Кролик з картоплею
Правильно приготоване м'ясо кролика, виходить неймовірно соковитим, смачним і дуже ніжним. Пропонуємо вам кілька рецептів кролика з картоплею, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
тушка кролика - 200 г;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 6 шт.;
морква - 2 шт.;
спеції;
олія - за смаком;
вода;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
М'ясо кролика промиваємо, обсушуємо і розбираємо ножем на шматочки невеликих розмірів. Потім перекладаємо їх у глибоку каструлю, підливаємо трохи масла й обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на середній тертці. Потім додаємо половину овочів до кролику, перемішуємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Після цього акуратно вливаємо гарячу кип'ячену воду і тушкуємо блюдо близько 45 хвилин на середньому вогні.
Картопля промиваємо, чистимо і шаткуємо невеликими кубиками. Тепер кладемо в каструлю до м'яса додаємо овочі, що залишилися, підливаємо ще трохи водички і варимо до готовності на невеликому вогні. За 5 хвилин до закінчення приготування, підсолюємо страву за смаком і приправляємо спеціями. При подачі на стіл прикрашаємо тушкованого кролика свіжою зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
морква - 1 шт.;
кроляче м'ясо - 400 г;
цибулина - 1 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сметанка - 100 мл;
гриби та помідори - за бажанням;
спеції.
Приготування
Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо овочі тонкою соломкою. Кролятину обробляємо, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Тепер включаємо мультиварку, виставляємо програму «Смаження» або «Випічка», наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибулю, моркву і кролика протягом 10 хвилин.
Цим часом очищаємо поки картоплю і кладемо її на м'ясо. Сметану розводимо гарячою водою і отриманою сумішшю заливаємо нашу страву. При бажанні додаємо до м'яса гриби і кладемо томатну пасту . Далі виставляємо на приладі режим «Гасіння», закриваємо кришку і чекаємо близько 25 хвилин. Готову страву присипаємо зеленню і прикрашаємо консервованим зеленим горошком .
Інгредієнти:
масло рослинне - 100 мл;
болгарський перчик - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
картопля - 1 кг;
тушка кролика - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
паприка мелена - 2 ст. ложки;
лавровий лист;
розмарин;
біле сухе вино;
спеції.
Приготування
Тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, кладемо в миску і заливаємо на 6 годин маринадом. Для його приготування дрібно рубаємо часник, перемішуємо його з рослинним маслом, меленою паприкою і ароматними травами. По закінченні часу викладаємо шматочки м'яса на змащений маслом деко, розкладаємо навколо подрібнені овочі і запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, періодично поливаючи вином, щоб м'ясо не вийшло сухим.
Інгредієнти:
кролик - 1 шт.;
сухе біле вино - 250 мл;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
розмарин - 2 шт.;
цибулина - 5 шт.;
консервовані помідори - 400 р;
паста томатна - 2 ст. ложки;
овочевий або курячий бульйон - 350 мл;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
свіжа зелень;
картопля - 4 шт.;
сіль, цукор - за смаком;
борошно для панірування.
Приготування
Кролика промиваємо, ділимо на порції, натираємо спеціями і обвалюємо в борошні. Цибулину очищаємо, ріжемо на половиночки, часничок тоненько шаткуємо, а морква подрібнюємо скибочками. У глибокому сотейнику розігріваємо оливкове масло, викладаємо шматочки кролика обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім додаємо цибулька і пластинки часнику, прогріваємо все і акуратно перекладаємо на блюдо.
У сковороду наливаємо вино, кип'ятимо його, кидаємо моркву, консервовані помідори і розмарин. Далі кладемо томатну пасту і розбавляємо соус бульйоном. Все добре перемішуємо і викладаємо в отриману суміш кролика з цибулею і часником. Присмачую блюдо цукром і сіллю, накриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку. Хвилин за 30 до готовності, викладаємо до кролику нарізану скибочками картоплю і знову відправляємо в духовку.
Тушкований кролик з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо кролика промиваємо, обсушуємо і розбираємо ножем на шматочки невеликих розмірів. Потім перекладаємо їх у глибоку каструлю, підливаємо трохи масла й обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву натираємо на середній тертці. Потім додаємо половину овочів до кролику, перемішуємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Після цього акуратно вливаємо гарячу кип'ячену воду і тушкуємо блюдо близько 45 хвилин на середньому вогні.
Картопля промиваємо, чистимо і шаткуємо невеликими кубиками. Тепер кладемо в каструлю до м'яса додаємо овочі, що залишилися, підливаємо ще трохи водички і варимо до готовності на невеликому вогні. За 5 хвилин до закінчення приготування, підсолюємо страву за смаком і приправляємо спеціями. При подачі на стіл прикрашаємо тушкованого кролика свіжою зеленню.
Кролик в мультиварці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо овочі тонкою соломкою. Кролятину обробляємо, промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Тепер включаємо мультиварку, виставляємо програму «Смаження» або «Випічка», наливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо цибулю, моркву і кролика протягом 10 хвилин.
Цим часом очищаємо поки картоплю і кладемо її на м'ясо. Сметану розводимо гарячою водою і отриманою сумішшю заливаємо нашу страву. При бажанні додаємо до м'яса гриби і кладемо томатну пасту . Далі виставляємо на приладі режим «Гасіння», закриваємо кришку і чекаємо близько 25 хвилин. Готову страву присипаємо зеленню і прикрашаємо консервованим зеленим горошком .
Кролик в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, кладемо в миску і заливаємо на 6 годин маринадом. Для його приготування дрібно рубаємо часник, перемішуємо його з рослинним маслом, меленою паприкою і ароматними травами. По закінченні часу викладаємо шматочки м'яса на змащений маслом деко, розкладаємо навколо подрібнені овочі і запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів до готовності, періодично поливаючи вином, щоб м'ясо не вийшло сухим.
Рагу з кролика з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Кролика промиваємо, ділимо на порції, натираємо спеціями і обвалюємо в борошні. Цибулину очищаємо, ріжемо на половиночки, часничок тоненько шаткуємо, а морква подрібнюємо скибочками. У глибокому сотейнику розігріваємо оливкове масло, викладаємо шматочки кролика обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім додаємо цибулька і пластинки часнику, прогріваємо все і акуратно перекладаємо на блюдо.
У сковороду наливаємо вино, кип'ятимо його, кидаємо моркву, консервовані помідори і розмарин. Далі кладемо томатну пасту і розбавляємо соус бульйоном. Все добре перемішуємо і викладаємо в отриману суміш кролика з цибулею і часником. Присмачую блюдо цукром і сіллю, накриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку. Хвилин за 30 до готовності, викладаємо до кролику нарізану скибочками картоплю і знову відправляємо в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Печеня з кролика
Страви з кролика завжди виходять дуже смачними і в той же час дієтичними, чим приваблюють багатьох прихильників здорового харчування. Особливо вдало
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
Страви з кролика в мультиварці
Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили