Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкований кролик з картоплею

Тушкований кролик з картоплею

21-03-2015, 20:07
2 895
Тушкований кролик з картоплею
Приготування кролика не можна назвати простим процесом: суховатое, дієтичне м'ясо легко і перетримати перетворити з шикарного мисливського страви в гумову підошву. Щоб уникнути сумної долі для кролячої тушки, її слід готувати з розумом. Як? Ми розповімо в цій статті.

Рецепт кролика, тушкованого з картоплею


Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка (15 кг);

  • борошно - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • селера - 1 стебло;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • вода - 4 ст.;

  • червоне вино - 4 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • гриби - 500 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • вода - 1/3 ст.


  • Приготування
    Тушку кролика моєму і рубін на порційні шматки. Обвалюємо шматки кролика в 1/2 склянки борошна. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо шматочки кролика до золотистого кольору. Селеру і цибулю ріжемо кубиками і також відправляємо в жаровню. Слідом за овочами кладемо сіль, перець, лавровий лист, вливаємо 4 склянки вина і води. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика під кришкою 2 години. Після закінчення часу в жаровню кладемо очищену і нарізану моркву і картоплю, додаємо гриби. Продовжуємо тушкувати м'ясо з овочами 25-30 хвилин, або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
    Окремо змішуємо залишилася 1/3 склянки води і 1/2 склянки борошна. Додаємо борошняний розчин до м'яса і перемішуємо. Продовжуємо готування до тих пір, поки рідина в жаровні не загусне, після чого блюдо готове до подачі.
    Тушкований кролик з картоплею може бути приготовлений і в духовці, для цього жаровню поміщаємо в духовку на 2 години при 160 градусах.

    Кролик, тушкований в горщику з картоплею


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • бекон - 200 г;

  • петрушка - 10 гілочок;

  • чебрець - 10 гілочок;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • червоне вино - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • картопля - 6 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Тушку кролика моєму і поділяємо на порційні шматки. Цибулю і часник подрібнюємо. Бекон ріжемо соломкою. Робимо букет ароматних трав, зв'язавши разом петрушку, чебрець і лавровий лист.
    Шматочки кролика обсмажуємо в чавунному горщику на олії до золотистого кольору. Слідом за кроликом кладемо подрібнену цибулю і часник, а також підготовлений букет. Для смаку і аромату кладемо в горщик бекон і чекаємо, поки він обсмажиться до золотистого кольору. Заливаємо вміст горщика вином, доливаємо 3 склянки води і тушкуємо все разом 1 годину 45 хвилин.
    Залишки цибулі нарізаємо кільцями і карамелізуем на сковороді з цукром, вершковим маслом, сіллю і перцем. До кролику кладемо очищений і нарізаний картопля і готуємо його 20 хвилин разом з кроликом. Подаємо страву з карамелизованним цибулею.

    Тушкований кролик з картоплею в сметані


    Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка;

  • сіль, пере;

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • цедра 1 лимона і сік 1/2 лимона;

  • каперси - 2 ч. ложки;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • біле вино - 1/3 ст.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Тушку кролика розрізаємо на порційні шматки, а потім обсмажуємо до рум'янцю в сотейнику на вершковому маслі. Як тільки кролик
    Тушкований кролик з картоплею
    придбав потрібний колір, додаємо до нього нарізану кільцями цибулю і смажимо до золотистого кольору. Посипаємо вміст жаровні невеликою кількістю борошна, ретельно перемішуємо.
    Заливаємо м'ясо курячим бульйоном , додаємо сметану, лимонну цедру і сік, лавровий лист і трохи вина. Кладемо шматочки очищеного картоплі. Накриваємо жаровню кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика 3 години, або до тих пір, поки м'ясо не почне відпадати від кістки. Готове м'ясо знімаємо з кістки і повертаємо назад в жаровню. Посипаємо зеленню і подаємо кролика в сметані до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
    Кролик з картоплею
    Кролик з картоплею
    М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рецепти з кролика
    Рецепти з кролика
    Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми