Тушкований кролик з картоплею
Приготування кролика не можна назвати простим процесом: суховатое, дієтичне м'ясо легко і перетримати перетворити з шикарного мисливського страви в гумову підошву. Щоб уникнути сумної долі для кролячої тушки, її слід готувати з розумом. Як? Ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
кролик - 1 тушка (15 кг);
борошно - 1/2 ст.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
селера - 1 стебло;
цибуля - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 1 шт.;
вода - 4 ст.;
червоне вино - 4 ст.;
морква - 2 шт.;
картопля - 4 шт.;
гриби - 500 г;
борошно - 1/4 ст.;
вода - 1/3 ст.
Приготування
Тушку кролика моєму і рубін на порційні шматки. Обвалюємо шматки кролика в 1/2 склянки борошна. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо шматочки кролика до золотистого кольору. Селеру і цибулю ріжемо кубиками і також відправляємо в жаровню. Слідом за овочами кладемо сіль, перець, лавровий лист, вливаємо 4 склянки вина і води. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика під кришкою 2 години. Після закінчення часу в жаровню кладемо очищену і нарізану моркву і картоплю, додаємо гриби. Продовжуємо тушкувати м'ясо з овочами 25-30 хвилин, або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Окремо змішуємо залишилася 1/3 склянки води і 1/2 склянки борошна. Додаємо борошняний розчин до м'яса і перемішуємо. Продовжуємо готування до тих пір, поки рідина в жаровні не загусне, після чого блюдо готове до подачі.
Тушкований кролик з картоплею може бути приготовлений і в духовці, для цього жаровню поміщаємо в духовку на 2 години при 160 градусах.
Інгредієнти:
кролик - 1 тушка;
часник - 3 зубчики;
цибуля - 1 шт.;
бекон - 200 г;
петрушка - 10 гілочок;
чебрець - 10 гілочок;
лавровий лист - 1 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
червоне вино - 1 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
картопля - 6 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Тушку кролика моєму і поділяємо на порційні шматки. Цибулю і часник подрібнюємо. Бекон ріжемо соломкою. Робимо букет ароматних трав, зв'язавши разом петрушку, чебрець і лавровий лист.
Шматочки кролика обсмажуємо в чавунному горщику на олії до золотистого кольору. Слідом за кроликом кладемо подрібнену цибулю і часник, а також підготовлений букет. Для смаку і аромату кладемо в горщик бекон і чекаємо, поки він обсмажиться до золотистого кольору. Заливаємо вміст горщика вином, доливаємо 3 склянки води і тушкуємо все разом 1 годину 45 хвилин.
Залишки цибулі нарізаємо кільцями і карамелізуем на сковороді з цукром, вершковим маслом, сіллю і перцем. До кролику кладемо очищений і нарізаний картопля і готуємо його 20 хвилин разом з кроликом. Подаємо страву з карамелизованним цибулею.
Інгредієнти:
кролик - 1 тушка;
сіль, пере;
вершкове масло - 50 г;
борошно - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
курячий бульйон - 2 ст.;
картопля - 2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
цедра 1 лимона і сік 1/2 лимона;
каперси - 2 ч. ложки;
сметана - 1/2 ст.;
біле вино - 1/3 ст.;
петрушка.
Приготування
Тушку кролика розрізаємо на порційні шматки, а потім обсмажуємо до рум'янцю в сотейнику на вершковому маслі. Як тільки кролик придбав потрібний колір, додаємо до нього нарізану кільцями цибулю і смажимо до золотистого кольору. Посипаємо вміст жаровні невеликою кількістю борошна, ретельно перемішуємо.
Заливаємо м'ясо курячим бульйоном , додаємо сметану, лимонну цедру і сік, лавровий лист і трохи вина. Кладемо шматочки очищеного картоплі. Накриваємо жаровню кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика 3 години, або до тих пір, поки м'ясо не почне відпадати від кістки. Готове м'ясо знімаємо з кістки і повертаємо назад в жаровню. Посипаємо зеленню і подаємо кролика в сметані до столу.
Рецепт кролика, тушкованого з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика моєму і рубін на порційні шматки. Обвалюємо шматки кролика в 1/2 склянки борошна. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо шматочки кролика до золотистого кольору. Селеру і цибулю ріжемо кубиками і також відправляємо в жаровню. Слідом за овочами кладемо сіль, перець, лавровий лист, вливаємо 4 склянки вина і води. Доводимо рідина в жаровні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика під кришкою 2 години. Після закінчення часу в жаровню кладемо очищену і нарізану моркву і картоплю, додаємо гриби. Продовжуємо тушкувати м'ясо з овочами 25-30 хвилин, або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Окремо змішуємо залишилася 1/3 склянки води і 1/2 склянки борошна. Додаємо борошняний розчин до м'яса і перемішуємо. Продовжуємо готування до тих пір, поки рідина в жаровні не загусне, після чого блюдо готове до подачі.
Тушкований кролик з картоплею може бути приготовлений і в духовці, для цього жаровню поміщаємо в духовку на 2 години при 160 градусах.
Кролик, тушкований в горщику з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика моєму і поділяємо на порційні шматки. Цибулю і часник подрібнюємо. Бекон ріжемо соломкою. Робимо букет ароматних трав, зв'язавши разом петрушку, чебрець і лавровий лист.
Шматочки кролика обсмажуємо в чавунному горщику на олії до золотистого кольору. Слідом за кроликом кладемо подрібнену цибулю і часник, а також підготовлений букет. Для смаку і аромату кладемо в горщик бекон і чекаємо, поки він обсмажиться до золотистого кольору. Заливаємо вміст горщика вином, доливаємо 3 склянки води і тушкуємо все разом 1 годину 45 хвилин.
Залишки цибулі нарізаємо кільцями і карамелізуем на сковороді з цукром, вершковим маслом, сіллю і перцем. До кролику кладемо очищений і нарізаний картопля і готуємо його 20 хвилин разом з кроликом. Подаємо страву з карамелизованним цибулею.
Тушкований кролик з картоплею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика розрізаємо на порційні шматки, а потім обсмажуємо до рум'янцю в сотейнику на вершковому маслі. Як тільки кролик придбав потрібний колір, додаємо до нього нарізану кільцями цибулю і смажимо до золотистого кольору. Посипаємо вміст жаровні невеликою кількістю борошна, ретельно перемішуємо.
Заливаємо м'ясо курячим бульйоном , додаємо сметану, лимонну цедру і сік, лавровий лист і трохи вина. Кладемо шматочки очищеного картоплі. Накриваємо жаровню кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо кролика 3 години, або до тих пір, поки м'ясо не почне відпадати від кістки. Готове м'ясо знімаємо з кістки і повертаємо назад в жаровню. Посипаємо зеленню і подаємо кролика в сметані до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
Кролик з картоплею
М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рецепти з кролика
Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми