Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня з кролика

Печеня з кролика

18-03-2015, 19:00
1 211
Печеня з кролика
А ви знаєте, що з кролика можна зробити безліч неймовірно смачних і оригінальних страв. Але самим кращим вважається жарке з кролика. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ніжним і неодмінно стане головною прикрасою будь-якого столу. Давайте дізнаємося, як приготувати кролика смачне і апетитне жарке.

Рецепт жаркого з кролика


Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • цибулина - 2 шт.;

  • тушка кролика - 700 г;

  • спеції;

  • масло топлене - 50 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • свіжий кріп - за смаком;

  • олія - 05 ст. ложки;

  • бульйон - 15 л;

  • зелене яблуко - 05 шт.


  • Для соусу:

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • бульйон - 250 мл;

  • спеції;

  • родзинки - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Тушку добре промиваємо, разрубаем на великі шматки, натираємо кожен сіллю, перцем і цукровим піском. Потім залишаємо м'ясо хвилин на 15 просочитися, а потім обсмажуємо його на розігрітому топленому маслі до утворення рум'яної скоринки. Цибулину, моркву і картоплю чистимо, обполіскуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі на одній сковороді пасеруємо цибулю з морквою і зеленню протягом 10 хвилин, а на іншій - картоплю до напівготовності. Після цього беремо глибокий сотейник, викладаємо м'ясо і кладемо половину овочевої обжарювання. Заливаємо бульйоном і тушкуємо все разом 40 хвилин під закритою кришкою, додаючи за необхідністю рідину. Для приготування соусу змішуємо сметанку з томатною пастою, кидаємо родзинки, підсолюємо, перчимо і розбавляємо трохи бульйоном. Коли м'ясо стане м'яким, викладаємо зверху картоплю, овочі, що залишилися і яблучні скибочки. Заливаємо все соусом, накриваємо кришкою і ставимо сотейник в попередньо розігріту духовку. Запікаємо жарке з кролика з картоплею готовності, приблизно 40-45 хвилин, виставивши температуру 180°С.

    Печеня з кролика з грушами в духовці


    Інгредієнти:

  • сухе червоне вино - 400 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • груша - 8 шт.;

  • тушка кролика - 2 шт.;

  • журавлина або брусниця - 4 ст. ложки;

  • ягоди ялівцю - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Тушки кролика розбираємо, обробляємо, натираємо м'ясо спеціями і обсмажуємо швиденько на сковороді з маслом до скоринки. Потім вливаємо вино, ставимо все в розігріту до 200°С духовку, кидаємо трави і тушкуємо спекотне хвилин 55. Груші нарізаємо четвертинками і разом з брусницею додаємо до м'яса в самому кінці. Готуємо страву ще 15 хвилин, і подаємо на стіл разом з тушкованою капустою.

    Печеня з кролика в горщику


    Інгредієнти:

  • кролик - 600 г;

  • свіжі печериці - 200 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусками і викладаємо на дно горщиків. Далі кладемо підготовлене м'ясо, подрібнене шматочками, потім кільця цибулі і гриби, порубані скибочками. Посипаємо все тертою морквою, зеленню і часником. Накриваємо залишилися картоплею, заливаємо на третину водою, додаємо сметану і запікаємо жарке з кролика з картоплею в духовці приблизно 1 годину.

    Печеня з кролика в мультиварці


    Інгредієнти:

  • тушка кролика - 2 кг;

  • сметана - 250 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;
  • Печеня з кролика

  • пісне масло.


  • Приготування
    Кролика готуємо, обробляючи тушку на шматочки. Чистимо цибулину і подрібнюємо. Далі чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо кролятину, включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо приблизно 40 хвилин. Цим часом окремо на сковороді пасеруємо до зарум'янювання овочі. Потім перекладаємо їх до м'яса, приправляємо спеціями, заливаємо сметаною, розведеною трохи водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо жарке 40 хвилин, активувавши програму «Гасіння».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик з картоплею
    Кролик з картоплею
    М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили