Кролик, тушкований з овочами
У пошуках легкого і дієтичного страви варто звернути увагу на рецепт кролика з овочами. Просте у приготуванні блюдо не вимагає особливих навичок або фінансових витрат, а результат завжди перевершує очікування.
Інгредієнти:
кролик - 15 кг;
борошно - 1/2 ст.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
вода - 4 ст.;
сухе червоне вино - 4 ст.;
морква - 2 шт.;
картопля - 4 шт.;
гриби - 120 г;
сіль, перець - за смаком;
петрушка для прикраси.
Приготування
Перед тим, як тушкувати кролика, обвалюємо нарізані шматочки в борошні. Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній глибокій посуді, наприклад гусятниці, і підрум'янюємо на ньому шматочки кролика. До м'яса додаємо нарізану цибулю, сіль, перець, лавровий лист, заливаємо все 4 склянками води і вином, доводимо до кипіння і відправляємо блюдо в духовку. Приготування займе близько 2 годин при мінімальній температурі. Після того, як страва провело достатню кількість часу в духовці, додаємо до нього нарізану моркву, смажені гриби і картоплю, тушкуємо ще 25-30 хвилин, до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Тепер до кролика з овочами можна додати трохи борошна, перенести страву на плиту і варити до загустіння.
За аналогічною схемою можна готувати тушкованого кролика з овочами і в мультиварці, для цього на перших етапах використовуйте режим «Смаження», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на 15 години.
Інгредієнти:
часник - 1 головка;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
гриби (суміш) - 800 г;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
кролик - 1 шт.;
цибулю-шалот - 3 шт.;
біле вино - 1 ст.;
курячий бульйон - 4 ст.;
сметана - 250 мл;
свіжий чебрець (подрібнений) - 1 ст. ложка;
пастернак - 1 шт.;
петрушка - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Кролика нарізаємо шматочками і приправляємо кожен сіллю і перцем, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. З головки часнику зрізаємо верхню третину, поливаємо оливковою олією, обертаємо фольгою й запікаємо 40-45 хвилин, до тих пір, поки зубчики не стануть м'якими.
Товстостінну каструлю добре розігріваємо і обсмажуємо в ній гриби, до тих пір, поки вони не віддадуть зайву рідину. Після цього приправляємо їх і переміщаємо на тарілку.
В товстостінну каструлю кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому кролика до зарум'янювання, після чого викладаємо їх на тарілку.
На середньо-сильному вогні обсмажуємо цибулю-шалот, близько 3 хвилин, потім заливаємо вином і чекаємо, поки воно не випарується наполовину. Курячий бульйон змішуємо з запеченим часником і сметаною, виливаємо суміш до цибулі додаємо чебрець, гриби, кролика і нарізаний пастернак. Тушкуємо наше рагу 90 хвилин, або поки м'ясо не почне відходити від кістки. Наш кролик в сметані готовий! Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу.
Рецепт кролика, тушкованої з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як тушкувати кролика, обвалюємо нарізані шматочки в борошні. Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній глибокій посуді, наприклад гусятниці, і підрум'янюємо на ньому шматочки кролика. До м'яса додаємо нарізану цибулю, сіль, перець, лавровий лист, заливаємо все 4 склянками води і вином, доводимо до кипіння і відправляємо блюдо в духовку. Приготування займе близько 2 годин при мінімальній температурі. Після того, як страва провело достатню кількість часу в духовці, додаємо до нього нарізану моркву, смажені гриби і картоплю, тушкуємо ще 25-30 хвилин, до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Тепер до кролика з овочами можна додати трохи борошна, перенести страву на плиту і варити до загустіння.
За аналогічною схемою можна готувати тушкованого кролика з овочами і в мультиварці, для цього на перших етапах використовуйте режим «Смаження», а після додавання рідини перейдіть на «Гасіння» на 15 години.
Кролик, тушкований з овочами в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Кролика нарізаємо шматочками і приправляємо кожен сіллю і перцем, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. З головки часнику зрізаємо верхню третину, поливаємо оливковою олією, обертаємо фольгою й запікаємо 40-45 хвилин, до тих пір, поки зубчики не стануть м'якими.
Товстостінну каструлю добре розігріваємо і обсмажуємо в ній гриби, до тих пір, поки вони не віддадуть зайву рідину. Після цього приправляємо їх і переміщаємо на тарілку.
В товстостінну каструлю кладемо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому кролика до зарум'янювання, після чого викладаємо їх на тарілку.
На середньо-сильному вогні обсмажуємо цибулю-шалот, близько 3 хвилин, потім заливаємо вином і чекаємо, поки воно не випарується наполовину. Курячий бульйон змішуємо з запеченим часником і сметаною, виливаємо суміш до цибулі додаємо чебрець, гриби, кролика і нарізаний пастернак. Тушкуємо наше рагу 90 хвилин, або поки м'ясо не почне відходити від кістки. Наш кролик в сметані готовий! Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з картоплею
М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рецепти з кролика
Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми