Курка, тушкована з морквою і цибулею
Курятина - продукт дешевий і смачний, до того ж готувати її дуже просто і, як правило, шанувальників цього виду птиці хоч відбавляй. В доповненні з цибулею і морквою, які знайдуться в будинку у кожного, просту курятину можна перетворити в дуже ароматне і ще більш смачне блюдо.
Інгредієнти:
філе куряче - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 1 шт.;
чорний перець горошком - 1 ч. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
вершкове масло - 55 г;
борошно - 30 г;
сіль, перець - за смаком;
брокколі - шт.;
яєчний жовток - 1 шт.;
сметана - 2-3 ст. ложки;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Курятину нарізаємо великими кубиками, моркву ріжемо кружальцями, а цибулю - кільцями. Селера ріжемо впоперек невеликими шматками. Закладаємо птицю і овочі в жаровню і додаємо лавровий лист і чорний перець. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб покрити. Ставимо жаровню на вогонь і доводимо суміш до кипіння. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м'ясо і овочі тушкуватися 25-30 хвилин. Після закінчення часу рідину, що залишилася після приготування зливаємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Обсмажене борошно поступово розводимо в густий соус запасеної після гасіння рідиною. Тушкуємо в соусі суцвіття брокколі до повної готовності. Сметану збиваємо з яєчним жовтком і поступово вводимо молочну суміш в соус. Приправляємо соус лимонним соком, сіллю і перцем за смаком, після чого додаємо в сковороду шматочки тушкованою курятини. Попередньо нарізані цибулю і моркву обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, що залишилося і також вводимо в вершковий соус . Подаємо тушковану курку з цибулею відразу ж після приготування.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
селера - 2-3 стебла;
морква - 1-2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
томати у власному соку - 1 банка;
курячий бульйон - 1 ст.;
свіжий базилік - 1 пучок;
томатна паста - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
куряча грудка - 1 шт.;
квасоля - 1 банка.
Приготування
У сотейнику на оливковій олії обсмажуємо селера, морква і цибуля. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо сіль з перцем за смаком і заливаємо томати разом з соком. Слідом вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист, базилік і чебрець. Кладемо нарізану шматочками курятину. Для більш вираженого смаку можна кинути столову ложку томатної пасти. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 25 хвилин. Після закінчення часу лавровий лист витягаємо, додаємо в жаровню квасоля і тушкуємо все ще 5 хвилин.
Курка з морквою і цибулею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Курятину нарізаємо великими кубиками, моркву ріжемо кружальцями, а цибулю - кільцями. Селера ріжемо впоперек невеликими шматками. Закладаємо птицю і овочі в жаровню і додаємо лавровий лист і чорний перець. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб покрити. Ставимо жаровню на вогонь і доводимо суміш до кипіння. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м'ясо і овочі тушкуватися 25-30 хвилин. Після закінчення часу рідину, що залишилася після приготування зливаємо.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Обсмажене борошно поступово розводимо в густий соус запасеної після гасіння рідиною. Тушкуємо в соусі суцвіття брокколі до повної готовності. Сметану збиваємо з яєчним жовтком і поступово вводимо молочну суміш в соус. Приправляємо соус лимонним соком, сіллю і перцем за смаком, після чого додаємо в сковороду шматочки тушкованою курятини. Попередньо нарізані цибулю і моркву обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, що залишилося і також вводимо в вершковий соус . Подаємо тушковану курку з цибулею відразу ж після приготування.
Курка з морквою і цибулею в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику на оливковій олії обсмажуємо селера, морква і цибуля. Як тільки цибуля стане прозорим додаємо сіль з перцем за смаком і заливаємо томати разом з соком. Слідом вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист, базилік і чебрець. Кладемо нарізану шматочками курятину. Для більш вираженого смаку можна кинути столову ложку томатної пасти. Як тільки рідина в жаровні закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом 25 хвилин. Після закінчення часу лавровий лист витягаємо, додаємо в жаровню квасоля і тушкуємо все ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до