Печеня з кролика
А ви знаєте, що з кролика можна зробити безліч неймовірно смачних і оригінальних страв. Але самим кращим вважається жарке з кролика. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ніжним і неодмінно стане головною прикрасою будь-якого столу. Давайте дізнаємося, як приготувати кролика смачне і апетитне жарке.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст. ложка;
цибулина - 2 шт.;
тушка кролика - 700 г;
спеції;
масло топлене - 50 г;
картопля - 5 шт.;
морква - 2 шт.;
свіжий кріп - за смаком;
олія - 05 ст. ложки;
бульйон - 15 л;
зелене яблуко - 05 шт.
Для соусу:
сметана - 2 ст. ложки;
паста томатна - 1 ст. ложка;
бульйон - 250 мл;
спеції;
родзинки - 1 ч. ложка.
Приготування
Тушку добре промиваємо, разрубаем на великі шматки, натираємо кожен сіллю, перцем і цукровим піском. Потім залишаємо м'ясо хвилин на 15 просочитися, а потім обсмажуємо його на розігрітому топленому маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулину, моркву і картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі на одній сковороді пасеруємо цибулю з морквою і зеленню протягом 10 хвилин, а на іншій - картоплю до напівготовності. Після цього беремо глибокий сотейник, викладаємо м'ясо і кладемо половину овочевої обжарювання. Заливаємо бульйоном і тушкуємо все разом 40 хвилин під закритою кришкою, додаючи за необхідністю рідину. Для приготування соусу змішуємо сметанку з томатною пастою, кидаємо родзинки, підсолюємо, перчимо і розбавляємо трохи бульйоном. Коли м'ясо стане м'яким, викладаємо зверху картоплю, овочі, що залишилися і яблучні скибочки. Заливаємо все соусом, накриваємо кришкою і ставимо сотейник в попередньо розігріту духовку. Запікаємо жарке з кролика з картоплею готовності, приблизно 40-45 хвилин, виставивши температуру 180°С.
Інгредієнти:
сухе червоне вино - 400 мл;
вершкове масло - 100 г;
груша - 8 шт.;
тушка кролика - 2 шт.;
журавлина або брусниця - 4 ст. ложки;
ягоди ялівцю - за смаком;
спеції.
Приготування
Тушки кролика розбираємо, обробляємо, натираємо м'ясо спеціями і обсмажуємо швиденько на сковороді з маслом до скоринки. Потім вливаємо вино, ставимо все в розігріту до 200°С духовку, кидаємо трави і тушкуємо спекотне хвилин 55. Груші нарізаємо четвертинками і разом з брусницею додаємо до м'яса в самому кінці. Готуємо страву ще 15 хвилин, і подаємо на стіл разом з тушкованою капустою.
Інгредієнти:
кролик - 600 г;
свіжі печериці - 200 г;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
морква - 1 шт.;
сметана;
свіжа зелень - за смаком;
спеції.
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусками і викладаємо на дно горщиків. Далі кладемо підготовлене м'ясо, подрібнене шматочками, потім кільця цибулі і гриби, порубані скибочками. Посипаємо все тертою морквою, зеленню і часником. Накриваємо залишилися картоплею, заливаємо на третину водою, додаємо сметану і запікаємо жарке з кролика з картоплею в духовці приблизно 1 годину.
Інгредієнти:
тушка кролика - 2 кг;
сметана - 250 мл;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
пісне масло.
Приготування
Кролика готуємо, обробляючи тушку на шматочки. Чистимо цибулину і подрібнюємо. Далі чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо кролятину, включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо приблизно 40 хвилин. Цим часом окремо на сковороді пасеруємо до зарум'янювання овочі. Потім перекладаємо їх до м'яса, приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, розведеною трохи водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо жарке 40 хвилин, активувавши програму «Гасіння».
Рецепт жаркого з кролика
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Тушку добре промиваємо, разрубаем на великі шматки, натираємо кожен сіллю, перцем і цукровим піском. Потім залишаємо м'ясо хвилин на 15 просочитися, а потім обсмажуємо його на розігрітому топленому маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулину, моркву і картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі на одній сковороді пасеруємо цибулю з морквою і зеленню протягом 10 хвилин, а на іншій - картоплю до напівготовності. Після цього беремо глибокий сотейник, викладаємо м'ясо і кладемо половину овочевої обжарювання. Заливаємо бульйоном і тушкуємо все разом 40 хвилин під закритою кришкою, додаючи за необхідністю рідину. Для приготування соусу змішуємо сметанку з томатною пастою, кидаємо родзинки, підсолюємо, перчимо і розбавляємо трохи бульйоном. Коли м'ясо стане м'яким, викладаємо зверху картоплю, овочі, що залишилися і яблучні скибочки. Заливаємо все соусом, накриваємо кришкою і ставимо сотейник в попередньо розігріту духовку. Запікаємо жарке з кролика з картоплею готовності, приблизно 40-45 хвилин, виставивши температуру 180°С.
Печеня з кролика з грушами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушки кролика розбираємо, обробляємо, натираємо м'ясо спеціями і обсмажуємо швиденько на сковороді з маслом до скоринки. Потім вливаємо вино, ставимо все в розігріту до 200°С духовку, кидаємо трави і тушкуємо спекотне хвилин 55. Груші нарізаємо четвертинками і разом з брусницею додаємо до м'яса в самому кінці. Готуємо страву ще 15 хвилин, і подаємо на стіл разом з тушкованою капустою.
Печеня з кролика в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусками і викладаємо на дно горщиків. Далі кладемо підготовлене м'ясо, подрібнене шматочками, потім кільця цибулі і гриби, порубані скибочками. Посипаємо все тертою морквою, зеленню і часником. Накриваємо залишилися картоплею, заливаємо на третину водою, додаємо сметану і запікаємо жарке з кролика з картоплею в духовці приблизно 1 годину.
Печеня з кролика в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кролика готуємо, обробляючи тушку на шматочки. Чистимо цибулину і подрібнюємо. Далі чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо кролятину, включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо приблизно 40 хвилин. Цим часом окремо на сковороді пасеруємо до зарум'янювання овочі. Потім перекладаємо їх до м'яса, приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, розведеною трохи водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо жарке 40 хвилин, активувавши програму «Гасіння».
Рекомендуємо добрі рецепти
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик з картоплею
М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
Страви з кролика в мультиварці
Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили