попередньо обсмажене м'ясо індички. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо індичку, тушковану з грибами під кришкою близько 30 хвилин. Готову страву можна подавати до столу відразу ж з гарніром з картопляного пюре або пасти, обов'язково посипавши свіжою зеленню для кольору і аромату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована індичка з овочами
Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.
Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо
Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і
Курка, тушкована з морквою і цибулею
Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним