Рецепти з кролика
М'ясо кролика дуже диетично, оскільки містить мало жиру, а тому приготувати його смачно не так вже й просто - може вийти надмірно сухим. У цій статті ми поділимося з вами різнорідними рецептами та секретами приготування кролика, які допоможуть приготувати ідеальне блюдо.
Інгредієнти:
тушка кролика - 2-25 кг;
бекон або панчетта - 2 скибочки;
білий цибуля - 80 г;
морква - 80 г;
стебло селери - 80 г;
стебла пучка петрушки;
томатна паста - 20 г;
сухе біле вино - 180 мл;
томати у власному соку - 380 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
гілочка розмарину.
Приготування
Перед тим, як приготувати рагу з кролика, в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд, наливаємо олію. Коли масло розігріється, обсмажуємо на ньому оброблену тушку кролика до появи характерної золотисто-коричневої скоринки. Після зарум'янювання, вогонь конфорки зменшуємо і додаємо нарізаний бекон. Коли жир з бекону почне витапливаться, закладаємо нарізані кубиками овочі і подрібнені стебла петрушки. Коли овочі розм'якшуватися, кладемо на блюдо томатну пасту, вливаємо вино і чекаємо, поки рідина випарується майже повністю. Після, закладаємо томати, розмарин і додаємо воду або бульйон так, щоб покрити м'ясо. Через півтори години, проведених на мінімальному вогні під кришкою, кролик буде відпадати від кістки і танути в роті.
Інгредієнти:
білий цибулю - 90 г;
м'ясо кролика без кісток - 350 г;
свиняча пашина - 100 г;
свіжий шавлія - 4 листків;
оливкова олія.
Приготування
Дрібно шаткуємо білий лук або пропускаємо його через м'ясорубку. Подрібнюємо свіжий шавлія. М'ясо кролика пропускаємо через м'ясорубку і змішати з цибулею, шавлією і спеціями. Щоб фарш з кролика не вийшов надто сухим у нього також слід додати пропущену через м'ясорубку свинячу пашину. З готового фаршу формуем котлети, змащуємо їх олією з обох сторін і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
тушка кролика - 15 кг;
гілочка чебрецю:
сухе біле вино - 130 мл;
білий цибуля - 80 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
томатне пюре - 80 г;
рис - 200 г;
курячий бульйон - 800 мл;
зелень.
Приготування
Тушку кролика ділимо на шматки і заливаємо вином. Додаємо чебрець і залишаємо маринуватися годину. Маринованого кролика обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін, додаємо на сковороду нарізані овочі і чекаємо, коли вони стануть м'якими. Тепер настала черга рису і томатного пюре. В останню чергу заливаємо все бульйоном і накриваємо кришкою. Варимо плов до тих пір, поки рис не вбере всю вологу. Перед подачею не забудьте про зелень.
Рецепт смачних пельменів з кролика не так простий, як з курятини або суміші свинини і яловичини.
Інгредієнти:
тісто для пельменів;
кролик - 800 г;
чебрець - 1 гілочка;
селера (стебло) - 1 шт.;
морква - 90 г;
порей - 90 г;
бекон - 90 г;
курячий бульйон - 375 мл;
сухе біле вино - 375 мл
Приготування
На розігрітій сковороді підрум'янюємо шматочки кролика і додаємо до них бекон з чебрецем. Як тільки весь жир з бекону витопиться, кладемо в жаровню нарізані овочі і заливаємо вміст сумішшю вина і бульйону. Тушкуємо кролика з овочами на повільному вогні під кришкою, потім охолоджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і пропускаємо через м'ясорубку разом з овочами.
Тонко розкачуємо тісто для пельменів, з допомогою склянки вирізаємо з нього кружечки в центр яких викладаємо начинку. Далі можна ліпити пельмені як зазвичай, а можна накрити другим колом тесту, як равіолі. Відварюємо пельмені і подаємо з улюбленими доповненнями.
Рагу з кролика - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рагу з кролика, в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд, наливаємо олію. Коли масло розігріється, обсмажуємо на ньому оброблену тушку кролика до появи характерної золотисто-коричневої скоринки. Після зарум'янювання, вогонь конфорки зменшуємо і додаємо нарізаний бекон. Коли жир з бекону почне витапливаться, закладаємо нарізані кубиками овочі і подрібнені стебла петрушки. Коли овочі розм'якшуватися, кладемо на блюдо томатну пасту, вливаємо вино і чекаємо, поки рідина випарується майже повністю. Після, закладаємо томати, розмарин і додаємо воду або бульйон так, щоб покрити м'ясо. Через півтори години, проведених на мінімальному вогні під кришкою, кролик буде відпадати від кістки і танути в роті.
Котлети з м'яса кролика
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно шаткуємо білий лук або пропускаємо його через м'ясорубку. Подрібнюємо свіжий шавлія. М'ясо кролика пропускаємо через м'ясорубку і змішати з цибулею, шавлією і спеціями. Щоб фарш з кролика не вийшов надто сухим у нього також слід додати пропущену через м'ясорубку свинячу пашину. З готового фаршу формуем котлети, змащуємо їх олією з обох сторін і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.
Плов з кролика
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика ділимо на шматки і заливаємо вином. Додаємо чебрець і залишаємо маринуватися годину. Маринованого кролика обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін, додаємо на сковороду нарізані овочі і чекаємо, коли вони стануть м'якими. Тепер настала черга рису і томатного пюре. В останню чергу заливаємо все бульйоном і накриваємо кришкою. Варимо плов до тих пір, поки рис не вбере всю вологу. Перед подачею не забудьте про зелень.
Пельмені з кролика - рецепт
Рецепт смачних пельменів з кролика не так простий, як з курятини або суміші свинини і яловичини.
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітій сковороді підрум'янюємо шматочки кролика і додаємо до них бекон з чебрецем. Як тільки весь жир з бекону витопиться, кладемо в жаровню нарізані овочі і заливаємо вміст сумішшю вина і бульйону. Тушкуємо кролика з овочами на повільному вогні під кришкою, потім охолоджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і пропускаємо через м'ясорубку разом з овочами.
Тонко розкачуємо тісто для пельменів, з допомогою склянки вирізаємо з нього кружечки в центр яких викладаємо начинку. Далі можна ліпити пельмені як зазвичай, а можна накрити другим колом тесту, як равіолі. Відварюємо пельмені і подаємо з улюбленими доповненнями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кролик, тушкований з овочами
Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми