Дієтичне і ніжне м'ясо індички стало дуже доступним і, нарівні з куркою, розташовується на прилавках наших магазинів у всій своїй красі. Щоб нагодувати всю сім'ю з користю і смачно, рекомендуємо приділити увагу рецептами тушкованою індички, які ми зібрали в цій статті.
Індичка, тушкована з овочами
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; шавлія - 1 ч. ложка; борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 300 мл; зернова гірчиця - 2 ст. ложки; рідкий мед - 2 ст. ложки; індичка варена - 400-500 г; картопля, пастернак, селера, морква - всього 350 р. Приготування Овочі чистимо, поливаємо олією, приправляємо сіллю з перцем і викладаємо на деко. Запікаємо їх до м'якості при 200 градусах, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками.
У жаровню наливаємо олії і пасеруємо на ньому цибулю і яблука до тих пір, поки все не стане м'яким. Додаємо до пассеровке шафран і борошно, обсмажуємо все ще хвилину. Постійно помішуючи вміст жаровні, вливаємо курячий бульйон , а разом з ним і гірчицю з медом. Доводимо все до кипіння. Кладемо в киплячу рідину індичку і овочі, накриваємо і зменшуємо вогонь. тушкуємо все 15 хвилин, після чого посипаємо зеленню і подаємо.
Індичка, тушкована з картоплею - ідеальне блюдо, якщо після свята у вас залишилося запечене м'ясо і овочі.
Рецепт тушкованого філе індички
Інгредієнти: вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; селера - 1 стебло; морква - 2 шт.; картопля - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; курячий бульйон - 3 ст.; сушений майоран - 1/4 ч. ложки; філе індички - 400 г; болгарський перець - 1 шт. Приготування Масло розтоплюємо на малому вогні. Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо до м'якості, додаємо до нього селеру, моркву і продовжуємо готування поки овочі не дійдуть до напівготовності. Тепер в жаровню можна додати картоплю і борошно, а після налити бульйон. Як тільки рідина закипить, приправляємо її за смаком сіллю з перцем, додаємо майоран і кладемо в жаровню нарізану кубиками індичку. Жар зменшуємо до мінімуму, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Тепер залишається нарізати болгарський перець і продовжувати готування ще 10 хвилин.
Якщо ви бажаєте приготувати індичку, тушковану в мультиварці, то спочатку обсмажте всі овочі в режимі "Смаження", а після увімкніть "Тушкування" на 1 годину.
Індичка, тушкована в сметані та вершках
Інгредієнти: індичка - 2 кг; вершкове масло - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 4 зубчики; борошно - 1/4 ст.; курячий бульйон - 2 ст.; морква - 2 шт.; селера - 2 стебла; гриби - 6-7 шт.; сметана - 1/2 ст.; вершки - 1 ст.; зелена цибуля; зелений горошок - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Індичку (бажано червоне м'ясо), нарізаємо великими шматками. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо шматки м'яса до
золотистого кольору. Обсмажену індичку перекладаємо на тарілку. Додаємо в жаровню нарізану цибулю з грибами і обсмажуємо до золотистого кольору. До пассерованному луку кладемо подрібнений часник і готуємо все разом 30 секунд. Тепер в жаровню насипаємо борошно, злегка обсмажуємо її, і, постійно помішуючи, вливаємо суміш з бульйону, сметани і вершків.
Приправляємо все сіллю і перцем, додаємо всі залишилися інгредієнти: нарізану селеру, моркву, зелений горошок і попередньо обсмажене м'ясо індички. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо індичку, тушковану з грибами під кришкою близько 30 хвилин. Готову страву можна подавати до столу відразу ж з гарніром з картопляного пюре або пасти, обов'язково посипавши свіжою зеленню для кольору і аромату.