Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти з кролика

Рецепти з кролика

18-03-2015, 19:00
1 641
Рецепти з кролика
М'ясо кролика дуже диетично, оскільки містить мало жиру, а тому приготувати його смачно не так вже й просто - може вийти надмірно сухим. У цій статті ми поділимося з вами різнорідними рецептами та секретами приготування кролика, які допоможуть приготувати ідеальне блюдо.

Рагу з кролика - рецепт


Інгредієнти:

  • тушка кролика - 2-25 кг;

  • бекон або панчетта - 2 скибочки;

  • білий цибуля - 80 г;

  • морква - 80 г;

  • стебло селери - 80 г;

  • стебла пучка петрушки;

  • томатна паста - 20 г;

  • сухе біле вино - 180 мл;

  • томати у власному соку - 380 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рагу з кролика, в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд, наливаємо олію. Коли масло розігріється, обсмажуємо на ньому оброблену тушку кролика до появи характерної золотисто-коричневої скоринки. Після зарум'янювання, вогонь конфорки зменшуємо і додаємо нарізаний бекон. Коли жир з бекону почне витапливаться, закладаємо нарізані кубиками овочі і подрібнені стебла петрушки. Коли овочі розм'якшуватися, кладемо на блюдо томатну пасту, вливаємо вино і чекаємо, поки рідина випарується майже повністю. Після, закладаємо томати, розмарин і додаємо воду або бульйон так, щоб покрити м'ясо. Через півтори години, проведених на мінімальному вогні під кришкою, кролик буде відпадати від кістки і танути в роті.

    Котлети з м'яса кролика


    Інгредієнти:

  • білий цибулю - 90 г;

  • м'ясо кролика без кісток - 350 г;

  • свиняча пашина - 100 г;

  • свіжий шавлія - 4 листків;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Дрібно шаткуємо білий лук або пропускаємо його через м'ясорубку. Подрібнюємо свіжий шавлія. М'ясо кролика пропускаємо через м'ясорубку і змішати з цибулею, шавлією і спеціями. Щоб фарш з кролика не вийшов надто сухим у нього також слід додати пропущену через м'ясорубку свинячу пашину. З готового фаршу формуем котлети, змащуємо їх олією з обох сторін і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку.

    Плов з кролика


    Інгредієнти:

  • тушка кролика - 15 кг;

  • гілочка чебрецю:

  • сухе біле вино - 130 мл;

  • білий цибуля - 80 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • томатне пюре - 80 г;

  • рис - 200 г;

  • курячий бульйон - 800 мл;

  • зелень.


  • Приготування
    Тушку кролика ділимо на шматки і заливаємо вином. Додаємо чебрець і залишаємо маринуватися годину. Маринованого кролика обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін, додаємо на сковороду нарізані овочі і чекаємо, коли вони стануть м'якими. Тепер настала черга рису і томатного пюре. В останню чергу заливаємо все бульйоном і накриваємо кришкою. Варимо плов до тих пір, поки рис не вбере всю вологу. Перед подачею не забудьте про зелень.

    Пельмені з кролика - рецепт


    Рецепт смачних пельменів з кролика не так простий, як з курятини або суміші свинини і яловичини.
    Інгредієнти:

  • тісто для пельменів;

  • кролик - 800 г;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • селера (стебло) - 1 шт.;

  • морква - 90 г;

  • порей - 90 г;

  • бекон - 90 г;

  • курячий бульйон - 375 мл;
  • Рецепти з кролика

  • сухе біле вино - 375 мл


  • Приготування
    На розігрітій сковороді підрум'янюємо шматочки кролика і додаємо до них бекон з чебрецем. Як тільки весь жир з бекону витопиться, кладемо в жаровню нарізані овочі і заливаємо вміст сумішшю вина і бульйону. Тушкуємо кролика з овочами на повільному вогні під кришкою, потім охолоджуємо, знімаємо м'ясо з кістки і пропускаємо через м'ясорубку разом з овочами.
    Тонко розкачуємо тісто для пельменів, з допомогою склянки вирізаємо з нього кружечки в центр яких викладаємо начинку. Далі можна ліпити пельмені як зазвичай, а можна накрити другим колом тесту, як равіолі. Відварюємо пельмені і подаємо з улюбленими доповненнями.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми